13-11-2022 20:33:35

Bulgaristan'da Türk folkloru coşkusu

Türk folklorünün yaşatılmaya devam edildiği Bulgaristan Deliorman bölgesi bugün yine Zvenimir köyünde bir araya gelen sanatçı ve şairlerimiz ile coşku dolu saatler yaşadı.
Bulgaristan'da Türk folkloru coşkusu

Haber: ZAFER HACIBİLAL

Türk folklörünün yaşatılmaya devam edildiği Bulgaristan Deliorman bölgesi bu gün yine Zvenimir köyünde bir araya gelen sanatçı ve şairlerimiz ile coşkü dolu saatler yaşadı.


Festivalin ana konusu ve kapsamı olan Türk folklörü ve koreografik dansların sunulması ile başlayan şenlik katılım ve izleyici ile doldu taştı.
Festivalde resmi konuklar arasında Bulgaristan Millet Meclisi HÖH partisi Milletvekillerinden sn. avukat Güner Ahmed bey. İl başkanları ve temsilciler. Glavinitsa belediye başkanı sn. Nejdet Cevdet bey ve belediye temsilcileri. Meclis üyeleri. Muhtarlar ve Okuma evi temsilcileri de yer aldı.
 Festivali yöneten Zvenimir Okuma evi temsilcisi sn. Nergis Kemal ve Muhtarı sn. Tezcan Ömer hanımefendiler bu şenliğin düzenlemeleri ile kadının gücünü bir kez daha kanıtlayarak günü mükemmel hale getirdi.
Sahneye çıkan sanatçı ve gruplar puanlamaya tabi tutularak Değerlendirme komisyonunu oluşturan Zafer Hacıbilâl. Habil Kurt ve Recep Yılmaz beyefendiler tarafından incelendi ve derecelendirildi.
Dereceye giren grup ve sanatçılar Tebrik kartı, Ödül kupası ve para ile hediyelendirildi.

Glavinitsa Belediye Başkanı Sn. Nejdet Cevdet

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI