22-11-2023 10:40:03

Elon Musk'ın paylaşımı başını yaktı! Dünya devleri X'ten reklamlarını birer birer geri çekiyor

Sosyal medya platformu Twitter'ı satın alıp adını "X" yapan Elon Musk'ın paylaşımları başını yaktı. Musk'ın platform üzerinden yapılan Yahudi karşıtı paylaşımları desteklemesi nedeniyle dev şirketler birer birer X'ten reklamlarını çekmeye başladı. Reklamlarını iptal eden şirketler arasında Disney, Apple, Warner Bros. Discovery, LionsGate ve IBM bulunuyor.
Elon Musk'ın paylaşımı başını yaktı! Dünya devleri X'ten reklamlarını birer birer geri çekiyor
anına katıldı. Disney ve Warner Bros Discovery, Elon Musk'ın antisemitik paylaşımının ardından X'ten reklam ve promosyonlarını çeken mavi çipli reklamverenler listesine katıldı.

SON DEV APPLE OLDU

X'ten reklamlarını geri çeken son dev ise Apple oldu. Axios haber sitesi Apple'ın da X'teki reklamlarını askıya aldığını bildirdi. Apple'dan konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi.

AB VE ABD DE TEPKİLİ

Avrupa Komisyonu da "dezenformasyon ve nefret söylemindeki endişe verici artış" nedeniyle sosyal ağdaki reklamları duraklatacağını duyurdu.

Beyaz Saray da Elon Musk'ın karşısına geçip açıklama yapanlar arasında yer aldı. Beyaz Saray'dan cuma günü yapılan açıklamada "Amerikalılar olarak temel değerlerimize aykırı olan Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin bu iğrenç tanıtımını en güçlü ifadelerle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI