04-03-2023 10:34:36 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:17:36

RAMİZ ÖZBAY'IN YENİ PROJESİ, QUENTİN TARANTİNO’NUN EFSANEVİ FİLMİ 'HOSTEL'

RAMİZ ÖZBAY'IN YENİ PROJESİ, QUENTİN TARANTİNO’NUN EFSANEVİ FİLMİ 'HOSTEL'

 

Magazin basını onu ünlü çapkın olarak tanıyor, ancak o uluslararası işlere imza atan çok başarılı bir iş insanı. Son yıllarda yapımcılık, yönetmenlik, solistlik kimliği ile başarılı projelere imza atan Ramiz Özbay, Manşetteyiz Yayın Yönetmeni Şükriye Özgül’e çok özel bir röportaj verdi. Yeni projelerinden bahseden ünlü iş adamı, aşk hayatı ile ilgili de samimi açıklamalarda bulundu. İşte o keyifli röportajın ayrıntıları…

 

Proje fabrikatörü gibisin. Yeni projeni bize anlatır mısınız?

Quentin Tarantino’nun filmini işleyeceğiz bu sefer. Ramiz Özbay Hollywood Efsaneleri 3 olacak bu film. Birincisi Terminatör’dü, ikincisi Kara Şimşek, üçüncüsü de Otel ( Hostel ) olacak. Ondan sonra da Geleceğe Dönüş (Back to the Future), The Walking Dead, Star Wars, Rocky gibi projeler var. Oyuncuların müsait durumuna göre buna karar vereceğiz. Bu projeler herkese açık projeler. www. Ramizozbay.com’dan ayrıntıları öğrenebilirler.

Projelerinde filmlerin başrol oyuncularını oynatıyorsun. Bu filmde de başrol oyuncuları olacak mı?

Evet olacak. Zengin erkeklerin tuzağa düşürüldüğü, bol aksiyonlu ve işkenceli bir korku filmi olacak.

Zengin erkek nasıl tuzağa düşürülür?

Zengin erkek güzel kızla tuzağa düşürülür.

Sen hiç tuzağa düştün mü?

İnsanız, tabi ki düştüm. Bana ne kötülükler yaptılar inanamadım. Hayatımda en güvendiğim insanlar döndü beni sırtımdan vurdu. Aldatıldım, kız arkadaşım biseksüel çıktı başka bir kızla yakaladım. Neler geldi başıma, neler…

Bir de eskiden çapkın erkektim. Şimdi kalmadı o çapkınlık ama 30-40’lı yaşlarda çok çakındım.

Kadın mı erkek mi daha çapkın?

Eskiden erkekler daha çapkındı ama şimdi kadınlar öyle. Göz kırpan kadınlar oluyor, utanıyorum. Yanında erkek varken göz kırpıyor, inanılır gibi değil.

GOOGLE’DE ADIMI YAZDIĞINIZDA SEVGİLİLERİM ÇIKIYOR ÇÜNKÜ İNSANLAR MAGAZİNİ SEVİYOR.

Ramiz sen uluslararası başarıları olan Türk bir iş adamısın, göz önünde olan da işler yapıyorsun ama hep “ünlü kadınların eşi ya da sevgilisi Ramiz Özbay” olarak anılıyorsun. Bu seni rahatsız ediyor mu?

Basına hep böyle yansıdı, bu doğru. Basın da burada haklı, benim ne iş yaptığımı bilmiyorlardı. 16 senedir ben Hollywood yıldızlarını getiriyorum Türkiye’ye ve farklı ülkelere. Burada organizasyonlar yapıyorum ama bunlarla alakalı haberler o kadar az ki, Google’de adımı yazdığınızda sevgililerim çıkıyor çünkü insanlar magazini seviyor.

ÜNLÜ KADINLARDAN UZAK DURUYORUM ARTIK.

Uzun zamandır kimse ile anılmadım.

Evet doğru. Artık ünlü kadınlardan uzak duruyorum. Son 3-4 senedir kimse ile adım anılmıyor. En son nişanlanmıştım, o da bana güzel bir kapak oldu, bitti. Bundan sonra güvenimi kaybettim. Bana emekli playboy diyebilirsiniz. Artık işime bakıyorum.

Pekiyi Ramiz eski Hollywood efsanelerini yeniden kısa film olarak çekme fikri nasıl doğdu?

Bu pandemide oldu aslında. Evde otururken Youtube’ye baktığımda kendimle alakalı, Hatice ile kavga ettiğim videolar ya da diğer magazinsel videoları gördüm. Yaptığım işlerle alakalı tek bir kare bir şey olmadığını görünce “Ben 70 yaşıma gelince bunları mı seyredeceğim” dedim ve bu projeleri geliştirdim.

BENİM İÇİN NAGİHAN BİTTİ.

Nagihan’la evleneceksiniz diye bekledi herkes. Neden ayrıldınız?

Sebebini söylemeyeceğim.

Anneni kaybettin yakın zamanda başın sağ olsun. Eski eşin Hatice cenazede yanındaydı, pekiyi Nagihan başsağlığı diledi mi?

Nagihan birlikte olduğumuz dönemde annemle çok zaman geçirdi. Ama ayrıldıktan sonra annem hastalandı geçmiş olsun demedi, vefat ettiğinde de başsağlığı dilemedi. Yalandan bir mesaj atar insan onu bile demedi.

Nagihan kanser olduğunu açıkladı. Sen ona geçmiş olsun dileklerini ilettin mi ya da aramak istedin mi?

İlk ben duydum aslında. Düşündüm ama sonra dedim ki, annemin kanser sürecinde bir kez aramadı, annem vefat edince “Allah rahmet eylesin” demedi. Bu insana ben niye geçmiş olsun diyeyim ki. Benim için Nagihan bitti.

HATİCE VEFAKARMIŞ, HELA OLSUN!

Hatice yanındaydı annenin cenazesinde, ne hissettin?

Hatice vefakarmış, ki arkadaşıma söylemiş, erkek arkadaşı ile tartışarak gelmiş cenazeye. Hatice’yi uzun zamandır görmüyordum, konuşmuşluğum da yoktu cenazeye kadar, helal olsun diyorum sadece. Anneme veda etmek istemiş.

Uzun zamandır ilişkin yok mu, yoksa medyadan mı saklıyorsun?

İlişkim gerçekten yok. Bu kadar darbeden sonra bir daha güvenemeyeceğimi gördüm. Bir insanı kaybetmek istiyorsan çok verici olacaksın, bunu anladım. Bu tarz kadınlar benim içimdeki sevgiyi, aşkı, güveni bitirdi.

ATEŞBÖCEĞİ MİSALİ PARLAMAN RAHATSIZ EDİYOR İNSANLARI VE SEN İYİ BİR ŞEYLER YAPTIKÇA YALNIZ KALIYORSUN.

Sanat camiasından dost olmaz kavramı doğru mu sence?

Doğru aslında, genelde çıkar ilişkisi üzerine kurulmuş ilişkiler. Dostluk genel anlamda kalmadı ki, herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. Benim dost dediğim çok az insan kaldı. Yanımda dost zannettiğim çok insan vardı, ben parladıkça onlar yanımdan yok oldular. Oysa ki, ben bir arkadaşım bir şey başardığı zaman onur duyarım, gurur duyarım onun adına. Ateşböceği misali parlaman rahatsız ediyor insanları ve sen iyi bir şeyler yaptıkça yalnız kalıyorsun.

Bundan sonra seni iş anlamında daha çok hangi kimliğinde göreceğiz?

Yapımcı, solist, yönetmen…

Kaç solo şarkın oldu?

2 şarkı yaptım.

Nasıl aklına geldi böyle bir şey yapmak?

Yaptığımız kısa filmin dijitale düşmesi için, şarkı da yapmamız gerekiyordu. Bu filmler lisanslı olduğu için biz kısa versiyonlarını yapabiliyoruz ancak. Orijinal oyuncuları ile bu kısa filmlere müzik yapmak, hem dijitalde ilgi görür diye düşündük. Epey de ilgi gördü.

Z KUŞAĞINA YÖNELİK HARİKA BİR PROJE GELİYOR.

Z kuşağına yönelik bir şeyler yapacak mısın?

Olmaz mı? Z kuşağına yönelik harika bir proje geliyor. Yakında duyuracağım.

Aşkı işlemek varken neden işkenceli korku filmi yapmak istiyorsun?

Bu tamamen Hollywood Efsaneleri serisi ile alakalı bir durum. Otel filminin orijinal konusu bu olduğu için bunu yapıyoruz. Yoksa ben kanlı filmleri sevmem. Burada da iyi oyunculuk sergileyeceğim.

Oyunculuk ve yönetmenlikte hedefin ne?

Hiçbir hedefim yok. Kendi sevdiğim Hollywood filmlerinin gerçek oyuncuları ile film çekerek, 70 yaşıma geldiğimde ( ki bu virüslerden gelebilirsek) açıp izlemek, anı yapmak. Bu projelerin bir diğer özelliği de hep yakınlarımı oynatıyorum. Kara Şimşek’te ablam ve babam oynadı. Geleceğe hatıra bırakmak için yapıyorum.

Şu anda yapılan projeleri nasıl buluyorsun?

Başarılı olanlar var. Ama entrikalı, ihanetli, ahlaksız dizileri beğenmiyorum. Bunları yurt dışına da satıyorlar. Orada da Türkler ahlaksız zannediyorlar. Bir Türkan Şoray, Kemal Sunal, Şener Şen filmlerine bakın. Orada hep ailenin ne kadar kutsal ve değerli bir şey olduğu anlatılır. Annenin, kardeşin birbirlerine nasıl kenetlenmesi gerektiği anlatılıyor eski filmlerde. Günümüz dizilerinde ise durum tam tersi.

Projelerinde en çok oynatmak istediğin kişi kim?

Sylvester Stallone…

EVLENMEYİ ÇOK İSTİYORUM ÇÜNKÜ ÇOCUK İSTİYORUM.

Evlenmeyi düşünüyor musun? Kriterlerin neler?

Evlenmeyi çok istiyorum. Baba olmayı çok istiyorum. Çocuğuma annelik yapabilecek, beni aldatmayacak, beni kandırmaya çalışmayacak, çıkarları için yanımda olmayacak, yanında olmadığım zaman aklımın kalmayacağı bir kadın istiyorum.  Ama bulamıyorum. Sanat camiasından bir kadınla da artık ilişki yaşamak istemiyorum.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI