10-03-2024 12:39:14

DİKKAT ÇEKEN DİZİ ÇİFTİ

Son dönemin dikkat çeken yapımlarından biri olan “Gelin” dizisi hem senaryosu hem oyuncu kadrosu ile beğeni topluyor. Dizinin başrollerini paylaşan Cihan ile Hançer çifti ise en beğenilen dizi çiftleri arasına girmeye aday... Genç oyuncular Talya Çelebi ile Cenay Türksever Manşetteyiz okuyucuları için çok özel bir röportaj verdi. İşte o şahane röportajın ayrıntıları…
DİKKAT ÇEKEN DİZİ ÇİFTİ

 

Röportaj: Şükriye Özgül

Merhaba, bize kendinizden biraz bahsedebilir misin?

Cenay Türksever: Aslen Bulgaristan doğumluyum. Sporcu bir aileden geliyorum. Dedem Bulgaristan’da uzun atlamacı babam da halterciydi. Ben de on yıla yakın bir süre voleybol oynadım. Sonrasında ailecek Türkiye’ye geldik. İş tempoma göre, yazları genelde Bulgaristan’a giderim. İstanbul’da yaşıyorum. Tekstil mezunuyum. Mezun olduktan sonra ilk iş deneyimim olarak modellik yapmaya başladım. Ama aklımın hep bir köşesinde oyunculuk vardı.  Kamere önü eğitimler aldım. Kendimi bu alanda geliştirmeye başladım ve oyunculuk kariyerime adım attım.

Talya Çelebi: Bu soru beni her zaman zorlamıştır. Ben kendi halinde, kendi mutlu olduğu şekilde, kendi kurallarıyla yaşayan ve işini çok seven bir insanım. Ailem, dostlarım, hayatımda kurduğum o küçük sevgi çemberine çok bağlıyım. Dış dünyaya karşı kalbime alana kadar biraz mesafeliyimdir. Küçük detaylarla hayatı güzelleştirmeyi seven, içi dışı sevgi dolu, sakin, hayattaki kişisel yolculuğuna odaklanmış ve bundan büyük keyif alan biriyim. Fazla kafaya takmam, fazla ciddiye almam hayatı. Doğru kararlar vermeye çalışarak en dingin halimle hayatı akışına yaşayan bir tipim aslında. Tabi bu hale gelmem büyük çabalar sonucunda oldu.

Oyuncu olmak hayaliniz miydi?

Cenay Türksever: Evet. Oyuncu hep olmak hayalimdi.

Talya Çelebi: Oyuncu olmak sadece hayalim değil aynı zamanda lise 1’den beri uğruna emek verdiğim bir meslekti. 4 sene Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesinde tiyatro okudum, ardından Mimar Sinan Devlet Konservatuvarında 5 sene eğitim gördüm. 13 yaşından beri her anım oyunculuk üzerine düşünerek, sahnede tecrübe edinerek, kendimi keşfederek geçti diyebilirim.

 

Örnek aldığınız oyuncular var mı? Varsa kim/kimler?

Cenay Türksever: Şener Şen, Kemal Sunar, Yılmaz Güney

Talya Çelebi: İzlerken daha dikkatli izlediğim, istemeden daha çok incelediğim, beğenerek ve imrenerek izlediğim Türk oyuncular var elbette. Demet Akbağ, Demet Evgar, Merve Dizdar, Haluk Bilginer, Zerrin Tekindor gibi aklıma ilk gelen isimler diyebilirim.

“Gelin” diziniz hayırlı olsun. Nasıl gidiyor? Seyircinin tepkileri nasıl?

Cenay Türksever: Teşekkürler. Çok güzel gidiyor seyircilerin iyi ya da kötü yorumları oluyor ama gördüğümüz kadarıyla Gelin dizisini sevdirdik gibi…

Talya Çelebi: Öncelikle çok teşekkür ederim. Senaryoyu ilk okuduğumuz zaman ekipçe dizinin sevileceğini hissetmiştik. Bu hislerimizin görünür olması, emeklerimizin karşılığını alabilmek, zaman zaman zorlayıcı olsa da işin sonunda çok keyifli bir süreç.

 

Kariyerinizde ulaşmak istediğiniz nokta neresi?

Cenay Türksever: Daha çok yolun başındayım. Ne kadar çok yol kat edip ne kadar çok çalışırsam istediğim hedeflere ulaşacağımı düşünüyorum.

Talya Çelebi: Oyunculuğun kendimce hiçbir zaman ulaşılmış bir noktası olmadığını düşünüyorum. Her geçen gün kendi potansiyelimi geliştirdiğim, kendimi daha çok keşfettiğim, fark ettiğim ve daha çok öğrendiğim bir süreç olarak ilerlemesini isterim. Tabii bunlara fırsat ve alan verecek, kendimi içinde ait hissettiğim, ekip olabildiğim ve senaryoyu okudukça heyecanlandığım işlerde yer almak isterim.

Türkiye’de oyunculukta en önemli kriter nedir sizce?

Cenay Türksever: Bence oyunculuk yeteneğidir çünkü oyuncu mesleği; yaratıcı bir bakış açısına gözlem ve ezberlemeye yeteneğine sahip olmayı gerektirir. Diksiyon çok önemlidir. Hep çalışmak kendini geliştirmen gerekmektedir.

Talya Çelebi: Türkiye’de de dünyada da oyunculuk için en önemli kriter bence yetenek, disiplin ve çalışmak. İnsanın kendi üzerinde de, oynadığı karakter üzerine de daha farklı alanlarda da yeteneklerini geliştirecek çalışmalar yapması.

Çok güzel ya da çok yakışıklı olmak dizi ya da sinema sektörüne girmek için yeterli mi?

Cenay Türksever: Bence değildir. Yetenek ve eğitim önemlidir yani yakışıklı güzel olmak ikinci planda kalır, önemli olan seyirciye duyguyu ne kadar verebildiğinizdir.

Talya Çelebi: Çok güzel ya da çok yakışıklı olmanın yeterli olduğu meslekler var elbet. Oyunculuğun o mesleklerden biri olduğunu düşünmüyorum. Elbette önemli bir kriter olabilir, fakat tek başına yeterli değil.

Hangi duayen oyuncu ile aynı projede olmak isterdiniz?

Cenay Türksever: Yaşasaydı rahmetli Tuncel Kurtiz ile isterdim.

Talya Çelebi: İnanın çok vardır fakat düşündüğümde aklıma gelen ilk üç isim Robert De Niro, Alpacino, Monica Belluci. Hayallerimde olsa bile aynı projede olmayı isterdim.

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi dizi çifti kim size göre?

Cenay Türksever: Kenan İmirzalioğlu -  Cansu Dere, Halit Ergenç - Bergüzar Korel

Talya Çelebi: Daha 10-11 yaşlarından bugüne izlediğim ve Türk dizi sektöründe beni her izleyişimde aynı şekilde etkileyebilen alışıldık bir cevap… Aşkı Memnu’dan Behlül ile Bihter demek istiyorum.

Aşk var mı?

Cenay Türksever: Aşksız bir hayat olmaz.

Talya Çelebi: Gerçek aşkın var olduğuna inanıyorum, fakat gerçek aşkın gerçek aşk olduğunu anlamak için insan hepsinden önce kendini tanımalı ve kabul etmeli.

Aşk sizce nedir?

Cenay Türksever: Aşkın tarifi yoktur, elle tutulmaz gözle görülmez.

Talya Çelebi: Aşk öncelikle ruhların birbiriyle uyumudur bence. İki ruhun, birbirini iyileştirme çabasıdır. Çocukluk travmalarına dokunmak, kimseye açamadığın, kimseye göstermediğin yanlarını göstermektir. Seni kendi gerçekliğine itmesidir. Olduğun haliyle, en çabasız haliyle sevmektir. Ve her geçen gün birbirine her şeye rağmen emek vermektir.

Aşk her şeyi affeder mi?

Cenay Türksever: Aşk  her şeyi affeder ama bence affetmemek gerek.

Talya Çelebi: Eğer aranızdaki gerçek aşksa, karşındaki doğru insansa; olaylar çözülür, durumlar değişir, hatalar önemini kaybeder ve yine iki insan birbirini bulup her şeye rağmen birlikte olmayı seçebilirler.

Dizinin konusunu da dikkate alırsak, evlilik hakkındaki düşünceleriniz neler?

Cenay Türksever: Evlik ciddi bir müessesedir. Sevgi, saygı, sadakat oldukça neden olmasın.

Talya Çelebi: Evliliğin sevgililikten farklı bir kavram gibi ayrıştırılmasını doğru bulmuyorum kendimce. Eğer iyi ev arkadaşı, iyi dost, iyi hayat ortağı olabiliyorsan, hayatı birlikte daha keyifli daha mutlu yaşayabiliyorsan, aranızdaki veya hayatın içindeki problemleri konuşarak, saygıyı ve sevgiyi kaybetmeden incitmeden halledebiliyorsan, seneler sonra bile iş çıkışı balkonda bütün gece sohbet edebiliyorsan evlilik harika bir şeydir.

Estetik günümüzde neredeyse olmazsa olmaz haline geldi. Sizin estetiğiniz var mı? Yaptırır mısınız?

Cenay Türksever: Estetiğim yok estetiğe de karşı değilim. Olası bir durum gelişirse yaptırım.

Talya Çelebi: Estetiğin ufak ve doğal müdahaleler olduğu sürece insanın kendini daha iyi hissetmesi, kendiyle daha barışık olması açısından yararlı ve güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. Benim estetiğim yok, ilerde ihtiyaç duyarsam yaptırmakta bir sakınca görmüyorum. Herkes nasıl daha mutlu oluyorsa öyle yaşamalı.

Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?

Cenay Türksever: Doğada vakit geçirmek,d eniz kenarında koşu yapmak, Balık tutmak, spor yapmak.

Talya Çelebi: Boş zamanlarım set yoğunluğundan dolayı oldukça az oluyor. Bu zamanlarda sevdiğim insanlarla deşarj olmayı, yürüyüş yapmayı, film izlemeyi, kendimle keyifli zaman geçirmeyi seviyorum. O sabah canım neler yapmak isterse

Hangi kitabı tavsiye edersiniz?

Cenay Türksever: Paula Coelho – Simyacı,  Dostoyevski - Beyaz Geceler, Fransz Kafka Aforizmalar, Stefan Zweıg -Satranç

Talya Çelebi: Paulo Coelho- Simyacı yatak başucu kitabımdır.

En sevdiğiniz şarkı ve şarkıcı kim/kimler?

Cenay Türksever: Sezen Aksu – Kavaklar, Toygar Işıklı - Hayat Gibi, Gökhan Türkmen - Bir Öykü, Hakan Altun - Duyanlara Duymayanlara, Tarkan - Kış güneşi

Talya Çelebi: Buna büyük bir zevkle cevap vermek istiyorum. Sevdiğim gruplara ve şarkıcılara çok sadık bir tarafım vardır çünkü, defalarca dinler, hissederim bıkmadığım şarkıları. Aslında klasik, caz, blues gibi her tür müziği seven ve dinleyen bir yapım olsa da Türk olarak Mor ve Ötesi, yabancı gruplardan Queen, Coldplay, Radiohead küçüklüğümden beri en sadık olduğum 3 gruptur.

Sosyal medya hakkındaki düşünceleriniz neler?

Cenay Türksever: Günümüzde hayatımızın her anında var ve çok aktif olarak kullanılıyor ama biz insanoğlu her şeyi çok hızlı tüketiyoruz bence iyi yönde ve eğitici olarak kullanmak önemli.

Talya Çelebi: Sosyal medyanın benim hayatımdaki yeri sanırım iş olabilir. Bu mesleği yapmıyor olsam aktif bir sosyal medya kullanıcısı olmazdım diye düşünüyorum. Gündemi takip etmek, dünyadan haberdar olmak, sevdiğin insanları veya hayatı daha konforlu hale getirebilecek içerikleri takip edebilmek açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Fazlası zararlı tabi.

Dm’den size de yazıyorlardır. En ilginç mesaj ne oldu?

Cenay Türksever: Birçok değişik mesaj geliyor. Mesela bir tanesi bir akşam yemek yersek arabasını vereceğini söylemişti.

Talya Çelebi: İnanın aralarında çok ilginç mesajlar var hangi birini ne sebeple yazacağımı bilemedim.

Tarihten bir karakteri canlandırmanız istense, kimi canlandırmak isterdiniz?

Cenay Türksever: Fatih Sultan Mehmet.

Talya Çelebi: Kleopatra’yı canlandırmak isteyebilirdim.

Son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj rica etsek. Ne söylemek isterdiniz?

Cenay Türksever: Kadınlar insanlığın devamı için olmazsa olmazıdır. En büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Dünyamızı varlıklarıyla güzelleştiren, emekleriyle zenginleştiren tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun.

Talya Çelebi: Kadın; duygudur, hassasiyettir, büyütendir, doğurandır, güçtür, sevgidir, mutluluktur, şefkattir. Hayatla mücadele eden, çalışan, bebeğini büyüten, toplumun içinde var olmaya çalışan, nefes alan bütün sevgi dolu ve güçlü kadınlarımızın ben de dahil olmak üzere Kadınlar Günü kutlu olsun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI