06-11-2023 10:37:45 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:04:45

ZERRİN ÖZER: AŞKSIZ YAŞANMAZ

ZERRİN ÖZER: AŞKSIZ YAŞANMAZ

Katıldığı yarışma programında, bin kişi arasından sıyrılarak birinci oldu. Müzik kariyerine adım attığı ilk günden itibaren farklı ses tonu, tarzı ve büyüleyici yorumu ile Türk müzik tarihine adını altın harflerle yazdıran isimlerden biri oldu. “Son Mektup”, “ Kıyamam”, “Şimdi Hayallerdesin”, “ Dünya Tatlısı” ve sayısız Hit şarkıya hayat veren Pop müziğin güçlü sesi Zerrin Özer, “ Basit Numaralar” ile 2023’e damga vurdu. Listelerde zirveye çıkan şarkısının başarısı, hayalleri, hayal kırıklıkları, gençlere mesajları, aşka dair yorumları ile Zerrin Özer Manşetteyiz Dergisi Ekim sayısının kapak konuğu oldu. İşte o harika röportaj…

RÖPORTAJ: ŞÜKRİYE ÖZGÜL

Sizi çoook özlemiştik… Yeni şarkınız “Basit numaralar” ile hasret bitti. Şarkı çok sevildi. Sizin bugünlerde duygularınız neler?

Artık belli bir yaştan sonra veya belli birikimden sonra hangi çalışmanın doğru olup olmadığına karar veriyorsunuz. Gerçekten “Basit Numaralar” ve “Külfet” en başta benim çok beğendiğim ve Türkiye'mizin çok beğendiği şarkılar oldu. Bunun için Mustafa Arapoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Heyecanım sonsuz! Çünkü bizler ilkokula yeni başlıyoruz gibi davranıyoruz, hareket ediyoruz. Çünkü her şarkı bir evlat, her şarkı bir okul bizim için. Bu yüzden çok mutluyum. Söyleyecek o kadar güzel şeyler var ki. Halkıma çok teşekkür ediyorum. Şarkıyı Z kuşağı da çok sevdi. Gençlerin şarkınızı bu kadar sevmesi sizi nasıl etkiledi? Z kuşağı benim kuşağım. Belki onlarla aynı yaşta değilim, aynı kuşakta değilim ama onları o kadar iyi anlıyorum ki. Ruh durumlarını, neleri sevdiklerini, neleri sevmediklerini… Bir kere onları çok seviyorum. Bu çok önemli bir şey! Çok mutluyum. Şarkımı da sevmeleri benim için çok büyük bir artı puan. Çok sevinçliyim. Yani ifade edemem ne kadar mutlu olduğumu.

Basit Numaralar şarkısında çok fazla mesaj var. Siz bu şarkı aracılığı ile birine ya da birilerine mesaj veriyor musunuz? Vallahi şarkı o kadar güzel ki?

İster mesaj versin, ister vermesin. Ama ben herhangi bir mesajı düşünerek söylemedim. Çok sevdim şarkıyı. Hepsini bir bütün olarak gördüm. Sözler ve müziği çok yakışmıştı.

Benim için artık kırgınlıklar bitmiştir.

Bir dönem “Müziği bıraktım” dediniz ve ben de dahil tüm hayranlarınız çok üzüldü. Siz Türk sanat camiası adına çok önemli bir isimsiniz. Neden böyle bir açıklama yatınız? Bir şeylere mi kırıldınız?

Yani tabii, insanlar kırılabiliyor. Bir kere her şeyden önce söylemek istediğim bir şey var. Çok önemli! Altını çizmek istiyorum. Bir sanatçı çok duygusal olmalı. Duygusal olamadığı sürece şarkı yorumlayamaz, ifade edemez. O şarkının içine giremez veya beste yapamaz. Sözleri yazamaz. Ben şu anda çok gülüyorum aslında! Çünkü o kadar değmeyecek şeyler için insanlar kırılıyor ki hayata. Halbuki hayat kısacık. Çok iyi geçinmemiz gerekir. Birbirimizi çok sevmemiz gereken bir dünyayı yaşıyoruz. Hele şu anda o kadar ihtiyacımız var ki buna. O yüzden benim için artık kırgınlıklar bitmiştir. Sadece seviyorum ve seviliyorum. Hayranlarımın sevgisi olmasa ben yaşayamam.

Bırakma kararınızdan sonra yeniden müziğe dönerken en çok sizi ne etkiledi?

En çok sevenlerim etkiledi. Çünkü her zaman söylediğim bir söz vardır Zerrin Özer olarak, “Allah sizleri hiçbirinizi başımdan eksik etmesin. Allah hiçbir sevenimi başımdan eksik etmesin.” Allah bana onların eksikliğini göstermesin. Eğer onların sevgisi olmasa ben yaşayamam. Yani nefes alamam.

Bu meslek insanı, “Sen kötü olmalısın” diye zorluyor.

Dünyanın en temiz kalpli insanlarından birisiniz. Bu çok güzel bir şey ama sahibine de yükü biraz ağır. Size nasıl yükler yükledi bu durum?

Mesela yıllarımı vermiş olduğum müziği bırakmak gibi. Yani o kadar ağır yükü var ki aslında… Çok fazla iyi niyetli olmamak da gerektiğine inanıyorum. Bu meslek insanı, “Sen kötü olmalısın” diye zorluyor. Ama ben de inatla tertemiz kalacağım ve iyi niyetle kalacağım diye büyük bir mücadele içerisindeyim. Dolayısıyla her şeyi sevenlerimle güzel! Hiçbir şekilde olumsuz, negatif düşünmemeye çalışıyorum. Herkesin empati yapması gerektiğine inanıyorum. Karşımdaki insan veya insanları anlamaya çalışıyorum hep, empati yaparak yaşantıma devam ediyorum.

Müzik, hayatınıza nasıl girdi?

Janis Joplin… Ben onu ortaokula giderken tanıdım. Hatta ben onu öldükten sonra tanıma fırsatı buldum. Janis Joplin demek, Zerrin Özer'in müziğe olan aşkı demek, tutkusu demek.

Sizi kim keşfetti?

Modern Folk Üçlüsü ile birlikte “Söyler Misin” yarışmasında bin kişi arasından birinci oldum. Hatta gizli gittim ailemden. Böylelikle hiç kimsenin desteği olmaksızın yarışmayla beraber adım duyuldu. Daha sesimi dinlemeden dergilerde bol bol yazılar, haberler çıktı.

O döneme dair en çok neyi özlüyorsunuz?

İnsanların saflığını ve temizliğini özlüyorum.

Başarılarla dolu bir ömür… Size ne getirdi? Sizden ne götürdü?

Başarılarla dolu koca bir ömür. Çok teşekkür ediyorum bu güzel sözler için. Ne mutlu eğer öyleyse! En büyük şey yüce Rabb'imin bana vermiş olduğu sevenlerimin sevgisi. Bunu kelimelerle anlatamam. O kadar şanslı bir kulum ki ben. Her gece yüce Rabb'ime teşekkür ederim. Sevenlerime teşekkür ederim. Üzüntüleri de yok değil tabii… Panik ataklar, anksiyeteler, kaygı bozuklukları… Bunlar tamamen psikolojik tabii. Çok hassas olduğunuz zaman, bir de yaşantınız biraz zorlu olduğu zaman bunları yaşıyorsunuz. Plak projesi yolda...

Bundan sonra da sizi yeni projelerle görecek miyiz?

Şimdilik iki projem çıktı. Her bir buçuk ayda bir yeni şarkım çıkacak klibiyle birlikte. On şarkı bittikten sonra da plak olarak çıkartmayı düşünüyoruz sevgili Grand Müzik ile.

Kalbinizde biri var mı?

Kalbimde şu anda kimse yok. Sevdiğim dostlarım var. Dostlar çok önemli. Çok az dostum var ve çok kıymetliler bu yüzden. Ama şu anda aşık olduğum, sevdiğim bir insan yok. Olsa zaten yanımda görürsünüz ve bilirsiniz. Ben hiçbir zaman hiçbir şeyimi saklamadım sizlerden. Bir de çok sevdiğim evlatlarım var.

Hayat aşksız yaşanır mı?

allahi çok göreceli bir soru bu. Hayat aşksız yaşanır mı? Nasıl aşksız mesela? Yani bir insan vardır yüreğinizde, aşıksınızdır. Onu görmeden de yaşayabilirsiniz, yıllarınız geçebilir. Aşıksınızdır, birliktesinizdir veya imkansız bir aşktır. Onu sadece içinizde gömersiniz. Bu şekilde yaşarsınız. Yani kısacası şu… Zerrin Özer şunu söylüyor. Aşksız yaşanılmaz. Kesinlikle. Bir ucundan bir kenarından bir tarafından tutmalıyım ben aşkı.

Aşk her şeyi affeder mi?

Aldatmayı asla…

Yeniden evlenmeyi düşünür müsünüz?

Vallahi hayatımda neyi büyük söylesem başıma geldi. Hayır. hayır dedim… Derim… Yarın olmuş oluverir. O yüzden yüce Rabbim bilir. Bilmiyorum ki, hayat nasıl devam edecek? Ne yapacağız? Ne edeceğiz? Nereye gidecek hayatımız onu bilemiyorum.

Hayatı boyunca aldığı tüm darbelere rağmen hep ayakta kalmayı başarabilmiş bir kadın olarak, kız çocuklarımıza ve kadınlara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Kendi ekonomik özgürlüğünüzü kurun. Bir kadına söyleyebileceğim en önemli şey, bir kadın olarak ekonomik özgürlüğünüzü kurun ve hayat size ait olsun. Hayatta çok çalışın.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Tabii… Sizin aracılığınız ile buradan teşekkür etmek istediğim insanlar var. Sevgili Mustafa Arapoğlu’na çok teşekkür ederim, şarkılarıma aşığım. Bir de Yapımcımız Hayrettin Güneş’e, Grand Müzik’e ve A'dan Z'ye bütün personele ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Sizi çok seviyorum.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI