Filiz Beyhan ile Hayatın İçinden
  08-03-2022 20:47:00

Gerçek insan ruhlu adamları tenzih ederek yazıyorum...

 

Gerçek insan  ruhlu adamları tenzih ederek yazıyorum.
Ben kendimi coooook iyi biliyorum. Öyle de kadınım, böyle de kadınım, kel iken de kadınım, gri saç ile de. 


İki gün önce trafikte tartıştığım daha doğrusu firçaladigim, lüks aracının içinde seyrederken, sıkışık trafikte daha hızlı kullanayım diye korna çalmak yerine arkadan bana aracıyla tık tık dokunan, dikiz aynasindan hayırdır diye işaret yaptigimda, elleri kolları ile benimle kavga eden, ağzı köpüren ,sonrasinda  araçtan inip kendisine doğru hesap sormak için yürüdüğümde, beni  arkadan erkek sanıp yüzümden  kadın olduğumu anlayan, otobanda  bütün trafiği durdurup Allah ne verdiyse kendisine giydirdigim, kadın olduğumu iş işten geçtikten sonra anlayan ama iliklerine kadar anlayan ve  bir daha da unutmayacagina inandığım yakışıklı adam da eminim ki bugün, etrafındaki kadınların 8 Mart kadınlar gününü kutluyodur.

Bu embesil, bu vizyonsuz  bir  kadının kısa ve gri saçlı olabileceği ihtimalini bile tahayyül edemez  iken vallahi de kutlamıştır kadınların bu gününü.

 


Bir de, Allah in kadınlara ne kadar değer verdiği hikayeleri ile tribüne oynayan,kendi karısı ,kızı dışında diğer kadınları başka türlü gören,  öldürünce veya dovunce daha namuslu daha güçlü olduklarını veya cenneti hakettiklerini  zanneden  erkek musveddeleri...

Siz, bizim kadınlar  günümüzü kutlamayin gözünüzü seveyim kutlamayin.

Kadin olduğumuz için  yaradılış itibariyle zaten hayata sizden önde başladığımızın biz farkındayız. Biz, anne olalım veya olmayalım içimizdeki o annelik güdülerinden aldığımız güç ile  irademizin, merhametimizin,
sefkatimizin, çalışkanlığımizin üstünlüğünün farkındayız. Biz, evlatlarımiza hem anne hem baba olabilecek mangal gibi yüreklerimizin  farkindayiz. Biz haklarımızın farkindayiz siz gölge olmayın yeter .
 En gelişmiş toplumdan en gelişmemiş toplumuna kadar kadını ötekilestiren bu sistemi degistirecek erkekleri de biz yetiştireceğiz sevgili kadınlar.

O yüzden gücünüzü farkedin...

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI