10-09-2023 11:50:46 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:05:46

KOZMİK DEDE: DÜNYANIN EN BÜYÜK DÜŞMANI KAFANIZA SOKTUĞUNUZ KÖTÜ DÜŞÜNCELER

KOZMİK DEDE: DÜNYANIN EN BÜYÜK DÜŞMANI KAFANIZA SOKTUĞUNUZ KÖTÜ DÜŞÜNCELER

 

Erdinç Özyörük, Nam-ı Diğer Kozmik Dede Eylül konuğumuz oldu. Renkli kıyafetleri, kıvrak dansları, ilgi çekici sohbeti ile hem turistlerin hem de İstanbulluların gönlüne taht kuran Komik Dede’nin Balat’taki dükkanına bir çok ünlü isim de akın ediyor. Biz de Kozmik Dede’yi Balat Fener’deki dükkanında ziyaret ettik ve çok renkli bir sohbet gerçekleştirdik. İşte o röportajın ayrıntıları…

Erdinç bey yani Kozmik dede, sizi tanıyabilir miyiz?

Ben kendi kendime sorarım. “Kimim ben” derim. Sorgulamamam gerektiğini öğrendim bu hayatta. İnsanlara sorgulamayı öğretmişler. Ben kozmik kelimesini yaşadığım süreçte koymam gerektiğine inandım. Her insanın baktığında arkasına bir hayat hikayesi vardır. Ben de hepimizin kozmik olduğuna kanaat getirdim. Hepimizde bu güçlerin var olduğunu bildiğim için “Kozmik” lakabını koyma gereği duydum.

Mustafa Topaloğlu doğru söylemiş. Hepimiz uzaylıyız bunu kimse inkar edemez.

Yani aslında sevgili Mustafa Topaloğlu'nun yıllardır söylediği, “Hepimiz uzaylıyız” sözünü siz tasdik ediyorsunuz şu durumda.

Çok saygıdeğer bir insandır. Çünkü herkesin özelliği kişiseldir. Kendine kalmıştır. Ama toplumsal olarak bakış açısı çok değerli bir insan, bunu kalbi olarak söylüyorum. Kimse kusura bakmasın. Dünya da uzaydan bir parça, hepimiz uzaylıyız zaten. Biz ona gülerdik. Ben de dahildim mesela o gülenlere. Ama adam gerçekten de doğru söylemiş. Hepimiz uzaylıyız,bunu kimse inkar edemez. Dünyanın en büyük düşmanı kafanıza soktuğunuz kötü düşünceler.

“8 milyarı da çok seviyorum” diyorsunuz. Biraz politik bir cevap gibi. İnsanın herkesi sevmesi mümkün müdür? Hiç mi düşmanınız yok?

İnsanlar kendileri kurgularlar düşmanlığı. Aslından bu 8 milyardan bir kişi bile kendini sevmiyor. Nedenini söyleyeyim. Çünkü çok basit. Dünyanın en büyük düşmanını taşıyorsunuz kardeşim. En büyük düşmanını çok iyi kullanıyorsunuz kardeşim. Dünyanın en büyük düşmanı kafanıza soktuğunuz kötü düşünceler. Siz kendiniz sevmiyorsunuz ama ben sizi seviyorum. Doğruları görmenizi istiyorum. İnsan gibi yaşayın. Gururlu yaşayın. Onurlu yaşayın. Allah hepimizi mutlu etsin. Bu kadar büyük bir kalbim büyük aşkları vardır dede.

Aşk hayatınız ne durumda? Var mı çoluk çocuk?

Benim tabii ki kalbimde sevdiğim insanlar var. Yürekten sevdiğim, kalbi güzel insanlar var. Buna artık siz sevgili deyin, aşk deyin. Ne derseniz dinleyin. Muhakkak her yaşın bir karşılığı bir ruhu vardır.

İnsanların inançlarıyla, duygularıyla, acılarıyla lütfen oynamayın!

Kozmik Dede son dönemde en çok hangi kozmik olaylarla ilgileniyor?

“Dünyanın yörüngesi kaymış, iklimler değişmiş.” Gibi her yerde yüzlerce söylem var. Kardeşim dünyada geçen sene bir şey yoktu, bu sene mi kaydı? Hayırdır! Yok dolunay, yok yeniay… Ya Rabbi Resulullah. Yüz binlerce yıldır dolunay çıkar. Her dolunay illa bir şey mi olmak zorunda? İşini ciddi yapan eğitimli, tecrübeli astrologlara değil lafım, lütfen yanlış anlaşılmasın. Ama internette çok kirli bilgi var, herkes astrolog oldu. İnsanları korkutmayın! İnsanları yanlış yönlendirmeyin! İnsanlar da lütfen doğruları görsün. Tüm bu enerji furyaları, astroloji furyaları korona döneminde çıktı. Hiç kimse kusura bakmasın. Pandemiden 3 sene önce neredeydiniz? Ben kendime Kozmik Dede dedim ama zaten hepimiz kozmiğiz. Bu bana has bir özellik değil. Korona çıktığından beri herkes bir şey söylüyor. Yapmayın! İnsanların inançlarıyla, duygularıyla, acılarıyla lütfen oynamayın.

Bir bilimsel kongreye davet aldınız ve o kongreye gittiniz, sunum yaptınız. Bu kongreyi düzenleyenler arasında Türkiye'nin önde gelen bilim adamları ve tıp doktorları vardı. Doğru.

Neden sizi o kongreye davet ettiler ve sizden neyi öğrenmek istediler?

Şimdi şöyle bir şey söyleyeyim size. Ufak bir örnek vereceğim. Gerçi bununla alakası var ama yokmuş gibi gözükebilir. Lütfen, yanlış algı oluşmasını istemiyorum. Ben her zaman derim ki,”Bismillahirrahmanirrahim.” Kur'an-ı Kerim'in başında yazar. Rahim ve Rahman… Bakın işin din tarafına girmiyorum. Bizim özümüzle alakalı olan bir şeyden bahsediyorum. Rahman ve Rahim olan Allah'tır. Bitmiştir. Bunu kenara çekiyorum. Yani hepimiz tek bir şey fark etmemişiz. Bir erkeğin ya da bir kadının içindeki eksiklik tamamlanmadığı sürece hiçbir şekilde mutlu olamaz. Bu eksiklik kişiye kalmış bir şeydir. Ama ben olsam seninle bir arkadaşlık kursam, senin içindeki eksikliği tamamlamaya çalışırım. Bu kongre de gerçekten Türkiye'de ve dünyada isim yapmış önemli bilim insanlarının katıldığı bir kongreydi.

Çok değerli insanların içindeki eksikliklere dair benden almaları gereken bir şeyler olduğuna inandıkları için davet edildiğime inanıyorum. Bu kadar basit. Böyle düşünüyorum.

Gizli güçleriniz var mı?

Hepimizin var. Bir örnek vereyim. Gizli güç diyorsun ya. Bir su bardağını düşünelim. O bardağın düşüp kırıldığını düşün. “Biraz önce aklıma geldi. Buraya koymamam gerekiyordu” diyorsun. Hissediyorsun. Bizim içimizde hepsi var. Ama çok fazla çöp düşünce de var.

“1733’e gittim” dediniz. Nasıl gittiniz? Ne gördünüz orada? Ne yaşadınız?

Şimdi insanlar bazı şeyleri uydurduğumu sanıyorlar. Ben yaşadıklarımı anlatıyorum. Söylemem lazımdı söyledim. Paylaşmam gerekiyorsa paylaşırım. Dünyada olmayan çok da renk vardı orada. Çok güzel bir dünyaydı. 1733 gittiğim kapının girişinde yazan rakamdı.

Ne kapısı?

Giriş kapısıydı. Bir kilise kapısı aslında. Çok farklı bir şeydi. “Hastalık mutluluğu sevmez” dediniz. Çok insanın da içini ısıttı bu söz… Ben mutluyum diyorum ama mutluluğu arayın demiyorum. Mutluluk zaten var. Ufacık bir şeyde mutlu olabilir insan, olmalı. Çöp düşüncelere yer vermeden ama… birbirinin kuyusunu kazmadan… her şeyi probleme çevirirsek bir süre sonra doktorların kapısını aşındırmaya başlarız. Mutluluk her yerde. Ufacık bir şeyden mutlu olabilirsin ya… Niye bu kadar mutluluğu gözünüzde büyütüyorsunuz ben onu anlamadım. Zaten var. Aradığınız zaman bulamıyorsunuz. Anneyle kavga edersin, babayla kavga edersin. İlla bir şeyler çıkar. Ona koşturursun, buna koşturursun. Ne bileyim iyilik yaparsın. Yaptığın her şeyi kendine yaparsın, iyiliği de kötülüğü de… sen kendine dönüp kendini iyileştirmediğin sürece, kendine gelmediğin sürece etrafın düzelmez.

Hülya Avşar, size geldi. Birlikte dans ettiniz. Türkiye'nin tabii en güzel kadını… Ne hissetiniz?

Çok güzel kadın ama kalbi de çok güzel. Birlikte dans ettik, sonra biraz sohbet ettik. Belki bir gün yine karşılarız.

 

 

 

 

 

 

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI