09-12-2023 11:14:37

LÜKS YAŞAM MARKASI BARNES, 'AVRUPA’NIN İLK ÇAĞDAŞ SANAT TAKI SERGİSİ'Nİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Lüks yaşam markası BARNES International, Türkiye pazarına adım atmasını “Avrupa’nın İlk Çağdaş Sanat Takı Sergisi” ile kutladı. Dünyaca ünlü tasarımcı Alexander Laut’un özel konuk olarak katıldığı sergide eşsiz mücevher tasarımları sergilendi.
LÜKS YAŞAM MARKASI BARNES,  'AVRUPA’NIN İLK ÇAĞDAŞ SANAT TAKI SERGİSİ'Nİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Lüks yaşam alanında gayrimenkul, şarapçılık-bağcılık, yatçılık segmentinde faaliyet gösteren Fransa merkezli BARNES International, Türkiye pazarını girişini “Avrupa’nın İlk Çağdaş Sanat Takı Sergisi” ile kutladı.  Eurus Gallery ile düzenlenen “Biz Sanatız” adlı sergide, aralarında Birleşik Krallık’tan Stephen Webster, Hong Kong’tan Dickson Yewn, Rusya’dan Ilgız F. ve Konstantin Chaykin, Amerika Birleşik Devletleri’nden Alexander Laut, Tayland’dan Epic Jewellery, Çin’den Richard Wu’nun bulunduğu çok sayıda tasarımcının ve tasarım evinin eşsiz tasarımları sergilendi. Açılışa özel konuşma gerçekleştiren BARNES Türkiye Ülke Müdürü Paola Yıldız “BARNES International için Türkiye oldukça önemli bir pazar konumunda. Türkiye pazarına attığımız ilk adımı da bu yüzden özel kılmaya çalıştık. Birçok farklı ülkeden özel tasarımcıların eserlerini bir araya getirdiğimiz bu sergi aynı zamanda Avrupa’nın İlk Çağdaş Sanat Takı Sergisi olma özelliğini taşıyor” dedi.

Tasarımcı Alexander Laut serginin özel konuğu

22 eserin yer aldığı sergide ziyaretçiler, dünyaca ünlü tasarımcı Alexander Laut ile sergiyi gezme fırsatı yakaladılar. Tıp eğitimi alan ve takı yapımına bulmadan önce gazeteci, fotoğrafçı ve galeri sahibi olarak çalışan Laut, renkli elmaslar, yakutlar, safirler, spinel, alexandrite ve nadir turmalineler gibi büyük, nadir ve sıra dışı koleksiyon taşlarına odaklanıyor.  Kısa bir zaman önce bulunması neredeyse imkansız olan, 26 mm'lik kusursuz yuvarlak Avustralya incisinden oluşan “Kleopatra” isimli kolyeyi tamamlayan sanatçı, “organik” mücevherlerin gizemini sevdiği gibi, Güney Denizi'nden gelen büyük nadir incilerle çalışmayı da seviyor.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI