28-04-2022 22:19:21

Cuma mesajları 2022 yeni resimli: Ayetli, dualı, kısa-uzun cuma günü mesajları ve farklı cuma sözleri

Hayırlı cumalar! İslam dünyasında Ramazan ayının son cuması idrak edilecek! En mübarek zamanların bir araya geldiği bu zamanda, eller semaya yükseliyor. Müslüman alemi ise Ramazan ayına özel dualı, hadisli ve ayetli cuma mesajlarını sorguluyor. Resimli ve en güzel cuma mesaj ve sözleri, akrabalarınıza, ailenize, arkadaşlarınıza gönderilmek üzere en iyi cuma günü kutlama seçenekleri arasında! İşte, 2022 farklı, yeni kısa-uzun cuma mesajları ve sözleri...
Cuma mesajları 2022 yeni resimli: Ayetli, dualı, kısa-uzun cuma günü mesajları ve farklı cuma sözleri

Cuma mesajları, Ramazan ayının son günlerinin idrak edildiği bu günlerde öne çıkıyor. Cuma namazında saf tutan cemaat, çocuklarına, eşlerine, akrabalarına birbirinden anlamlı cuma mesajlarını iletmek istiyor. Sosyal medyada (Facebook, Instagram, Twitter) paylaşılmak üzere ve SMS ile gönderilmek için hazır değişik cuma mesajları haberimizde.

EN GÜZEL, ANLAMLI VE RESİMLİ CUMA MESAJLARI

-Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Hayırlı Cumalar...

-De ki: Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın! Dualarla buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar...

-Allah'ım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz sen merhametlilerin en merhametlisisin. Cumanız mübarek olsun...

-Namaz; araç değil, amaçtır. İslam'ın binasıdır. Gözlerin nurudur, kalplerin cilasıdır. Cumanız mübarek olsun...

- Kul nâfilelerle bana durmadan yaklaşır, nihayet onu severim Bir kere de onu sevdim mi, artık o kulumun işiteceği kulağı olurum, göreceği gözü olurum (Kudsi Hadis) cumanız mübarek olsun.

-Bir dua gönderiyorum hepinize, sağlık, mutluluk, huzur olsun, sevdikleriniz yanınızda, dünyanız barış dolsun, Allah’ın selamı üzerinize olsun hayırlı cumalar dilerim.

-Her bâliğ olan kimseye cuma günü boy abdesti almak gereklidir. ”(Buhârî, Ezan 161, Cuma 2, 3, 12; Müslim, Cuma 5, 7)

-Yüce Rabbim… Omuzumuzda onca günah yüküyle, sana açtık ellerimizi. Derinden bir of değil, yürekten bir af diliyoruz… Hayırlı Nurlu Cumalar…

-Allah'ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35). Hayırlı Cumalar...

-Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (S.A.V) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar...

- Avuç içlerinizde sakladığınız bütün duaların kabul olması dileğimle. Hayırlı Cumalar.

AYETLİ, DUALI, HADİSLİ CUMA MESAJLARI VE SÖZLERİ

-Allah'ım... Ümidimi kaybettiğimde, senin yazdığın kaderin, hayallerimden daha güzel olduğunu hatırlat... Hayırlı Cumalar...

-İki dua vardır ki, reddedilmez; o dua edenlerle Allah arasında bir perde yoktur; Biri, zulüm gören kişinin duası öbürü de mü’minin kardeşine gıyabında ettiği dua.

-Bu dünya fani sakın güvenme. Giden gelmez, gelen durmaz, Allah sevgisi gönülden çıkmaz. Gönlünüz iman, mekanınız cennet olsun!.. Hayırlı Cumalar.

-Ey iman edenler! Eğer Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız; O, size iyiyi kötüden ayırt edecek bir anlayış verir ve sizin kötülüklerinizi örter, sizi bağışlar. Allah, büyük lütuf sahibidir” (Enfal, 29). Hayırlı, huzurlu, bereketli ve feyizli Cumalar.

-Yakınlık ne zamanla ne mekânla sınırlıdır. Eller Allah’a açıldığında akla ilk gelen sevilenlerdir. Aklımda, yüreğimde ve dualarımdasınız. Cumanız mübarek olsun.

-Bu mübarek Cuma gününün tüm inananlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumanız mübarek olsun.

-Kimi zamanlar vardır en muhabbetli, en kuvvetli, en güzel ve en içten müminin bayramıdır böyle zamanlar… En güzel günün Cuma bayramın olsun!..

-Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, ne de dostlar unutulsun. Cumanız mübarek olsun.

-En karanlık anlarda sıcacık bir tebessüm ile aydınlatın dünyanızı Bu mübarek cuma gününde hayırlı bir gün geçirmenizi dilerim.

-Cumalar umuttur yarınlara, Dualarla, hayırlara vesile olsun. Cumamız Mübarek Olsun.

-Dostsuz dünya olmaz imiş, dost duasız kalmaz imiş. Dostun duasını alanın sırtı yere gelmez imiş. Duanızda bulunabilmek ümidiyle. Hayırlı Cumalar.

-Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz(CUMA SURESİ 9-10)

- Bir gül kurur, kalpteki sevgi kurumaz. Yağan yağmur durur, gönüldeki fırtına durmaz. Her şey unutulur ama sevilen insanlar unutulmaz. Hayırlı, nurlu cumalar dilerim.

- Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun, amin! Hayırlı Cumalar dilerim.

Allah'ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) Hayırlı cumalar.

FARKLI, ANLAMLI CUMA MESAJ SEÇENEKLERİ

-Yüce Allah’ım!.. Hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini bizlere nasip eyle. (Amin) Hayırlı Cumalar.

-Ya Rabbi; sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, sen imdat eyle, sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle, dualarımızı kabul eyle. (Amin) Cumamız mübarek olsun.

-Allah’ım (Celle Celalühü) bizleri rahmetinin o engin lütfunla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. Hayırlı Cumalar.

-Ya Rabbi sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana bükülen boyunları, sana yalvaran dilleri ne olur boş çevirme. Hayırlı cumalar.

-Ey Rabbim istemeden verdiklerine bakınca istediklerimizi vereceğine inanarak; dualarla beklediğimiz hayırlara ulaştırmanı diliyorum… Hayırlı cumalar…

-Allahım!.. Sen’den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz. (Amin) Hayırlı Cumalar.

-“Ey Allah’ım! Senin rahmetini umuyorum, beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) nefsimle başbaşa bırakma. Halimi tümüyle düzelt, Senden başka ilâh yoktur.” (Ebu Dâvûd)

-Cumamız mübarek, işlerimiz bereketli, gönlümüz huzurlu olsun.

-Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle duâ ederlerdi: “Allahım! Dünya musîbetlerini hafifletecek güçlü iman ver.” (Tirmizî, Daavât 80).

 

 

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI