09-08-2023 14:11:44 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:06:44

SEMA AYDEMİR: Bizler insanların 'Evimizin kızı' dedikleri gerçek insanlarız.

Türkiye’ye pek çok madalya getirmiş, gurur kaynağımız ünlü sporcu Sema Aydemir Manşetteyiz Dergisi’nin kapak konuğu oldu. Spor yaşamından Survivor’a, hayata bakış açısından aşka kadar pek çok konuda samimi açıklamalarda buluna güzel sporcu, kadınlara da motivasyon olacak çok anlamlı mesajlar verdi. İşte o röportajın ayrıntıları…
SEMA AYDEMİR: Bizler insanların 'Evimizin kızı' dedikleri gerçek insanlarız.

 

Röportaj: Şükriye Özgül

Size Survivor Sema diyorlar genelde, ama siz çok başarılar kazanmış rekortmen bir sporcu, bir atletsiniz? Spor hayatınız nasıl başladı? Nasıl gelişti? Bu yolculuğu bize anlatır mısınız?

Türkiye’de Survivor Sema’yım evet, ama bu spor sayesinde kazandığım bir sıfat oldu. Küçük yaşta öğretmenimizin deneme yarışı yaptığı bir gün spor hayatım başladı. Deneme yarışından sonra Bursa şampiyonası oradan da Türkiye şampiyonasına gittik ve kulüplerin fark etmesiyle olimpiyat yolum başlamış oldu. 

Öğretmenlik gerçekten bana huzur veren bir meslek.

Hayaliniz miydi sporcu olmak?

İyi bir sporcu olmak hep hayalimi, ama asıl hayalim öğretmen olmaktı. 2013 yılında İstanbul’a atamam çıkınca bu hayalimi de gerçekleştirmiş oldum. Öğretmenlik gerçekten bana huzur veren bir meslek.

2024 Survivor All Star’da olacak mısınız?

2024 Survivor sezonunu Acun Bey büyük bir heyecanla final günü canlı yayında açıkladı. Özellikle format değişikliğinden bahsedip hepimizi heyecanlandırdı. Henüz bir anlaşma gerçekleşmedi ancak yavaş yavaş toplantılar yapılmaya başlandı.

Hayat çok zor. Survivor’dan bile daha zor. Bazen, “Keşke şimdi adada olsaydım” dediğim oluyor.

Sizce hangisi ile başa çıkmak daha zor? Hayatla mı, Survivor ile mi?

Survivor görülenden çok ama çok daha zor. Aynı hayat gibi… Bazen insanların hayatlarına baktığımızda, “Ne güzel” diye iç çekeriz ya, ama bilmeyiz herkesin hayatının gerçek yüzünü. Hayatlar sosyal medyada hep harika, ama gerçeği hepimiz biliyoruz ki, hayat çok zor. Survivor’dan bile zor. Bazen, “Keşke şimdi adada olsaydım” dediğim bile olmuştur.

Seda adadan elendiği gün ben de her şeyi bırakıp gitmek istedin.

Survivor’da en zorlandığınız an neydi?

Sanırım en zorlandığım an ikizim Seda’nın elenmesiydi. Bir an her şeyi bırakıp onunla gitmek istedim, ama Acun bey ve tüm ekibe, arkadaşlarıma saygısızlık olacağı için kendimi durdurdum. Ama o günden sonra bir türlü toparlayamadım.

Adada kadınlar özel dönem yaşamıyor, Amazon kadını oluyor.

Adada kadınlar özel dönemleriyle nasıl baş ediyor? Malum hormonların da etkisiyle normal hayatta bile baş etmekte zorlandığımız bir dönem olabiliyor.

Adada kadınlar özel dönem yaşamıyor, Amazon kadını oluyor. Hatta döndüğümüzde bile 4-5 ay sorunlar oluyor. Sanırım adada bunu tek yaşayan bendim, ama benimki de sağlık sorunuymuş ve döndüğümde ağır bir ameliyat olmak zorunda kaldım.

Survivor’da başarılı olmak yerine mağdur olmalıydım sanırım.

Yarışma tarihindeki en başarılı kadın yarışmacılardan biriydiniz? Bu başarının şampiyonlukla sonuçlanmamasının nedeni nedir sizce?

İzleyenlerin çok fazla başarıya ya da yeteneğe bakarak ya ada gerçek Survivor kimse o olmalı diye izlediğini düşünmüyorum. İnsanlar kendilerine yakın gördükleri, sevdikleri ya da arkasında durmak istedikleri yarışmacıların yanında olur. Profesyonel sporcu olarak ben pistte nasıl ciddiysem orada da parkurda aynıydım. TV’de tatlı olabilmek için takım arkadaşlarımın beklentilerini yerine getirmemek benim için çok daha üzücü olurdu. Yani aslında tamamen görev adamı dedikleri insanım, böyle yetişmişim ve TV Show’u da olsa değişmiyorum. Ayrıca bir gerçek daha var ki, Türkiye’de biz ihtiyacı olanları, mağdur ya da çok problemleri olanları konuşur ve elinden tutmak isteriz. Sahip çıkmak bizim ruhumuzda var. Bense sadece sevdikleri yarışmacıyı yendiğim için bile şampiyon olmamam gerektiğini düşünen bir kitle vardı. Başarılı olmak yerine mağdur olmalıydım sanırım.

Şu anda neler yapıyorsunuz? Yeni projeleriniz var mı?

Şu anda spor salonuyla ilgilenirken bir yandan da Dream Türk ekranlarındaki “Müzik Mutfakta” programımın yeni dönemki hazırlıklarını yapıyoruz.  

Oyunculuk teklifi aldım ama rol üstümüzde çok iğreti olur, bu yüzden hiç düşünmüyorum. Bizler insanların “Evimizin kızı” dedikleri gerçek insanlarız.

Oyunculuk ya da sahne teklifleri alıyor musunuz?

Oyunculuk teklifleri aldım, yakın zamanda şu an ekranda olan bir diziden de teklif aldım. Ancak cevabım şu oldu, “Ben reality programıyla tanındım ve insanlar beni, ben olarak biliyor. Oyuncu olduğunuz zaman role bürünüyorsunuz. Bizler insanların “evimizin kızı” dedikleri gerçek insanlarız. Ekranda rol yapmak bu yüzden benim kimliğime oturmaz. Gerçek sevinçler, hüzünler, acılar, mutluluklar yaşadık. Hatta beni görenler inanamıyor bazen. Hala Survivor’daki o perişan halimizle olmamamıza şaşırıyorlar. “Sen bu kadar güzel miydin?” diyen bile oldu. Rol üstümüzde çok iğreti olur, bu yüzden hiç düşünmüyorum.

Bir gün birini seversem ve Ali de onay verirse sanırım sevgilimi el üstünde tutabilirim.

Nasıl bir anne, nasıl bir sevgili, nasıl bir arkadaşsınız?

Eskiden bağımlı ve takıntılı bir anneydim ama Ali büyüdükçe bunu kırmayı başardım. 

Nasıl bir sevgiliyim onu bende bilmiyorum. (Kahkaha atıyor)

Çünkü hiç bana göre şeyler değil, zaten Ali de asla uygun görmez. Ama bir gün birini seversem ve Ali de onay verirse sanırım sevgilimi el üstünde tutabilirim, çünkü arkadaşlarım ya da ailemde hep böyle oldu. Arkadaşlığım çok ünlüdür. Her zaman ağlanılan omuz, dert babası oldum. Survivor da dahil üzerime aldığım suçlardan bile çok şey kaybettim ama akıllanmaz bir sadığım ben.

Aşka inanır mısınız? Sizce ilk görüşte aşk var mı? Aşk her şeyi affeder mi?

Aşka inanırı, aşk bence ilk görüşte oluyor. Biyolojik olarak da böyle. Ama bunun milyonda bir insanın başına geldiğini düşünüyorum. Tabi hem milyonda bir başına gelecek bir de doğru zamanda gelecek… Çok zor. Ama aşk da olsa her şeyi affetmez. Gerçek aşkın merhameti çok büyüktür, ama bazen merhamet gururun ya da gerçeklerin altında kalır.

Evler birbirinden nefret eden mutsuz insanlarla dolu.

Günümüzde evliliğe ve evliliklere bakış açınız nasıl?

Artık insanların sadece evlenmek için evlendiklerini düşünüyorum ya da zamanı geldi çocuğum olsun diye. Ama evlilik çok zor ve insanların önce kendi kendilerine mutlu olmaları gerektiğini düşünüyorum, çünkü kendi mutsuz olan insan yanındakini mutlu edemiyor. Evler birbirinden nefret eden mutsuz insanlarla dolu. Evlilikler maddi uyum ya da çevre uyumu olan insanlar arasında değil, beraberken neşelenen, eğlenen, iki dost gibi tüm açıklığıyla dertleşebilen, tartışabilen ve ayrıyken burnunun direği sızlayan insanlar arasında gerçekleşmeli bence.

Herkes estetiği eleştiriyor ama neredeyse yaptırmayan yok. Estetiğe dair yorumunuz nedir? Sizce bir ihtiyaç mı yoksa lüks mü?

İnsanlarda garip bir algı oldu son zamanlarda. Estetik düşmanı gibi davranıp yerden yere vuruyorlar, ama çok kararında güzel işlemler yaptırmış yüzler görüyorum. Benim için de özellikle estetikli diye sürekli eleştiren bir grup var ama ben zaten her şeyi her gün paylaşıyorum. Üst dudağıma doldu yaptırmıştım ve bunun yapılışını bile paylaştım. Henüz bunun dışında bir şey yaptırmadım ama niyetlenirsem ilk işim burnum olur sanırım. Bazen zorunluluk insanlar için bazen de lüks ama insanlar kendilerini bir şekilde iyi hissetmenin yollarını arıyorlar, buna da saygı duyuyorum.

Kadınlara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Kadın olmak hep zordu ve hep zor olacak. Ama bunu kolaylaştırmak bizim elimizde. Kendi parasını kazanan, başkalarına değil sadece kendine güvenen kadınlar olmak zorundayız. Bunun için de eğitimli olmak ve özgüven şart. Doğru, dürüst ve çalışkan kadınlar her yerde imkan yaratır ve başarı kadın için gerçek bir azmettirici. Emeğinin karşılığını ufak da olsa almaya başlayan kadının önünde kimse duramaz. Yeter ki cesaret edip, adım atıp, yola çıkalım.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI