05-07-2023 14:47:04 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:10:04

RUHEN VE BEDENEN ARINMA VE ŞİFA KAYNAĞI: KOMZİK ENERJİ

RUHEN VE BEDENEN ARINMA VE ŞİFA KAYNAĞI: KOMZİK ENERJİ

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı ve son yıllarda Dünyada en etkili şifa teknikleri arasında yer alan Kozmik Enerji, insanların ruhen ve beden arınması ve şifalanması anlamında dikkat çeken bir bilim dalı olarak öne çıkıyor. Tıp doktoru olan Petrov tarafından keşfedilen yöntem; enerji ve frekanslar aracılığı ile hastalara uygulanmış ve sonuçları kaydedilmiştir. Kozmik enerjinin keşfedildiği ilk yıllarda bile; bir kalp krizi sonrası yoğun bakımda kalan hastaların hayata tutunmasında, bu frekansların yardımcı olduğu  klinik bulgularla kaydedilmiştir.

İnsan vücudunda bulunan çeşitli noktalara ve çakralara dokunarak enerji akışının sağlanmasına yardımcı olan kozmik enerji yöntemi ülkemizde de popülerlik kazandı. Yaklaşık 40-45 dakika süren kozmik enerji seansı terapistler tarafından uygulanıyor.

Fakat şunun mutlaka altını çizelim. Kozmik Enerji geleneksel tıbbın yerine kullanılamaz, Kozmik Enerji uzmanları eşliğinde tamamlayıcı tedavi niteliğinde kullanılır. Destekleyici olarak kullanılan ve son derece başarılı sonuçları olan bir şifa yöntemidir.

Şükriye Özgül’le Soru – Cevap köşemizde bu ay, Kozmik Enerji’nin Türkiye’deki önemli uygulayıcılarından ve eğitmenlerinden Mehtap Tortum’u konuk ettik ve konuya dair bilgi aldık. İşte o röportajın ayrıntıları.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Mehtap Tortum. Emekli biyoloji öğretmeniyim. Sirius Akademi’nin kurucusuyum.

Kozmik enerji eğitimi alma fikri nasıl gelişti?

İnsanlara yardım etmeyi zaten bir yaşam tarzı şekline getirmiş bir insanız. Öğrencilerime de sonsuz faydam olduğunun farkındayım ve yıllarca çok güzel geri dönüşler alarak bunu bu süreci bire bir teyit ettik. Hala bu sistemde de karşıma çıkan öğrenciler, “Mehtap hocam siz varsanız kesinlikle doğrudur” diye kozmik enerji çalışmalarına katılıyorlar. Bu duygu muhteşem bir şey!

Benim kozmik enerjiye yönelmem İzmir depreminden sonra oldu. Deprem sonrası kızımın yaşadığı ruhsal ve bedensel sıkıntıların çözüm olarak gördük olayı. Dünya Sağlık Örgütü'nün kabul ettiği bir bilim dalı olduğunu öğrendikten sonra eğitim almaya karar verdim. Zaten emekli bir öğretmen olarak bilim dışında farklı bir şeyle uğraşamazdım.

Öncelikle temel seviye eğitimiyle işe başladım. Şu anda progressorluk seviyesine ulaştım ve öğrenciler yetiştiriyorum. En iyi bildiğim şeyi yapıyorum, öğretmenliğime devam etmiş oluyorum bu vesileyle. Ayrıca kozmik enerjiyle ilgili doğru bilgilerin, doğru ağızdan, doğru şekilde anlatılmış olması da benim için çok kıymetli.

Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da çok sayıda sözde uzman var. İnsanlar doğru uzmanlara nasıl ulaşacak. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Zaten insan olarak kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına hiçbir zaman yapmadım. Kozmik enerjiyi anlatma konusunda hem bir gereklilik hem de onur duyuyorum.

Bu tarz eğitimlerin, bilgilerin ve seansların doğru insanlardan, doğru şekilde alınması, gerçekten çok kıymetli. Çünkü “Bu işi yapıyorum” diye sadece internetten izleyip insanları kandıran bir kesim de var. Bu yüzden ulaşabildiğim her insana anlatmaya çalışıyorum. Doğru insanlardan, sorgulayarak, araştırarak ilerleyin mutlaka.

Pekiyi tam olarak nedir kozmik enerji?

Kozmik Enerji ( DSÖ ) Dünya Sağlık Örgütü’nün kabul ettiği bir bilim dalıdır. Ruhsal, bedensel ve zihinsel açıdan iyileşme sağlayan bir bilimdir. Herhangi bir din ya da mezheple bağlantısı kesinlikle yoktur. Dolayısıyla emekli bir öğretmen oluşum, biyoloji öğretmeni oluşum, özellikle insan bedenini ve hastalıkları tanıyor oluşum beni bu bilime itti. Ayrıca insanlara daha çok faydalı nasıl olurum düşüncesinin sonucunda bunu da birleştirerek, gerçekten çok güzel şeyler yapıyorum şu anda. İnsanların travmaları, ruhsal ve bedensel sıkıntılarının iyileşmesine vesile olmak çok kıymetli. İnsanlardan bu geri dönüşleri almak çok mutluluk verici.

Birçok yöntem var. Şu anda piyasada uygulanmaya çalışılan pek çok yöntem var. Atalar temizliğine yönelik, travmaların temizlenmesine yönelik ya da hastalıkların bu tarz yollarla, enerji yollarıyla şifalanmasına yönelik. Bunlardan sizin farkınız ne?

Bizim en önemli farkımız, bunların yaptıklarının hepsinin bütünsel bir çalışmasını kapsıyor olması.Yani tamamı diyebilirim. Çünkü dediğim gibi bu bir bilim.

Yöntem kişiye özel mi uygulanıyor ve iyileşme süreci nasıl gelişiyor?

Tabii ki her insanın yaşadığı travmalar, ataları, karmaları farklı olduğu için iyileşme süreci de farklı.

Aslında hepimiz farklı frekanslarda yayın yapıyoruz, radyo gibi. Yani frekanslar bozulduğu zaman gerek ruhsal, gerek bedensel sorunlar başlıyor. Ama o frekanslar bir şekilde düzeldiğinde o parazit yapan ses gidiyor. Geriye radyoda müzik çalan kişi ya da konuşma geliyor. Buna benzer bir şey sizin de yaptığınız sanırım.

Şöyle, zaten yaptığımız işin temeli insanların bozulan enerjileri düzeltmekle başlıyor. Bizim bedenimizde enerji noktalarımız çakralarımız var. Bu çakraların enerjisi bozulduğunda orada film kopuyor. Neden? Çünkü çakraların kontrol ettiği doku ve organlar var. Dolayısıyla enerjisi bozulan çakranın kontrol ettiği doku ve organlarda da fonksiyonlar bozuluyor. Biz çakradaki enerjiyi düzelttiğimizde dolayısıyla o organların çalışmasıyla ilgili problemler de ortadan kalkmış oluyor.

Hangi hastalıklarda ve uygulamayı öneriyorsunuz?

Kanserin dördüncü evresi hariç ruhsal ve bedensel bütün hastalıklarda veriyoruz.

Dördüncü evrede niye vermiyorsun?

Aslında onda bile yardımcı olabiliyoruz, eğer kişinin isteği olursa.

Bilgilerimizin biyoloji Öğretmenliği kısmına geçersek; sindirim, solunum, dolaşım, boşaltım tabii bunun yanı sıra ruhsal bir merkezi sinir sistemiyle ilgili bütün aklınıza gelebilecek hastalıklarda iyileşme sağlanabiliyor. Ayrıca bütünsel çalışma sırasında, bunların iyileşmesinin yanında sizin bilmediğiniz rahatsızlıklarınız varsa ya da bizim bilmediğimiz, sizin bize söylemediğiniz rahatsızlıklar varsa, bunlar bile iyileşebiliyor. O kadar kıymetli bir çalışma gerçekten.

Kaç seans geliyor hastalar size?

Travmalarına, tabii ki rahatsızlıklarına göre değişiyor.

Bir de tabii sizin eğitim ayağınız var. Ondan da bahsedelim kısaca. Eğitim almak isteyenlere Kozmik Enerji eğitimi de veriyorsunuz.

Progressor aşamasında olduğum için eğitim veriyorum. İlk eğitimimizi 21 Mayısta gerçekleştirdik. Şu an on iki tane öğrencim var. Bu kısım çok daha fazla sorumluluk ve keyif içeren bir kısım. Evet, yeni kozmik enerji uzmanları yetiştiriyor olmak da ayrı bir boyut. Onun sorumluluğu ve keyfi de çok bambaşka.

Pekiyi isteyen herkes olabiliyor mu kozmik enerji uzmanı?

Tabii ki öncelikle arınma seansları yaşaması gerekiyor ve gerçekten layık olabilecek, yapabilecek insanları seçmeye özen gösteriyorum.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI