28-04-2024 12:21:13

Genç turizmcilerden, enflasyona karşı ucuz tatil seçenekleri…

Genç turizmcilerden, enflasyona karşı ucuz tatil seçenekleri…

 

“Genç Turizmciler Derneği” enflasyona karşı uygun tatil politikası başlattığını duyurdu. Yaz tatili turları, kültür turları, Karadeniz ve GAP turları, seyahat acenteleri aracılığı ile yerli turiste ekonomik tatil yapma imkanı sunuyor. Genç turizmciler ayrıca Bodrum’da fahiş fiyat uygulamasının da önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Genç Turizmciler Derneği’nin yıllardır yaptığı ucuz tatil çalışmalarına bu sene yoğun ilgi var. Genç Turizmciler Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sabırlıoğlu, “Mayıs ayından itibaren Ege ve Akdeniz bölgeleri, Karadeniz, Kapadokya ve Kuzey Ege bölgelerine uygun fiyatlı tatil ve kültürel turlarla çalışmalar başlattık. Özellikle 3 - 4 yıldır yaptığımız işlerle halkımız tatillerini acentelerden almaya başladılar.” Dedi.

‘Bodrum Pahalı’ algısını kırmaya çalışıyoruz.

Acenteler aracılığı ile yapılan rezervasyonlarının önemine değinen Sabırlıoğlu, “Mayıs ayında Bodrum’da çok uygun ekonomik fiyata tatil yapabilir vatandaşlarımız. İstanbul ve Ankara’dan özel otobüslerle gelerek, kişi başı 5 bin TL’ye 4 günlük her şey dahil tatil yapabilmeleri mümkün. Haziran ayı için yapılacak rezervasyonlarda bu fiyatlar şu anda 7 bin, Temmuz’da 9 bin, Ağustos ayında ise 9 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor.” Şeklinde konuştu.

Bölgedeki otelcilerden de ciddi destek gördüklerini ifade eden Onur Sabırlıoğlu, “Bizler kış ayı itibariyle otellerden yerleri garanti edip yaz ayında satıyoruz. Ara zamlar yapmıyoruz, bu sebeple vatandaşlarımızdan ricamız acentelerden rezervasyonlarını yaptırmalarıdır.” İfadelerini kullandı.

Enflasyona karşı bu sene kampanyalarla destek oluyoruz.

Genç Turizmciler Yönetim Kurulu Üyesi ve otel sahibi Cihan Hazar da konu ile ilgili açıklama yaparak, ”Hem acenteciyim hem otelciyim. Bizler de enflasyona karşı bu sene bu kampanyalarla destek oluyoruz. Yerli turiste uygun fiyatlı tatil seçenekleri sağlıyoruz. Misafirlerimize hijyenik ve kaliteli bir tatil hizmeti sunuyoruz. Şu anda rezervasyonlarımız iyi durumda. Mayıs ayı itibariyle sezon başlayacak. Ekim ortasına kadar sezonun gitmesini planlıyoruz. Ayrıca yurtdışı pazarından da ciddi bir talep var. Ülkemizin ve dünyanın en iyi turizm merkezi olacağını düşünüyoruz. Bir otelci olarak Bodrum’da yaratılan pahalı algısını protesto ediyorum. Bu tarz algı çalışmaları bizlere zarar veriyor. Mayıs ayında biz ulaşım dahil misafirlerimizi 4 gün, kişi başı 6 bin TL’ye ağırlıyoruz. Sabah, öğlen ve akşam yemekleri, açık büfe yemekler ve içecekler içinde hizmet veriyoruz.” Dedi.

Kar oranları çok düşük uygun fiyatlı tur seçenekleri başlattık.

Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Turizmci Şükran Haklıdır da ‘pahalı tatil’ söylemlerine tepki göstererek, “Bir kadın olarak yıllardır acentecilik yapıyoruz ve hizmet veriyoruz. Kar oranları çok düşük uygun fiyatlı tur seçenekleri başlattık. Yerli turiste çok farklı fiyat seçeneklerimiz mevcut. Mesela 4 gece 5 gün Fethiye turlarını kişi başı 7-8 bin TL’den düzenledik.  Ayrıca otobüslü rehberli turlar düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Acente aracılığı ile Bodrum tatili yapana beach clublere giriş de ücretsiz olacak.

Turizmci Emrullah Koşan ise yaptığı açıklamada, “Genç turizmciler bünyesinde yıllardır ortak çalışmalar yapıyoruz. Otellerimizi hep birlikte alıp fiyat avantajı sağlıyoruz. Otobüsler kendimize ait olduğu için ulaşım çok uyguna geliyor. Bu sene müjdeyi verelim! Acentelerden Bodrum tatili alan tüm misafirlerimiz o girişleri pahalı olan beach clublere, ücretsiz olarak girecekler. İşletmelerimiz de enflasyona karşı mücadelede bizlere çok destek veriyorlar. Bodrum pahalı algısını kırmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Turizmci Muhammet Ali Köprü ise, “Bu sene özellikle kültür turlarına ciddi talepler var. Karadeniz, Kapadokya, Kuzey Ege ve GAP turları klasik rağbet gören turlarımız. Biz de enflasyona karşı vatandaşımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Mesela GAP turları 3 gece konaklamalı 6 bin 500 TL, 1 gece konaklamalı Kapadokya turları 3 bin TL, Bozcaada Çanakkale turları 3 bin TL. Fiyatlarımız gayet uygun, vatandaşlarımızdan ciddi talep var. Umarım bu fahiş fiyat algısı bir an önce kırılır.” Dedi.

 
 
  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI