08-12-2023 16:27:46 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:03:46

RAMİZ ÖZBAY 'KING ELVİS' İLE DÜNYADA BİR İLKE İMZA ATTI

Ünlü Yapımcı ve Yönetmen Ramiz Özbay, dünyada bir ilke imza attı. Hollywood Efsaneleri serisi kapsamında gerçekleştirdiği yeni projesinde, efsane sanatçı Elvis Presley’in evi Graceland'da çekim yapan ilk kişi oldu. Özbay, yaptığı ‘Elvis’ şarkısına aynı anda hem klip hem kısa film çekti. Klipte Elvis Presley’in eşi Priscilla Ann Presley’in de rol aldı. Ramiz Özbay heyecanlı çekim sürecini Manşetteyiz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şükriye Özgül’e anlattı.
RAMİZ ÖZBAY 'KING ELVİS' İLE DÜNYADA BİR İLKE İMZA ATTI

Röportaj: Şükirye Özgül

Biliyorsunuz biz bir süredir Ramiz Özbay’la Hollywood Efsaneleri serisini yapıyoruz. 10 bölümden oluşan bir proje bu. 1’inci bölümü Terminatör 3 filminin oyuncusu ile yapıldı. İkinci bölüm Kara Şimşek Dizisinin başrol oyuncularından April Curtis'i canlandıran Rebecca Holden ile yapıldı. Üçüncü projeyi de Elvis Presley’e çektik. Daha önce “Elvis” ve “Priscilla” adında iki proje yapıldı. “Elvis” filmi 2022’de Oscar’a adaydı fakat alamadı. Yeni olarak Priscilla diye bir film yapıldı. 4 Kasımda vizyona girdi yurt dışında. Priscilla Presley’in hayatını anlatan bir film bu. Fakat Prescilla ne kendi biyografi filminde ne de başka bir projede oynamadı. İlk defa bizim filmimizde yer aldı. Kendisi ile bir organizasyon yaptık New Jersey’de. O organizasyonda biz projemizi teklif ettik, kendisi de kabul etti. Projenin en büyük özelliği Elvis Presley’in yaşadığı ev olan Graceland'da çekilmiş olması. Bu proje dünyada bir ilk. Elvis Presley’in evinde daha önce hiç klip çekilmemiş. Klipte gördüğünüz tüm gitarlar ve eşyalar Elvis’e ait. Evlis Presley’in evinin içi, arabaları, 2 adet uçağı, arka bahçesi, havuzu… Klipte kısa kısa evi dolaştık. Bütün klibi de Priscilla’nın bana imzaladığı Elvis’e ait iki gitarla çektim. Klip 1 Aralık Cuma günü yayınlana girdi.

Priscilla’yı nasıl ikna ettiniz?

Biz 18 yıldır bu işi yapıyoruz, bunun verdiği bir tecrübe var tabi ki. Dolayısı ile kime nasıl yaklaşacağımızı biliyoruz. Bugüne kadar 250’ye yakın Hollywood yıldızı ile sözleşmeli çalıştık. Avrupa’da büyük bir menajerlik şirketiyiz. Asıl işimiz Hollywood yıldızlarını filmlere, dizilere, ürün reklamlarına ikna etmek.

Çekim anında neler yaşadınız? Elvis’in evinde olmak, onun arabalarını, eşyalarını kullanmak nasıl bir duyguydu?

 Aslında ben Elvis hayranı değildim, ta ki evine gidene kadar. Sonra Elvis’in yaşadığı evi gördükten sonra, uçaklarının içine bindikten sonra, arabalarını, motosikletlerini, oyuncaklarını, kıyafetlerini gördükten sonra ona hayran oldum. Bir insanın kıyafetine bu kadar özen gösterdiğini görmedim. Her bir kıyafeti sanat eseri. Üzerindeki işlemeler, taşlar… İnanamadım! Nasıl star olduğu belli. Mezarını ziyaret ettim. Kızı Lisa Marie Presley’in mezarını ziyaret ettim. Ailenin içinde o ortamı yaşadım resmen ve Elvis’in nasıl Elvis Presley olduğunu anladım. Yani hiçbir şey rast gele olmuyor. Takıları her biri sanat eseri, ayakkabıları saatleri, pembe - mor Cadillac’ı. Mükemmel bir koleksiyonu var. Ben bunları gördükten sonra hayranı oldum.

Elvis’ten sonra müzik anlamında hangi projeler var?

Samantha Fox’la bir proje yapacağız, Madonna’nın menajeri ile görüşmelerdeyiz. Sürpriz projelerimiz olacak.

Bu projeler Türkiye’de değer biliyor mu?

Maalesef Türkiye’de değerim bilinmiyor. Bu yaptığım projeleri yapan dünyada kimse yok. Projenin gerçek oyuncusu ile yeniden bir proje şekillendirmek çok kolay bir şey değil. Hem klip hem kısa film. Çok zor bir iş. Bu insanlar Hollywood filmlerinde oynuyor. Para pulla da ilgisi yok. Yılların tecrübesinin verdiği şeyler.

Bundan sonraki projeler ne olacak?

Bundan sonra Karayip Korsanları’nı yapacağız yine Karayip Korsanları oyuncuları ile. Ardından The Walking Dead, Game of Trons, Geleceğe Dönüş (Back to the Future), Quentin Tarantino’nun Otel ( Hostel ), Star Wars, Rocky gibi projeler var. Oyuncuların müsait durumuna göre buna karar vereceğiz.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI