06-11-2023 11:06:17 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:04:17

DOĞUŞ: Herkes Beni Şarkılarımdaki Doğuş Olarak Hatırlasın İstiyorum.

DOĞUŞ: Herkes Beni Şarkılarımdaki Doğuş Olarak Hatırlasın İstiyorum.

 

Öncelikle merhabalar, röportaj talebimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkürler. Hemen bugünle giriş yapalım. Neler yapıyorsunuz? Yeni projeleriniz neler?

Merhabalar, bende sizlere teşekkür ederim. Her şey çok güzel ilerliyor. Yoğunluğumuz bu ara koşturma aşamasında. Yeni şarkılar, klipler var. Geçtiğimiz günlerde Grand Müzik etiketiyle yayınlanacak muhteşem bir “Babam” isimli şarkıyı kliplendirdik. Bugüne kadar yapılmış en iyi baba şarkısı diyebilirim. Yapımcımız Hayrettin Güneş ile Grand Müzik çatısı altında birçok şarkıda birlikte hareket edeceğiz. Bir sürpriz de İbrahim Erkal anısına hazırlanan projeden. Sevgili İbrahim Erkal’ın  “Bir Sana Yandım Ben” isimli şarkısını yorumladım. Dinlerken tüyleriniz diken diken olacak. O da Ulus Müzik etiketiyle yayınlanacak. Buradan sizin aracılığınızla rahmetli İbrahim Erkal’ı saygı ve sevgiyle anıyorum.

Müzik kariyerinizde en büyük hedefiniz ne?

Kariyer değil de planlama diyelim çünkü 27 yıl geçtikten sonra kariyer sahibi oluyorsunuz. Müzik benim için çok önemli. Ben üreten bir sanatçıyım söz, müzik ve beste hep kendi şarkılarımı sevenlerimle buluşturdum. Bundan sonra da aynı yolda devam edeceğim.

KALİTELİ YAPILAN BİR ŞARKI ÖMÜR BOYU DİNLENİR.

Yıllar önce söylediğiniz şarkıların hala hit olmasını neye bağlıyorsunuz?

Benim kemik bir kitlem var beni hiç yanlız bırakmıyorlar. Yaptığım bütün işlere sahip çıkıyorlar sağ olsunlar. Yaptığım şarkılar güncelliğini koruyor çünkü şarkı yaparken “aman yaptım olsun” mantığıyla bu güne kadar hiç bakmadım. O yüzden iz bırakacak işlere imza atarak dünden bugüne güncelliğini koruyan şarkılara hayat verdim. Kaliteli yapılan bir şarkı ömür boyu dinlenir.

Genç şarkıcılardan kimleri beğenir ve dinlersiniz?

İsim olarak ayıramam ben kulağıma hoş gelen her tür müzik tarzını ve yorumcusunu dinlerim.

BİR STAR ÇIKMASI BU DÖNEMLERDE ZOR.

Genç nesilden dünya starı çıkar mı, çıkarsa o isim ya da isimler kim olabilir?

Günümüzde star kavramı değişti. Şöhret evet olabilir. Bir star çıkması bu dönemlerde zor gibi gözüküyor. O yüzden isim veremeyeceğim.

Sinema ya da dizilere yönelik teklifler var mı?

Sürekli teklifler alıyoruz. Özellikle sinema için ekip arkadaşlarımla değerlendiriyoruz. Ama henüz içimize sinem bir proje olmadı. Dizi içinde birçok  teklif geldi. Onlarda da senaryo kısmı bizi etkilemedi.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’I OYNAMAK İSTERDİM.

Tarihte önemli isimlerden birini oynamak isteseniz o isim kim olurdu?

Kanuni Sultan Süleyman olurdu.

Zor bir hayatın ardından, bugünkü Doğuş’u tanımlamanız gerekse. O zorlu yollar size ne kattı, ne götürdü, ne öğretti?

Her yol zor evet, benim hayatım çok daha zordu. Kendimi korumayı başardım. Doğuş olduktan sonra bakış açım komple değişti. Hayata daha pozitif bakmaya başladım. Kimseyi kırmamaya özen gösteriyorum. Benim için iyilik hep ön planda. Herkes beni şarkılarımdaki Doğuş olarak hatırlasın istiyorum. Çok şey öğretti bu hayat ama buraya sığmaz.

BİR SİNEMA PROJEM OLABİLİR.

Bir biyografi kitap, belgesel ya da sinema projeniz var mı?

Daha önce yayınlanmış bir kitabım var 2003 yılında adı “Bir Doğuş” satışları da o dönem çok yüksekti. Şu an için kitap ya da belgesel değil ama bir sinema projem olabilir. Üzerinde çalışıyoruz.

Adınız nasıl yaşatılsın ve aktarılsın istersiniz gelecek nesillere?

Dediğim gibi ben hep iyilikten yanayım. Beni hatırlayacak olanlar veya adımı aktaracak olanlar bu dünyadan iyi bir Doğuş geçti. Şarkıları, yaşamı ve iyilikleriyle…

Biraz da baba Doğuş’tan bahsedelim. Dünyalar güzeli evlatlarınız var. Allah bağışlasın. Babalık nasıl bir duygu? Neler yapıyorsunuz birlikte? Size ne öğretti?

Onlar benim dünyam. Arda ve Arın’ım doğduktan sonra benim için çok şey değişti. Babalık gerçekten bam başka bir duygu. Aldığınız nefes gibi oluyorlar. İşlerim için evden çıktığımda bile özleyip görüntülü arıyorum onları.  Arda ve Arın’dan sonra her şey daha pozitif oldu benim için.

BULDUNUZ MU, GERÇEK AŞKI KAYBETMEYİN.

Aşka dair bir iki kelam etmeniz gerekse, ne söylerdiniz?

Aşk bulunması zor, kaybedilmesi ise çok kolay olan bir şey! O yüzden buldunuz mu gerçek aşkı kaybetmeyin.

Günümüzde gerçek aşk var mı?

Mutlaka vardır. Ama günümüz aşkları biraz daha balon gibi geliyor bana.

Hayatınızda “keşke yapmasaydım” dediğiniz anlar var mı?

Hayatta hiç keşkelerim olmadı. Ne yaptıysam arkasında durdum.

Bir dönem estetik konusu çok tartışıldı. Estetik yaptırdınız mı? Kaç estetiğiniz var?

Estetiğe karşı değilim. Ama sanıldığı gibi benim abartılacak estetiklerim yok. Cilt bakımı gibi, küçük dokunuşlar harici hiçbir şey yaptırmıyorum.

Kendinizi yakışıklı buluyor musunuz?

Öyle diyorlar :)

Siyasete atılmayı düşünür müsünüz?

Siyaset zor iş biz müziğe devam edelim..

Sizi sevenlere ne söylemek istersiniz?

Beni takip etmeye devam etsinler. Çok güzel işlerle yakında tekrar sevenlerimle buluşacağım. Unutmasınlar biz birlikte güçlüyüz.

Eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Herkese hayatları boyunca mutluluklar diliyorum. İyi insan olmaktan şaşmasınlar. İyilik bulaşıcıdır. Siz iyi olursanız karşınızdaki de iyileşir. Sizleri seviyorum. Röportajınız için de sizlere teşekkür ederim.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI