09-01-2024 12:08:14 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:01:14

SONGÜL ALCI: ESTETİK, ERKEKLERİN BÜTÜN HAYATINI DEĞİŞTİRİYOR!

SONGÜL ALCI: ESTETİK, ERKEKLERİN BÜTÜN HAYATINI DEĞİŞTİRİYOR!

 

Estetik cerrahi ya da medikal estetik uygulamaları… Her ikisi de günümüzde popüler uygulamalar arasında. “Benim estetiğim yok, ufak dokunuşlarım var” diyen de var, çıkıp “Estetik yaptırdım” diyen de… Yaptırdığı halde sonuna kadar “Her şey doğal, zamanla yüzüm, hatlarım oturdu. O yüzden çok değiştim” diyen de… Sosyal medyanın da etkisi ile güzellik algısı filtrelerle ölçülmeye başlayınca ister istemez kadını - erkeği, genci - yaşlısı estetik kliniklerinin kapısını çalar oldu. Eskiden sektör ağırlıkta kadınlar üzerinde uygulamalarını yoğunlaştırırken, milenyumla birlikte hayatımıza giren “ metroseksüel erkek” kavramı ile birlikte, erkeklerde estetik furyasının da ilk adımları resmen atılmış oldu. Hal böyle olunca Manşetteyiz Dergisi olarak “Erkekler ne ister?” dedik ve erkeklerin dış görünüşleri ile estetik tercihlerini, kısacası erkek dünyasını mercek altına aldık. Türkiye’de 25 yılı aşkın zamandır saç ekimi, medikal danışmanlık ve sağlık turizmi alanlarında hizmet veren Trawellmed Sağlık Turizmi ve Songül Alcı Saç Ekim Kliniği Yöneticisi Songül Alcı ile konuştuk. 25 yılda binlerce erkek vaka ile birebir çalışma imkanı bulan Alcı, erkek dünyasına dair çok enteresan tespitlerini bizimle paylaştı. Ayrıca 2024 yılının erkek estetik trenlerini de sıraladı. İşte o keyifli röportajın ayrıntıları…

Röportaj: Şükriye ÖZGÜL

Erkekler estetik talebinde kadınları geçti mi?

Estetik cerrahide erkekler henüz daha kadınları sollayamadı ama bu gidişle geçmesi çok yakındır. Artık estetik cerrahide fiyat farklılıkları ve kliniklerin çoğalması, ayrıca her insanın estetiğe kolay ulaşabilmesi erkekleri de teşvik ediyor. Artık birçok sektörden birçok erkek, estetik operasyon yaptırıyor. Gayet de mutlular gördüğümüze göre.

KILLI OLMAK ERKEKLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!

Erkeklere en çok hangi estetik uygulamaları tercih ediyorlar?

Erkekler için ilk sırada saç ekimi, ikinci sırada ise burun ameliyatları geliyor. Ama botoks, dolgu, gözaltı, göbek ve göbek çevresi işlemleri ile jinekomasti (meme küçültme) operasyonları da en çok tercih edilenler arasında. Erkeklerde kadın tipi meme büyümesi çok rahatsız oldukları bir durum. Erkekler bu şekilde soyunmaktan çekindiklerini ifade ediyorlar. Bu özel hayatlarını da sekteye uğratan bir durum haliyle. Bu yüzden jinekomasti ameliyatlarına başvuruyu da çok görüyoruz. Yine saç ekimi kadar bıyık ve sakal ekimi, sakallardaki boşlukları doldurma işlemleri de çok yoğun talep görüyor. Kıllı olmak erkekler için çok önemli! Tarihten beri bu kıllar, bir güç ve sağlık göstergesi.

Ayrıca çene hattı estetiği de erkeklerde çok moda. Bir erkek için çene hattı, iriliği, gücü çok önemli. Beraberinde, kaslı görünüm erkeklerde çok önemli bir faktör. Bu yüzden baklava görünümü kazanmak için çeşitli estetik uygulamaları var, onları yaptırıyorlar.

Pekiyi erkekler, yaptırdıkları bu estetik ameliyatları çevresi ile paylaşıyor mu?

Erkekler estetik ameliyatı yaptırdıklarını çok ortalıkta konuşmuyor.

YAKIŞIKLI GÖRÜNMEK İŞ PERFORMANISI DA ARTTIRIYOR.

Estetik erkek dünyasını nasıl etkiliyor? Estetikten sonra nasıl davranıyorlar?

Saç ekimi işleminden sonra bazı hastalar cilt bakımına başlayıp, farklı medikal işlemlerle birlikte botoks ve dolgu da yaptırdıklarını söylüyor. Yakışıklılık önemli bir şey onlar için. Tıpkı biz kadınlardaki güzellik ve güzel olma anlayışı gibi. İnsan kendini aynada iyi gördüğü zaman ve o havası ile dışarı çıktığında sosyal hayatı, iş hayatı daha iyi hale geliyor. İş hayatında bile keyifle işe gitmek, beğenilmek, iyi bir duruş ve kişinin kendini iyi hissetmesi çalışma performansını da etkiliyor.

Sosyal hayatta,  arkadaş çevresinde; iyi saçlar, iyi bir burun, göbeksiz ve bakımlı hissetmek hepimizin psikolojisine iyi gelmiyor mu?

KADINLAR, EŞLERİNİN ESTETİK OLMASINI İSTEMİYOR!

Eşler veya sevgililer ne diyor bu güzelleşme işine?

Erkekler açısından burası biraz sıkıntılı! Kolundan tutup nişanlısını ya da eşini getiren de var. Nişanlılık aşamasında kadın, nişanlısını getirip “Saçını şöyle yapın, burnunu böyle yapın, göbeğini inceltin gibi” daha birçok direktifle gelirken, evlendikten sonra ise kesinlikle kadınlar eşlerinin estetik olmasını istemiyor. Randevuyu iptal ettiren eşler var. “Sen yaptırırsan ben de yaptırırım” inatlaşması da oluyor. Kadınlar bekarlıkta “evet” derken evlenince erkeklerin estetik işlemine “hayır” diyor.

EVLENİRKEN DE BOŞANIRKEN DE ESTETİĞE BAŞVURUYORLAR!

Hangi dönemde en çok estetiğe başvuruyor erkekler?

Kadınlarda olduğu gibi; erkekler de evlenmeden önce ya da kız arkadaş edinmeden önce estetiğe başvuruyorlar. Yine iş başvuru öncesi ve üniversite bitiminde estetiğe başvuruyorlar. Boşanma sırasından ve sonrasında da estetikler çok revaçta.

Sosyal medyada beğenilmek erkekleri de estetiğe yönlendiren etkenlerden mi sizce?

Evet, kesinlikle, o da bir etken. Sosyal medya kadınlar kadar erkekleri de etkiliyor. Devamlı dış görünüşün ön planda olduğu bu mecralarda erkekler de bir yere kadar filtre kullanıyor ama bir yerden sonra sırf sosyal medyada iyi görüntü vermek için bile estetik ameliyat olanların sayısı az değil.

Eskiden estetikte ünlülere benzeme furyası oldu bir dönem, hala bunu talep eden var mı?

Artık erkeklerde ünlüye benzeme kaygısı yok. Kendileri olmayı, ama kendilerinin en iyi versiyonu olmayı istiyorlar.

ERKEK KADININ KARŞISINDA BAKIMLI OLMAK İSTİYOR.

Kadınlar estetik olarak çok güzeller. Erkek kendini artık o güzel ve bakımlı kadınların karşısına bakımsız görmek istemiyor.

2024’te erkek estetiğinde trend ne?

2024’te de önce saç, ardından burun olacak. Çene estetiği, baklava dilimi görünümde kaslı vücutlar yine moda olacak. Ameliyatsız işlemler, medikal estetik işlemeleri, gençlik aşıları, fraksiyonel lazerele cilt iyileştirmek yine çok tercih edilecek.

Medikal estetik işlemlere “küçük dokunuşlar” diyoruz, yani estetik olarak kabul etmiyoruz. Öyle mi gerçekten?

“Ameliyat oldum” dememek ya da kendilerine estetikli olduğunu itiraf edemeyenler için ameliyatsız işlemler kurtarıcı oluyor.  

ESTETİK BULAŞICIDIR VE BAĞIMLILIK YAPAR.

Estetik bağımlılık yapıyor mu?

Kesinlikle! Saçın ekilmesi ve burunun yapılması ile hayatına estetik giren kişiler, bunu genelde devam ettiriyor. Estetik bulaşıcıdır ve bağımlılık yapar. Hep daha iyi olma çabası başlar bu sefer. Orta yaş grubu özellikle estetiğini yaptırıyor, küpesini takıyor, deri ceketini giyip motora atlıyor. Giyim şekli değişen ve farklı bir havaya bürünen çok sayıda kişi var. Kapıdan girdiğinde “ Neee? Ahmet bey ne kadar değişmişsiniz?” dediğimiz çok danışanımız var. Estetik sonrası bütün hayatı değişen insanlar oluyor. Özel hayatı değişiyor, mutsuzsa boşanma cesaretini yakalayan ya da yeniden evlenen hastalarımız var.

Erkek hastalar size çok güveniyor. Avrupa’da da size kraliçe dedikleri doğru mu?

Sağ olsunlar böyle bir isim verdiler 4-5 yıl önce. Yurtdışından en çok hasta alan kliniklerden biriyiz. Hastalar beni aradıklarında telefonla çok rahat ulaşıyor, ameliyatlarında, takiplerinde, dilek ve şikayetlerinde hep yanlarında ve karşılarındayım. Bu iş tamamen güven odaklı bir iş. Hastalar bu güveni arıyor. 25 yıldır 7-24 bu çizgiden hiç şaşmadık. Hastalar onları anladığımı biliyor. Yıllardır erkeklere hizmet veren bir kadın olarak onların dünyasını çok iyi tanıyorum ve onları anlıyorum. Erkek sohbetiyle geçiyor günlerim, raconu bilirim, gerekeni söylerim onlar da “Songül Hanım söylediyse, doğrudur” derler. Bunu duymak benim de hoşuma gidiyor tabii!

 

 

 

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI