30-09-2022 11:47:00

Renkli hayal dünyasını tasarımlarına yansıtıyor: Kerry Borg

Kerry Borg, kendi adını taşıyan markasıyla kendisini özel hissetmek isteyen kadınlara hitap ediyor. Lüks kumaşlar ve güçlü kalıplarla fark yaratan markasının hikayesini ve felsefesini kendisinden dinledik.
Renkli hayal dünyasını tasarımlarına yansıtıyor: Kerry Borg

 

“Güçlü duruş ve zarafet sergileyen silüetler, trendlerin ötesinde feminen çizgiler…” Tasarım çizgisini bu sözlerle özetliyor Kerry Borg. Aslen İngiliz vatandaşı olan tasarımcı, 1977 yılında İzmir’de doğmuş. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi’nin ardından Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklam bölümünden mezun olmuş. Mezun olduktan kısa bir süre sonra reklam ajanslarında çalışmış. 2002 yılından beri ise aile şirketleri Honda Plaza Terakki'de çalışmalarına devam ediyor. Atletizm ve pilatesle profesyonel olarak uğraşan ve bu konuda bir dönem danışmanlık da yapan Kerry Borg, çocukluğundan bu yana hissettiği moda tutkusunu kendi özgün tasarımlarıyla yeni kurduğu markasına yansıtmış. Kendi web sitesine ek olarak Design Market Nişantaşı ve Design Market GalataPort’tan tasarımlarına ulaşılabiliyor.

Modaya ilginiz hep var mıydı?

Moda dünyası; kumaşlar, dokular, renkler, desenler, formlar, yaratım süreci ve tasarımlarımın hayata geçişi... Tüm bunlar benim vazgeçilmezim, tutkum ve sonsuz hayalimdi. Çocukluk yaşlarımda, sabahın ilk ışıklarında büyüdüğüm semt Alsancak’ın sokaklarında saatlerce vitrinleri gezip kıyafetleri inceleyip, kendimi içlerinde uzun uzun hayal ederdim. Doğduğum ev, büyüdüğüm topraklar, coğrafya her zaman bana ilham verdi. Büyüdükçe, satın aldığım elbiseleri, kendime özgü dokunuşlarla değiştirmeye başladım. Bu süreç yıllar boyunca devam etti. Bu yaratımın verdiği haz ise tarifsizdi. Tasarladığım her parça, benim için paha biçilmezdi. Artık moda sayesinde, kendimi ifade etmenin yolunu bulmuştum. Bu zamana kadar hayatın bana sundukları, yaşadıklarımla beraber 2019 yılında annemin vefatının getirdiği farkındalık, yıllarca ertelediğim hayalimi gerçekleştirme arzumu kamçıladı. Vitrin camının yansısında kendini kıyafetlerin içinde düşleyen o küçük çocuk, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için yola çıktı... Şimdiyse olmak istediğim yerde, “Kerry’nin Vitrini" ndeyim. 1922’den bu yana şık ve özel tasarımlarıyla tanınan Borg Kuyumculuk’un kuruluşunun 99. yılında, ailemin nesillerdir süregelen zarafet ilişkisini genlerimde taşıyarak aynı özveri ile yarattığım “Kerry Borg” markasını moda dünyasına sunmak benim için büyük mutluluk.

İlk koleksiyonunuzu nasıl tarif edersiniz?

Annem “Aude”nin adını taşıyan bu ilk koleksiyonumda doğallık ve lüks hissini bir arada yaşatacak unsurları bir araya getirdim. Uçuşan ipek elbiseler, el nakışlı ve işlemeli denim kumaşlar, fırfırlı pantolonlar, ham dokuma ipek şortlar, el boyaması etekler, Fransız dantel gömlekler, Swarovski broşlarla süslenmiş ipek tulumlar, koton ceketler, file montlar, el örgüsü deri elbiseler, el yapımı düğmeler var. Kısacası yaratıcı ve lüks dokunuşlarla hem gündüz hem gece giyilebilecek o özgün vitrini, tüm romantik, sofistike, güçlü ve cesur kadınlar için tasarladım.

Markanızın en önemli özelliği sizce nedir?

Kerry Borg markasının en önemli özelliği, tasarımların sınırlı sayıda üretilmiş olmaları. Aslında, birçok markayı uygun fiyatlara satın alma özgürlüğünün olduğu bu çağda, benim benimsediğim konsept bayağı iddialı. Belki de bir zamanlar ulaşılmaz olan birçok lüks markaya ulaşabilmek, bende özel ve sınırlı sayıda üretim yapma isteğini doğurdu. Hayatımın her alanında özel bir kesime hitap ettim. Pilates dersi verdiğim dönemlerde dahi daima kişiye özel çalıştım. Belki de az ve öz olan her şey değerli benim için. Giyim tarzı ile özgün olmayı tercih eden herkes, satın aldığı her parçanın sınırlı sayıda olduğunu bilmesinden ayrı bir haz alacağını düşünüyorum.

Yaza özel Light a Blue Flame adında kapsül koleksiyon sundunuz. Bu koleksiyonun özellikleri nelerdi?

Koleksiyonda doğadan ilhamla yüzde yüz pamuklu kumaşlar kullanıldı. Light a Blue Flame kapsül koleksiyonu günlük, şık ama yine özel hissettirecek tasarımlardan oluşuyor. Koleksiyonda bir duruluk, sonsuzluk hissi yaratmayı hedefledim. Mavi denince akla ilk gökyüzü, bulutlu ve okyanuslar gelir. Doğanın bu güzelliğini ve sakinliğini yüzde yüz pamuklu dokularla Light a Blue Flame tasarımlarıma yansıttım. Önceki koleksiyonumda ipek kumaşlar ve el işçiliği ön plandaydı. Bu kapsül koleksiyonda ise kendi dokuttuğumuz pamuk danteller, markamıza özel üretilen özel fermuarlar kullanıldı. Yine tüm kalıplar ve tasarımlar bize özgü. Biliyorsunuz Kerry Borg tasarımları seri üretim değil, yani her tasarımdan birkaç tane oluyor, özel dikim gibi… Light a Blue kapsül koleksiyonun farkı ise iki bedende çalışılmış olması. Ancak tabii yine sınırlı sayıda. "You are special" mottomuza uygun olarak seçtiğiniz tasarımlarla sık karşılaşmanız imkansız. Bustiyerler, fırfırlı korsaj etekler, özel pamuklu kumaştan şortlar hem plajda hem de gündüz veya gece kombinlenebilir. Üstelik her biri sadece aksesuarlarla gündüzden geceye rahatlıkla uyarlanabilir. Doğal, şık, eğlenceli ve flörtüz bir çizgide konumlanan tasarımlarla içinizdeki mavi ışığı yaz boyunca yansıtabileceksiniz."

 

Projeleriniz neler?

Tasarımlarımı tüm moda akımlarından, trendlerden ve hatta alışılmış satış şekillerinden bağımsız hayata geçirdim. Hayalimin yarısını gerçekleştirdim diyebilirim. Ancak bundan sonraki hayalim Kerry Borg markasını yurtdışına yine aynı konsept ile tanıtmak. Çağımızın özelliği, her an her şeye ulaşabilme lüksü, belki de doyum noktasına ulaşacak ve özgün olan özel olan tercih edilmeye başlanacak. Bu durumda tercih edilebilmek adına ayrıştırıcı özelliklerinin olması kaçınılmaz.

Bu yola çıkarken belki de en zor yöntemi seçtim ancak her şeye rağmen kişiliğimi ve hayat tarzımı yansıtmış olmaktan çok mutluyum.

 

kerry-borg.com

Design Market Nişantaşı

Design Market GalataPort

@kerrycarolineborg

#youarespecial

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI