12-01-2023 12:06:40

Papillon Firması Genel Müdürü İlknur KARAHAN: İş hayatı kadın için hem zor hem de kolay

Papillon Firması Genel Müdürü İlknur KARAHAN: İş hayatı kadın için hem zor hem de kolay
 
İş hayatında başarılı, güçlü ve akıllı iş kadınları kendi bireysel markalaşma süreçlerini yöneten kişiler. Bağımsızlıklarının yanı sıra üretken ve girişimci ruhları ile hepimiz için birer iyi örnekler. Bu kadınlar öncelikle kariyerlerine odaklanıyor, hem evleniyor, hem de başarılı bir şekilde iş hayatında yer alıyorlar. Bu güçlü kadınlar birkaç işi bir arada yürütebilen bireyler. Zamanını iyi değerlendiriyor ve sürekli üreterek yetişmekte olan kız çocukları için de rol model oluyorlar. İlknur Karahan ile başarılı iş yaşamını ve geleceğe dair planlarını konuştuk.
 
 
İyi bir iş kadını olmak için eğitim hayatı sizin için ne ifade ediyor?
Ben eğitimin hayatı yapılandırdığına inanıyorum. Eğitim benim için su gibi aslında; hayatın olmazsa olmazları arasında. Sürekli farklı konularda eğitim alıp kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Pek çok farklı alanda sertifika aldım. Hiç bilmediğim yerlere gidip görmeyi, kendimi tek bir alanda değil, farklı alanlarda da geliştirmeye özen gösteriyorum. Her gün mutlaka yeni bir bilgi öğreniyorum.
 
Yaptığınız işten kısaca bahseder misiniz?
 
Papillon markasının kurucusuyum; 15 yıl boyunca turizm ve pazarlama alanında çalıştım. Şirket kurmak ve istihdam sağlamak çocukluğumdan beri hayalimdi. Firma olarak büyük otel açılışları ve otellerin sarf malzemeleri üretimi ve satışı konusunda Türkiye’nin her bölgesinde etkin bir şekilde ekiplerimizle çalışmaktayız. Turizm ve Temizlik sektörün de çok büyük projelere imza atıyoruz. Tabi ki en büyük desteklerden bir tanesi de Kosgeb Kadın Girişimci sertifikamız oldu. Adımlarımızı daha hızlı atmamıza öncülük etti.
 
Başarı sizin için ne demek?
Başarı benim için “en iyi” olmak demek; kafana koyduğunu yapmak. Şimdiye kadar ne istediysem yaptım. Her seferinde daha büyük hayaller kurdum, hepsine ulaştım. Benim için başarının alt açılımları; fark yaratmak, olmayanı yapmak, ilham veren işlere imza atmak, hayallerinizin, ideallerinizin ve inandıklarınızın peşinden giderek hepsini gerçeğe dönüştürebilmek…
 
 
İş hayatında vazgeçemediğiniz prensipleriniz nelerdir?
İşi zamanında ve bütçesinde yaparız, yaptığımız işleri titizlikle ve hatasız yapmaya gayret gösteririz ve aynı şeyi çalışanlarımızdan da bekleriz. Doğru malı analiz yapmak zorundasınız. Doğru iş planlaması çok önemli, hangi pozisyonda olursa olsun çalışanlarımız çalışkan, işini doğru yapan, dürüst insanlar olmalıdır.
 
Hedefleriniz nelerdir?
Turizmin içinden geldiğimden dolayı rakiplerimizden her zaman önde oluyoruz. Kullanıcıların ne istediğini biliyorum ona göre ürün tedariğini gerçekleştiriyorum. Böyle olunca da hedeflerim arasında Otel ,hastane, ofis, inşaat, ev temizlik sektöründe ilerlemek ve butik otel işletmeyi hedefliyorum. Ayrıca danışmanlık hizmeti, araç kiralama, değisik alanlarda da ilerlemeyi düşünüyorum
Kurumsal Kimliğiniz Hakkında Neler Söyleyeceksiniz?
Papillon firması olarak, en önemlisi kadın girişimci olmak ve turizm sektöründe emin dikkatli adımlarla ilerlemek Papillon bugüne gelmesinin en büyük sebebi tecrübeli personel ağı olması, liyakatlı ve sektörün uzmanı arkadaşları bünyemizde barındırmamız. Proje analiz ekibimiz yabancı dili bilen konularına hakim sektöre gönül vermiş uzman kişilerden oluşmaktadır. Firmamızın özelliği 24 saat 365 gün kesintisiz hizmet vermektir.
 
Başarılı bir iş kadını olmak isteyen gençlere neler tavsiye edersiniz?
Daha çok kendi ayakları üzerinde durabilen, değer yaratan, güvenilen, yenilikçi, aynı zamanda cesaretli bir birey olmayı hedeflemelerini tavsiye ederim.
  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI