27-01-2021 19:59:00

İlk Gece Korkusu ile Balayının Tadı Kaçmasın

Pek çok kadının hala cinsel ilişki ile korku ve kaygı yaşamaktadır. Söz konusu  korkuya bağlı olarak bedende yoğun olarkata pelvik bölgede kasılma yaşanır ve buna bağlı olarak cinsel ilişkiye girilemez. Özellikle yeni evlenen çiftlerde ilk gece cinsel ilişki konusunda korku ortaya çıkabilir.

 

İlk gece çiftlerin cinsel olarak birbirini tanımaya başladığı ilk andır.  İlk geceye yönelik korku sadece kadınlarda olduğu çok yanlış bir bilgidir. Bu durum hem kadınlarda hem de erkeklerde ortaya çıkabilir.

 

Kadınlarda ortaya çıkan bu korku genellikle  vajinismus olarak isimlendirilen penisin vagene alınmasına engel olan kasılmalara yol açar.Cinsel ilişki ile ilgili yalan yanlış hikayeler bedenin bu şekilde tepki vermesine yol açar.

 

Özellikle ülkemizde cinsel eğitimin yetersiz olması da bu korkunun yaşanmasının  asıl sebeplerinden  biridir. Cinsel ilişlerin sağlıklı biçimde yaşanması cinsel fonksiyonların zihin beden bütünlüğünde bilinmesi,öğrenilmesi şarttır.

 

Cinsel ilişkiden neden korkulur?

 

 Kadın ve erkeğin korku neden leri birbirinden farklıdır.

 

Kadınlarda  korkunun   en önemli nedenlerinin başında  cinsel ilişkiyle ilgili yanlış ve eksik bilgilere inanılması gelmektedir.Toplumumuzda ilk gece cinsel ilişki sırasında çok fazla kanama olacağı, yırtılma yaşanacağı, kanamanın durmayacağı, can yanmasının fazla olacağı gibi birçok yanlış inançlar ve şehir efsaneleri anlatılmaktadır.

 

Efsanelerin en efsanesi kilitlenme olayıdır.Yani penis vajende sıkışıp kalıyor,çıkamıyor.Bunlar bu şekildeyken akrabalar geliyor, onları battaniyeye sarıyor ve acile götürüyorlar.Tam bir cehalet-kurgu! Yorumu siz sevgili okurlarımıza bırakıyorum.

 

Bazı kişilerde çocukluk döneminde yaşanan travmalar  korkuların  gelişmesine neden olarak cinsellikten kaçınma davranışlarına yol açabilir. Kadınlarda korkunun  çok uzun sürmesi ilerleyen dönemde vajinismus,cinsel isteksizlik,orgazm olamama  sorunlarına  yol açabilir. Bu durumda  zaman kaybetmeden bir uzmandan yardım almak doğru olur.

 

Sanılanın aksine pek çok erkekte cinsellikle ilgili korkular yaşamaktadır. Erkeklerin bu korkuyu yaşamasının ana sebepleri arasında performans kaygıları vardır.  Cinsel birleşme sırasında erkeklerin yaşadığı aşırı düzeydeki heyecan sonrasında kasma sorunları yaşanabilir. Bu durum kadınlarda yaşanan cinsel ilişkiye kapanma gibi bir durum olabilir.  Erkekler heyecanını kontrol edemezse sertleşme ya da erken dönemde boşalma gibi sorunlar yaşayabilir. Erkeğin eşini memnun edememe, cinsel alanda erkekliğini gösterememe korkularıda cinsel korkuların altında incelenmesi ve çözülmesi gereken sorunlardır.

 

Toplumumuzda yerleşen  cinsel tabular kadın ve erkeği eşit derecede etkilemekte ve cinsel olarak sağlıksız bireyler ve tatminsiz ilişlilere yol açmaktadır.

 

 Hem erkeklerde hem de kadınlarda ilk çocukluk döneminden itibaren cinsel organ algısının doğru oluşturulması önemlidir.Bu sayede cinsel organlar gelişim süreci içinde, hormonal değişimler ve onların etkisiyle fonksiyonlarını kolaylıkla  icra etmiş olurlar.

 

Bu konu ziyadesiyle önemlidir. Çünkü her organ fonksiyonu gibi cinsel organ fonksiyonlarıda bütünün sağlığına hizmet eder.

 

Vesselam

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI