"sağlık/e-dergi" İLE İLGİLİ HABERLER

'Koku kaybı, parkinson hastalığının ilk klinik belirtilerinden olabilir'
Koku kaybı olarak bilinen anosminin birçok nörolojik hastalıkla ilişkisi bulunduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Nicer Korkut Bıçak, “Anosminin en sık nedenleri arasında alerjiler, viral enfeksiyonlar, kafa travmaları bulunmaktadır. Covid-19 enfeksiyonu sırasında ve sonrasında anosmi görülmektedir. Koku kaybı Alzheimer, Parkinson gibi bazı nörodejeneratif hastalıkların ilk klinik belirtilerinden olabilir” dedi.
Tıbbi sülük talebine yetişemiyorlar
Edirne’de bir tesiste üretilen 5 milyona yakın tıbbi sülük, Almanya, Güney Kore ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihracat ediliyor. Firma yetkilisi taleplere yetişemediği için, yurt dışı taleplerini beklemeye alıp Türkiye’deki hastanelere öncelik verdiğini söyledi.
Uzmanı uyardı: Bahar nezlesi astıma neden olabilir
Baharın gelişi, saman nezlesi olarak bilinen alerjik riniti tetikliyor. Dünyada en sık rastlanan alerjik hastalıklardan birinin bahar nezlesi olduğunu söyleyen ve kontrol edilmediğinde astıma neden olabildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Fuat Bulut, Bahar nezlesi alerjenlere bağlı mevsimsel gelişen kronik inflamasyon olup çocuklardaki en sık görülen 5’inci kronik hastalıktır. Daha çok polen alerjisinin neden olduğu mevsimsel alerjik rinitte şikayetler ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkmaktadır. Bahar nezlesi, kontrol edilemediğinde astıma neden olabiliyor” dedi.
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi
Yaza formda ve fit girmek için bazı beslenme önerilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aybüke Açıksöz, “Ödem atıcı besinler tüketin, mutlaka güne kahvaltı ile başlayın, su tüketiminizi artırın, ağır yiyeceklerden uzak durun, şok diyetler yapmayın ve açık hava egzersizlerine vakit ayırın” dedi.
Gözlükle düzelmeyen şaşılığı tedavi etmenin yolu! 30 dakika sürüyor
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hem çocuklarda hem de erişkinlerde oluşabilen şaşılık tedavisinde gözlük, ameliyat ve botoks tedavisi uygulandığını söyledi. Gözlükle düzelmeyen şaşılığın nasıl tedavi edildiğini de açıkladı.
Tahlil sonuçlarında çıkmayan ağrının sebebi: Fibromiyalji
"Tüm vücudum ağrıyor, hatta ağrım bazen omuzumda, bazen kolumda, ama sıklıkla sırtımda, boynumda ve belimde dolaşıyor. Gittiğim tüm doktorlar tahlillerimin normal ama yaşadıklarımın stres nedeniyle olduğunu söyleyerek bir şeyin yok diyorlar. Ancak benim ağrılarım var ve sabah yataktan kalkasım yok, hiçbir şey yapmak için enerjim kalmadı. Niye beni kimse anlamıyor" diyorsanız siz de fibromyalji olabilir!
AŞİL TENDONU NEDİR, nerede bulunur? Aşil tendonu kopması/yırtılması tedavisi ne kadar sürer?
Aşil tendonu kopması, genellikle sporcuların karşılaştığı bir sorundur. Aşil, ayak bileğinin arkasında toğuğa bağlıdır. Survivor'da da sıklıkla yaşanan aşil tendonu kopması nedir, nasıl olur ve tedavisi ne kadar sürer?
Survivor All Star'a veda eden Merve Aydın'ın oğlu ile duygusal buluşması
'Survivor 2022 All Star' yarışmasında ünlüler ve gönüllüler, 5 Mayıs Perşembe akşamı haftanın ilk dokunulmazlık mücadelesinde karşı karşıya gelmişti. Oyun sırasında Merve Aydın'ın aşil tendonu kopmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Ağır sakatlığı nedeniyle yarışmaya veda etmek zorunda kalan Aydın, Türkiye'ye döndü. İstanbul Havalimanı'nda sevenlerinin yoğun ilgisi ile karşı karşıya kalan ünlü isim, aylar sonra oğlu ve eşine kavuşunca duygusal anlar yaşadı.
Bayramda 'tatil kalbi sendromu'na dikkat! Kalp krizini taklit ediyor
Pandemiden bu yana iki yıl sonra belki de ilk kez ağız tadıyla sevdiklerimiz ile görüşecek veya tatile çıkacağız. Ancak aşırı yemek yemek, uyku düzenin bozulması, sıvı kaybı ve adrenalin sporlarının yoğun şekilde yapılması kalbi yorarak Tatil Kalbi Sendromu'na davetiye çıkarıyor. "Kalp krizini taklit eden belirtiler var" diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak uyarıda bulundu.
Türk doktorun yöntemi literatüre girdi! Tüp bebekte gebelik şansını yüzde 55'e çıkardı
Türk bebekte belki de en zor grubu yumurta cevabı azalmış kadınlar oluşturuyor. Bazı kadınlarda kaliteli yumurta elde edilirken, bu grupta kaliteli yumurta elde edilemiyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yöntem ile bu kadınların hamile kalma oranını yüzde 36’dan yüzde 55’e çıkarmayı başardı. Öner, Avrupa Üreme Derneği tarafından kabul gören yöntemiyle literatüre girdi.
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI