Dinçer Karacalar'ın Manşeti
  27-05-2022 14:43:00

Sağlıkta haftaya dair...

 

ONLİNE OYUNLARDA ÇOCUKLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE !

 

Bilgisayar oyunlarının, çocukların hayatında giderek artan bir risk olmaya devam ettiği konusunda uzmanlar uyarıyor !

 

Avukat Kürşat Ergün,''Son günlerde sıkça karşılaşılan sorunlardan biri; online mecralar üzerinde oynanan online oyunlar esnasında çocuklara yönelik pedofili, cinsel istismar gibi fiillerin yoğun bir şekilde işlenmekte olduğu anlaşılmıştır. Bu durum neticesinde, başta ebeveynler olmak üzere toplumu aydınlatmak adına online oyunlar esnasında çocukların maruz kaldıkları fiilleri açıklama zorunluluğumuz doğmuştur. Bilgisayar, tablet veya cep telefonları ile bir veya birden fazla bireyin internet üzerinden çeşitli oyunları oynaması olarak tanımlanabilecek online oyunların ve bu oyunları tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.''dedi.

 

Ergün,''Bu oyun platformlarını tercih eden kitlenin yaş ortalamasının ise oldukça düşük, 18 yaş altı olduğu görülmektedir. Ebeveynlerin günümüz çağında oldukça normal kabul ederek; çocuklarının oyun oynadığı düşüncesiyle herhangi bir müdahalede bulunmadığı bu oyun platformlarının çocuklar için oldukça riskli olduğu ise bilinmemektedir.Platformlarda yer alan oyunlar içerisinde oyunu oynayan kişiler arasında mesajlaşma/sohbet imkanı bulunmaktadır. Şikayetlerle yapılan başvurular neticesinde bu sohbet imkanın oynanan oyuna yönelik değil; 18 yaş altı bireylere cinsel söylemlerde bulunma, ikili ilişkiler kurma istekleri, ilişki teklifleri gibi pedofili ve çocuğun cinsel istismarı suçunu oluşturan mesajlaşmalar şeklinde kullanıldığı görülmektedirAvukat Kürşat Ergün son olarak şunları ifade etti;''Teknolojinin gelişimi ile internet kullanımı oldukça artmıştır ancak kullanıcının çocuk olduğu durumlarda ebeveynlerin kullanılan platformları titizlikle incelemesi ve çocuklarının bu tarz mağduriyetlere uğramaması için oldukça dikkatli olması gerekir. Benzer durumlarla karşılaşılması halinde ise durumun derhal kolluk birimleri ile Cumhuriyet Savcılıklarına iletilmesi gerekmektedir.''dedi.

 

Uzman Psikolog Tuğçe Yılmaz ise şunları ifade etti; ''Bilgisayar oyunları, çocuklar üzerinde çeşitli olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Bunların en önemlisi çocukların şiddete karşı duyarsızlaşmasıdır. Şiddet içerikli oyunların çocuğu yüksek oranda şiddet içerikli eyleme maruz bıraktığını ve bir süre sonra çocuğun ve gencin bu eyleme duyarsızlaştığını görmekteyiz.Aynı zamanda çocukların sürekli evde ya da başka bir ortamda oyun oynaması sosyal ilişkileri açısından da olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.Sosyal ortamdan kaçınma, yalnızlık hissi, ilişki kuramama, iletişim becerilerinin düşmesi bunlardan birkaçıdır.Bu bağımlılık çocuk ve gençlerin okul başarısını düşürmekte, nörolojik rahatsızlıkları tetiklemekte, obeziteye sebep olmakta ve gençleri gerçeklik duygusunu kaybetmeye sürüklemektedir.

 

Bu yiyecekleri tüketin

gebe kalma şansınızı artırın

 

Her çift belli bir zaman sonra çocuk sahibi olmak ister. Ancak Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, gebelik şansını artıran altın değerinde 10 besini sıraladı…

 

Zeytinyağı: Zeytinyağı, gebelik için en sihirli ürünlerden biridir. Tüm alınan vitamin ve besinlerin emilimini artırır. Ara katalizör görevinde olan bu ürün ile tüm besinler bağırsaktan emilir ve vücuda geçer. Kadınlarda insülin direncini azaltarak doğurganlığın artırılmasına katkıda bulunur.

İncir: İncirin içerisindeki A vitamini, C vitamini ve B vitamini yumurta kalitesini artırmada etkilidir. Bu yüzden çiftlerimize günde 5 incir yemelerini öneririz.

Havuç: İçeriğindeki beta karoten sayesinde tüketildiğinde vücutta hücre yenileme gerçekleşir. Böylelikle yumurta kalitesi artar. Beta-karoten açısından zengin olan havuç yumurtalıklardan yumurtlama (ovülasyon) oranlarını artırırken, oluşan hamileliğin düşükle sonuçlanma riskini de azaltıyor.

Nar: Şahane bir antioksidandır. Embriyonun rahim içerisinde tutunmasında pozitif etkisi vardır. . İçerdiği bol miktarda C vitaminiyle rahmin en iç tabakası olan endometriumun döllenmiş yumurtanın yerleşmesi için hazırlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca cinsel isteği de artırır.

Fındık-Badem-Ceviz: Çinko ve selenyum bakımından oldukça zengin bu süper üçlü, yumurta kalitesini de anlamlı olarak pozitif yönde etkiler.

Ispanak: İçerisinde bol miktarda folik asit ve demir bulunmaktadır. Gebelik öncesi tüketilmesi gereken muhteşem bir besindir. Hem sperm, hem yumurtalık kalitesini artırmada etkilidir.

Balık: Omega-3’ten zengin balık tüketimini haftada 2 kez mutlaka öneriyoruz. Büyük balıklarda bulunan kurşundan ötürü büyük balık yerine küçük balık tüketimi daha faydalıdır. Güçlü anti-oksidan içeriğe sahiptir. Hücre yenileyicidir.

Keçiboynuzu: İçerdiği çinko, selenyum, E vitamini ile keçiboynuzu da özellikle erkekler üzerinde oldukça etkilidir. Sperm kalitesi ve sayısını artırır.

Otlu Peynir (Van): Otlu peynir içerisindeki otların tam bir afrodizyak etkisi vardır. Cinsel fonksiyonu artırır ve gebelik elde etme şansını artırır. Sperm kalite ve sayısında pozitif yönde etkilidir. Ayrıca kalsiyum yönünden zengindir.

Karadut: Çok güçlü antioksidanlardan biridir. Özellikle spermin rahme ve tüplere ulaşmasını sağlayacak ejekulat (meni) sıvısının oluşumunda önemli bir rol oynar.

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Bu ürünlerin tüketimi ile birlikte çiftlerin trans yağ içeren paketli ürünlerden, alkol ve sigaradan uzak durmalarını, sağlıklı beslenmelerini, bol sıvı almalarını, günlük yürüyüşler yapmalarını öneriyoruz” diyor.

 

SOSYAL MEDYA MUTSUZLUĞU TETİKLİYOR

“Sevgi Ötesi Enerji” ve “Sarkaç” isimli iki adet kitabı bulunan kişisel gelişim, evlilik ve ilişki danışmanı, yazar Sevgi Keleş'in üçüncü kitabı “Her gün Bir Mucize” raflarda yerini aldı. Yazar  Keleş, sosyal medyanın insanları mutsuzlaştırdığını belirterek şunları söyledi: “Günümüzde insanlar daha mutsuz. Sosyal medyanın aktif kullanılması ve başkalarının sosyal medya sayfalarına fazla vakit ayıran ve karşılaştırmalar yapan kişilerde olumsuz duygulara kapılabiliyor. Devamlı olarak kıyaslama içine girerek mutsuz ve hayatından memnuniyetsiz olabiliyor. Mucizeyi kendinde aramak yerine sosyal medyada özellikle de gerçeği yansıtmayan rötuşlanmış fotoğraflarda arıyor.”

MUCİZE İNSANIN KENDİSİ

“Her gün Bir Mucize” isimli kitabının tamamen kişinin kendi yaşamının dönüşümü için yazdığını belirten Keleş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kitabı kişinin yaşam dönüşümünde hayata daha farklı bakabilmesi için yazdım. Kişiler mucizeyi bekliyor asıl mucize kişinin kendisidir. Kişi maalesef değişim fikrini kolay kabullenemiyor. Öncelikle mucizeye yer açmaları gerekli. 

Herkesin mucizesi kendine özeldir. Geçmişten kurtulmak ve olumlu düşünerek hayata direnmeden mucizelere yer açabilir.

 

SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ BU SERGİ’DE!

 

 

 

Çukurova bölgesinde gerçekleştirdiği sergilerle kısa sürede adından söz ettiren Çağdaş Sanat Galerisi Kuzgun Art Space, genç kuşağın birbirinden yetenekli  sanatçılarının eserlerinin yer aldığı  ‘’ Yer Çekimi’’ adlı karma sergiyi sanatseverlerin izlenimine açtı.

 

Kuzgun Art Space’in dördüncü sergisi Yer Çekimi’ nde İçsel dünyasındaki çocukluğu  eserlerine yansıtan, izlerken kendi çocukluğunuzu bulabileceğiniz  resim sanatçısı  Ayşe Topçuoğulları, graffiti sanatıyla dikkat çeken Duvok, multidisipliner sanatçı Özge Enginöz, resim sanatçıları Burak Taşdemir, Cemal Dougan, Hakan Çapkan, Musa Hatan, fotoğraf sanatçıları Nazım Arslan veTahsin Engin Gökten, Resim ve Heykel sanatçısı Büşra Çeğil, Diorama sanatçısı Alper Bıçaklıoğlu, Punch Needle (İğneleme) Sanatçıları Studio Pinprick ve hareketli imge sanatçısı Hamza Kırbaş’ın çalışmalarındaki sanatın iyileştirici gücünü hissedebilir, görebilirsiniz.

 

 

Emotion’dan bir yenilik daha: Emotion Detox Deodorant Serisi

 

 

Türkiye’nin önde gelen kişisel bakım ve kişisel temizlik şirketlerinden biri olan Evyap’ın bünyesinde bulunan Emotion, Evyap’ın kapsamlı AR-GE merkezinde yürütülen bilimsel araştırmalar ile tüketici trendleri doğrultusunda yenilikçi ürünler geliştirmeye devam ediyor. Emotion; alüminyum, silikon ve paraben içermeyen formülü ile gözenekleri tıkamıyor ve doğal terleme dengesini etkilemeden ter kokusunu önlüyor.

 

LORİS PARFÜM’ÜN GALATAPORT MAĞAZASI AÇILDI

 

2006 yılından bu yana parfüm sektöründe faaliyet gösteren Loris’in yeni mağazası Galataport’ta hizmete girdi. Loris Parfüm yöneticilerinin tam kadro hazır bulunduğu açılışa özel olarak Loris Niche Home Fragrance da Türkiye’de ilk defa sergilendi.

Dünyanın dört bir yanında 500’den fazla mağazası olan Loris Parfüm, Galataport’ta hizmete girdi. Galata’nın önemli bir parçası olan tarihi Paket Postane’nin mimari dokusuna uygun olarak tasarlanan Loris Niche Concept mağazası farklı, gösterişli, kurgusal ve basit detaylarla harmanlanarak dekore edildi ve açılışa katılan davetlilerden tam not aldı.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 35 31 1 3 86 22 96 +64
2 Fenerbahçe 35 28 1 6 89 31 90 +58
3 Trabzonspor 35 18 13 4 61 48 58 +13
4 Başakşehir FK 35 16 12 7 50 40 55 +10
5 Beşiktaş 35 16 13 6 48 42 54 +6
6 Alanyaspor 35 12 10 13 50 47 49 +3
7 Kasımpaşa 35 14 14 7 57 63 49 -6
8 Çaykur Rizespor 35 14 14 7 47 54 49 -7
9 Sivasspor 35 12 11 12 42 51 48 -9
10 Antalyaspor 35 11 12 12 40 44 45 -4
11 Adana Demirspor 35 10 11 14 50 47 44 +3
12 Samsunspor 35 11 15 9 40 45 42 -5
13 Kayserispor 35 11 13 11 41 50 41 -9
14 MKE Ankaragücü 35 8 12 15 43 46 39 -3
15 Fatih Karagümrük 35 9 16 10 43 45 37 -2
16 Konyaspor 35 8 14 13 34 48 37 -14
17 Gaziantep FK 35 9 18 8 40 55 35 -15
18 Hatayspor 35 7 15 13 39 49 34 -10
19 Pendikspor 35 8 18 9 40 71 33 -31
20 İstanbulspor 35 4 24 7 26 68 16 -42
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 33 23 7 3 73 31 72 +42
2 Göztepe 33 21 6 6 59 19 69 +40
3 Sakaryaspor 33 16 8 9 48 35 57 +13
4 Bodrumspor 33 15 7 11 42 21 56 +21
5 Çorum FK 33 16 9 8 54 34 56 +20
6 Kocaelispor 33 16 10 7 48 39 55 +9
7 Bandırmaspor 33 13 9 11 49 31 50 +18
8 Gençlerbirliği 33 13 9 11 38 32 50 +6
9 Boluspor 33 14 11 8 31 34 50 -3
10 Erzurumspor FK 33 12 10 11 30 30 44 0
11 Manisa FK 33 9 11 13 40 38 40 +2
12 Ümraniyespor 33 11 15 7 38 46 40 -8
13 Keçiörengücü 33 10 14 9 33 42 39 -9
14 Tuzlaspor 33 9 14 10 34 46 37 -12
15 Adanaspor 33 10 17 6 27 45 36 -18
16 Şanlıurfaspor 33 8 14 11 30 37 35 -7
17 Altay 33 5 25 3 15 75 9 -60
18 Giresunspor 33 2 27 4 15 69 7 -54
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 36 26 5 5 83 29 83 +54
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 36 21 5 10 54 25 73 +29
4 1461 Trabzon FK 36 21 6 9 71 39 72 +32
5 Ankaraspor 36 15 8 13 45 35 58 +10
6 Yeni Mersin İdman Yurdu 36 16 10 10 50 36 58 +14
7 Beyoğlu Yeniçarşıspor 36 15 14 7 47 38 52 +9
8 Karacabey Belediye Spor 36 13 11 12 43 37 51 +6
9 Ankara Demirspor 36 15 16 5 43 46 50 -3
10 Diyarbekir Spor 36 12 15 9 39 41 45 -2
11 Kırklarelispor 36 11 14 11 33 41 44 -8
12 Altınordu 36 10 13 13 45 39 43 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 36 10 14 12 25 38 42 -13
14 Serik Belediyespor 36 10 16 10 29 45 40 -16
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 36 11 17 8 41 57 38 -16
17 Kırşehir Futbol SK 36 5 23 8 38 76 23 -38
18 Bursaspor 35 5 22 8 25 64 20 -39
19 Adıyaman FK 36 4 25 7 28 63 19 -35
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 12/05/2024 Adana Demirspor vs Gaziantep FK
 12/05/2024 Alanyaspor vs Beşiktaş
 12/05/2024 Fatih Karagümrük vs Galatasaray
 12/05/2024 Fenerbahçe vs Kayserispor
 12/05/2024 Hatayspor vs MKE Ankaragücü
 12/05/2024 Kasımpaşa vs Antalyaspor
 12/05/2024 Konyaspor vs Samsunspor
 12/05/2024 Pendikspor vs Çaykur Rizespor
 12/05/2024 Sivasspor vs Başakşehir FK
 12/05/2024 Trabzonspor vs İstanbulspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 10/05/2024 Keçiörengücü vs Altay
 10/05/2024 Giresunspor vs Ümraniyespor
 11/05/2024 Adanaspor vs Bandırmaspor
 11/05/2024 Boluspor vs Çorum FK
 11/05/2024 Erzurumspor FK vs Eyüpspor
 11/05/2024 Göztepe vs Bodrum FK
 11/05/2024 Kocaelispor vs Sakaryaspor
 11/05/2024 Şanlıurfaspor vs Manisa FK
 11/05/2024 Tuzlaspor vs Gençlerbirliği
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Altınordu 3 - 3 Ankaraspor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 3 - 1 Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Serik Belediyespor 0 - 6 Esenler Erokspor
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor 3 - 1 Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Adıyaman FK 4 - 1 Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor 5 - 2 Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Kırklarelispor 1 - 3 Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK 4 - 5 1461 Trabzon FK
 30/04/2024 Diyarbekir Spor 2 - 1 Bursaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI