Şükriye Özgül'ün Gündemi
  22-11-2020 11:08:00

4X4'lerde ve SUV'larda gezen ne anlar toplu taşımadan?

Neler gördü bu gözler neler işitti bu pandemi ile beraber?

Dünya düzenini topyekün değiştirmeye and içmiş küreselci çete adım adım gidiyor hedefine doğru. Girmeyeceğim bu konuya. Oradan birkaç ses çıkıp yine "Ya siz de ne komplo teoricisisiniz" diyecek. Hayır, kimin ne dediğinin umurumda olduğundan değil... Onunla ilgili yeterince geniş yazılar ve açıklamalar yakında uzman ağızlardan geliyor inşallah.
 
Ben toplu taşıma ve pandemi ikilisine takığım. 
Şimdi biliyorsunuz BİLİM KURULU diye bir şey kurdular. Burada eğitimli, okumuş, kültürlü ağabeyler ve ablalar var. Sık sık toplanıp kararlar alıyorlar. 
 
Maskeyi nasıl, ne şekilde, neremize takacağız?
Sokağa çıkmayı nasıl dünyanın en zor havuz problemi haline getireceğiz?
Yeni muhabbet ve iletişim stilimizi nasıl oluşturacağız?
Nasıl sindirilip korku ile sineye çekeceğiz?
Nasıl her dediklerini kabul etmek zorunda kalacağız?
Nasıl, nasıl, nasıl... Soru çok... Da... Soran en azılı katilden daha suçlu pozisyona çekiliyor.
Bir de bir güzel CAHİL yaftası yiyerek.
 
Her neyse... Konu toplu taşıma ve pandemi ikilisi.
 
Yıllardır toplu taşıma kullanırım. Minibüs, otobüs, metro, tramvay, metrobüs... Pandemi sürecinde de kullanmaya devam ettim. "Binme, kullanma" diyenler oluyor. Güzel kardeşim siz hangi dünyada yaşıyorsunuz? Bu memlekette insanların sosyo ekonomik düzeyi çok çok iyi de ben mi bilmiyorum. Bu memleketin canım insanının büyük kısmı ekmek peşinde koşmak için toplu taşımaya biniyor. Ben de bunlardan biriyim. 
 
İstanbul'da işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde metrobüsün, tramvayın, otobüsün, minibüsün ne durumda olduğunu bilmeyen, haberi bile olmayan ablalar, ağabeyler çıkıyorlar ekrana,"Toplandık, konuştuk, karar verdik." diyorlar. Yaptık oldu demekle olmuyor bu işler.  4X4'lerde ve SUV'larda gezen ne anlar toplu taşımadan?
 
Siz sözde akil toplarınızda karar veriyorsunuz ve sanıyorsunuz ki, verdiğiniz kararlar verdiğiniz şekilde uygulanıyor. Mümkün değil böyle bir şey. Toplu taşımanın kapasitesini düşürdük diyorsunuz. Hayır siz düşürmeyi hayal ettiniz ama gerçek öyle değil. İnsanlar hala birbirinin kalp atışını duyuyor işine gücüne giderken. Otobüsler metrobüsler tıklım tıklım. Kefeyi restoranı kapatıyorsunuz. Gerekçe sosyal mesafe sağlayıp pandemiyi kontrol altına almak. Toplu taşımada insanlar kucak kucağa deyim yerindeyse. Hani mesafe, hani maske? Kusura bakmayın ama bu şartlar altında dünyanın en koruyucu maskesini de taksanız bir işe yaramaz. Zaten yaradığı da yok. 
 
İşin saçma tarafı  duraklara emniyet güçlerini dikiyorsunuz HES kodu kontrolü amacı ile. Ama otobüsün metrobüsün içini denetliyor mu bu görevli? Yok... Gariban minibüsçüye gücünüz yetiyor ancak. HES KODU sorgulayıp bıraktığınız vatandaş belki de covid testi için hastaneye gidiyor. Belki sonucu pozitif çıkacak. Aynı vatandaş evine ne ile dönecek? 4x4'ü ile mi SUV'ı ile mi?
 
 
 
 
 
 
 
 
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI