04-04-2023 11:28:55

Kirayı 11 lira eksik yatırınca, 5 yıldır oturduğu evden çıkmak zorunda kaldı

İzmir'in Bornova ilçesinde kiracı, 1774 lira olan kirasından 4 lirası banka komisyonu kesildi, 7 lirasını da kendisi eksik yatırdı. Durumu fark eden ev sahibi, İzmir 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde geçen yıl şubat ayında avukatı aracılığıyla dava açtı. Mahkeme, kiracının belirlenen tutar üzerinden kirasını tam olarak yatırması gerektiğine hükmedip, evi tahliye etmesi gerektiğine karar verdi.
Kirayı 11 lira eksik yatırınca, 5 yıldır oturduğu evden çıkmak zorunda kaldı

Erzene Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde 5 yıldır yaşayan E.T.'nin, 1774 lira olan kirasını birinde 4 lirasını banka komisyonu kesilmesi, birinde de 7 lirasını kendisinin eksik yatırması nedeniyle başına iş açıldı. E.T.'in kadın ev sahibi S.F., kiranın eksik yatırılması nedeniyle geçen yıl şubat ayında konuyu yargıya taşıdı. İzmir 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde, tahliye davası açıldı.

"5 KURUŞ İÇİN BİLE TAHLİYE EDİLEBİLİRSİNİZ"

Geçen mart ayında kararını veren hakim, kira bedelinin eksiksiz yatırılması gerektiği gerekçesiyle ev sahibi S.F.'yi haklı bulup, E.T.'nin evden tahliyesine karar verdi. E.T.'nin avukatı, kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Ev sahibi S.F.'nin avukatı "Kiraların anlaşılan rakam üzerinden net olarak yatırılması gerekiyor. Bu nedenle kiracılar, banka yoluyla kira bedellerini gönderirken dikkat etmeli. Banka komisyon miktarının kesinlikle kira bedelinden düşülmemesi gerekiyor. 5 kuruş için bile tahliye edilebilirsiniz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı
  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI