04-03-2023 10:22:58 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:17:58

SONGÜL ALCI: İNSAN YAPMASI GEREKENİN EN İYİSİNİ YAPMALI

Başarılı Sağlık Yöneticisi Songül Alcı, Manşetteyiz Dergisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel sayısında başarılı kadın girişimciler arasında yer aldı. Alcı, başarı hikayesini okuyucularımızla paylaştı.
SONGÜL ALCI: İNSAN YAPMASI GEREKENİN EN İYİSİNİ YAPMALI

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ankara doğumlu, Afyonlu bir polis memurunun çocuğuyum. Babamın memuriyeti dolayısıyla Sakarya’da büyüdüm, Marmara depreminden sonra İstanbul’a abimin yanına yerleştim. Sağlık Yüksekokulu sonrası işletme okurken geldim İstanbul’a daha sonra fakülteyi  bitirdim; Sağlık Yönetim Yüksekokulu, benzeri eğitim programları derken işletme fakültesinde işletme masteri da yaptım. Sağlık kurumları yönetimi, tekrar MBA yaparak sağlık işletmelerinde enregre hizmetler üzerine proje verdim. Bu dönemde Türkiye’de 6 tane saç ekim şubesi ile şehir şehir gezerek, bu işi anlatıyor hastaneler kuruyor ve eleman yetiştiriyordum. Sonrasında anladım ki, sen neredeysen sorunsuz hasta orada. Şubesiz olarak bir hastaneler grubuna bağlı olarak Trawellmed Sağlık Turizmi Acentası olarak bir hastane grubunun Kadıköy şubesinde çalışıyorum. Dünyanın her yerinden saç ekimi, estetik cerrahi, obezite cerrahisi, diş alanında hastalar getiriyoruz. Hem Hastane Yönetim Uzmanı olarak, hem işletmeci, hem sağlıkçı kimliğimle yapıyorum işimi. 27 yıldır da sağlık sektöründe çalışıyorum.

İNSAN İNSANA FAYDALI OLMALI.

Mesleğinizde başarınızın anahtarı nedir?

Koç Burcuyum bu yüzden aşırı hareketliyim. Durmayı sevmem. Yeni şeyler öğrenmeye, kendimi geliştirmeye bayılırım. Boşuna olan, bana bir şey katmayacak hiç bir şeyle ilgilenmem. Yaşam biçimim çalışmak, işten çıkayım diye saate bakmam, bakanı sevmem, mesai kavramım yoktur. İnsan yapması gerekenin en iyisini yapmalı. İnsan insana faydalı olmalı.

Hem anne hem iş kadını olarak yoğun tempoya nasıl ayak uyduruyorsunuz?

Çok zor tabi ki! Evde, işte asistan sayısı artıyor tabi. Çocuk ve kariyeri bir arada yürütmek çok zor! Ne işinizden ne çocuklarınızdan ödün verebilirisiniz. Ödün verdiğiniz şey kendiniz oluyorsunuz. Uyku yok, bazen yemek bile yok, sadece saate bakmak var. Herkes iyi olmalı, hastalar iyi olmalı, çocuklar iyi olmalı. Pekiyi ya ben? Ben de onlar iyi olunca iyiyim.

YURT DIŞINDAN ÇOK TEKLİF ALDIM AMA KABUL ETMEDİM.

Yurt içi ve yurt dışı yeni projeleriniz ve hedefleriniz neler?

Ben Klinik yönetimim süresince bazı ülkelerde işimle alakalı tanınan biri olduğum için yurtdışı geliştirilen birçok projenin içine alındım, düşünüldüm. Fakat tercih etmedim. Sağlık turizmi ülkemiz için büyük bir gelir kaynağı, uçak biletinden, otelcilik hizmetlerine, çarşıya pazara katkısı olan bir iş. Ben diğer arkadaşlarım gibi yurtdışında yer açıp fiyatları indirip Türkiye’ye gelmeyi kesecek hareketleri yapmadım. Son yıllarda ülkemizde saç ekim sayısının düşme nedeni budur. Maalesef arkadaşlar günübirlik düşünerek ayağımıza kurşun sıkıyorlar.

YENİ TV PROJESİ HEDEFİMİZ VAR.

Televizyon nasıl gidiyor? Yeni televizyon projesi var mı?

Sunuculuk iyi gidiyor. Yıllardır karşımda hastalara konuşa konuşa alışmışım sanki! Çok zorluk çekmedim. Uzun zamandır düşünülüyordu televizyon, yaptık sonunda. Ameliyatlardan çıkıp gece çekimlere gitmek çok zor. Allah’ım televizyon dünyası ne zor. İnanın yapanlara saygım bir kat daha arttı. Seneye tekrar başka bir projede yer alacağım.

İŞİNİZ SİZE ASLA İHANET ETMEZ.

Kadınlara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Kadınlara vereceğim mesajlara buraya sığar mı acaba? Kitabını yazabilirim. Hem çalışmış hem okumuş, hem kariyer yapmış, hem eli yüzü fena değil, evlenmiş 2 çocuklu ve şimdi bekar olan bir anne olarak; söyleyeceğim ilk madde: “İşinizi elinizde tutun. Herkesle sorun yaşayabilirsiniz ama işiniz size asla ihanet etmez.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI