09-09-2023 22:49:41

Meksika lezzetlerine vejetaryen yorumu

Meksika lezzetlerine vejetaryen yorumu

Her yıl 1 Ekim tarihi, Dünya Vejetaryen Günü olarak kutlanıyor. Şehrin Meksikalısı Ranchero, zengin içerikli mönüsünde, ‘bitkisel beslenme’ tarzını benimseyen vejetaryenler için, damak tatlarından ödün vermeden özgür seçimler yapabilecekleri seçenekler sunuyor. Sevilen lezzetlerinden Burrito ve Burgerleri, vejetaryen tarza yorumlayan mekanın bu özel tariflerini deneyimlemek isteyenler 1 Ekim Dünya Vejetaryen Günü’nü fırsat bilip Ranchero’ya uğrayabilirler.

 

Geleneksel Meksika mutfağının ülkemizdeki gerçek temsilcisi Ranchero Restaurant, vejeteryan misafirleri için de birbirinden leziz seçenekler sunuyor. Mekanın vejetaryen mönüsünde yer alan yemeklerden Enchiladas Vegetariano; yer fıstığı püresi, sotelenmiş mevsim sebzeleri, charros, ıspanak ve sote biber ile sarılan un tortillalarının chilaca sos, arroz, ızgara brokoli, pancar kızartması ve frijol salatasıyla servis ediliyor.  Mönüdeki bir başka özel lezzet olan Bean Burrito ise siyah pirinç, maş fasulye, charros, frijoles, buğday, karamelize soğan, domates, mısır ve chilaca sos ile sarılıp tost edilen burritolardan oluşuyor. Bu özel yemek, yanında arroz, pancar kızartması ve frijol salatası ile birlikte sunuluyor.

 

Meksika usulü vejetaryen burger

 

Ranchero’da vejetaryenlere özel burger seçenekleri de bulunuyor. Tereyağı ile tost edilmiş burger ekmeği arasında bitkisel proteinli köfte, eritme peynir, cheddar peynir, sarımsak dip, domates, karamelize soğan, marul, chipotle dip sos ve kornişon turşu ile hazırlanan Ranchero Burger, vejetaryen misafirlerin müdavimi olacağı lezzetlerin başında geliyor. Wet Burger ve Sweet & Spicy Burger de Şehrin Meksikalısı’nın mutlaka denenmesi tavsiye edilen vejetaryen burgerleri olarak öne çıkıyor.

 

Vejeteryan beslenme alışkanlığına sahip lezzet tutkunları, Türk damak tadına da oldukça uygun olan sebze ağırlıklı yerel Meksika lezzetlerini İstanbul’da Suadiye, Nişantaşı, Ataşehir ve Fişekhane, Ankara’da ise Maidan, Atakule, One Tower ve Armada şubelerinde deneyimleyebilirler.  

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI