14-11-2021 17:54:00

İSTANBUL GECELERİ ESKİ GÜNLERE DÖNDÜ...

 

Manşetteyiz okuyucularına selamlar, saygılar...

Diyerek eski İstanbul gecelerine döndüğümüzü yazmak istedim bu hafta...

Pandemi nedeniyle 1.5 yıl sahnelerden uzak kalan sanatçılar yepyeni mekanlarda sahne almaya başladılar.

Sevindirici haber eskiden bazı yerlerde canlı müzik olurdu.

Şimdi eskiye göre canlı müzik mekanları hayli arttı...

Bende bazılarını bu hafta kaleme aldım. 

 

BOĞAZIN YENİ GÖZDESİ “ENA KURUÇEŞME”

İstanbul’un büyüleyici manzarasıyla beraber eğlence ve lezzeti bir arada sunan “Ena Kuruçeşme” geçtiğmiz günlerde kapılarını hizmete açtı. Burak Beştaş’ın sahibi olduğu, Ersan Kaşıkara ve Teo Matteo Zimaridis’in işletmeciliğini yaptığı ve yeni nesil modern meyhane anlayışı ile hizmet verecek olan ENA Kuruçeşme, otantik ve şık atmosferi ile misafirlerine konfor ve lüksü bir arada yaşatacak. Birbirinden lezzetli mezelerin, ara sıcakların ve damaklarda unutulmaz tatlar bırakan enfes ana yemeklerin yer aldığı menü ile birlikte mekan, haftanın iki günü ünlü isimlerin canlı performansı ve Türkçe 80’ler, 90’lar konsepti ile misafirlerini ağırlayacak.

 

CAHİDE’DE CUMA AKŞAMLARI ARABESK RÜZGARI ESECEK

 Starların sahnesi Cahide Palazzo'da geçtiğimiz hafta Kenan Doğulu'nun konseri ile görkemli açılışı İstanbul gece hayatına merhaba dedi. Cahide Palazzo'da canlı müzik bu ay da arabesk müziğin sevilen sanatçısı Serkan Kaya, kasım ayı boyunca her cuma akşamı Cahide Palazzo’da unutulmaz akşamlar yaşatıyor.  Mekan; ünlü sanatçıların sahne performansı, özel şovları ve lezzetli yemeğiyle misafirlerini ağırlıyor.

 

ARNAVUTKÖY'DE KOKOREÇ ŞIKLIĞI

İstanbul geceleri kadar midesine düşkünler içinde birbirinden güzel mekanlar yarışır durumda. İşte değişik bir örnek. İstanbul boğazında Arnavutköy'ün en güzel lokasyonunda bulunan ‘Mavra Arnavutköy” misafirlerine eşsiz lezzetler sunmaya devam ediyor. Mavra Arnavutköy, günümüzde sokak lezzetleri arasında vazgeçilmez olan kokoreçi, kendi farkıyla misafirlerine sunuyor. Meşe kömürü ile hazırlanan mangalda işin ehli şefler tarafından pişirilen kokoreç, sonrasında eklenen köy tereyağı, sebzeler ve dağ kekiği ile lezzetlendiriliyor. Mavra Arnavutköy şimdi bu lezzeti menüsünü ekleyerek unutulmaya başlayan lezzet kültürünü yeniden gün yüzüne çıkarıyor.

 

YENİ GAZİNO TAM GAZ
 
Geçtiğimiz ay İstanbul gecelerine kapılarını açan Yeni Gazino'da eğlence mekanlarının başında geliyor. Yıllar sonra Hülya Avşar'ı da sahnesinde gördüğümüz Yeni Gazino'da Alişan gibi isimlerde konserleriyle İstanbul gece hayatına can verdi. 
 
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI