27-09-2022 07:56:58

Yunan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bedel ödeteceğiz" restine yanıt: İtirazları reddediyoruz

Yunanistan tarafı, Türkiye'nin büyükelçilerine verdiği protesto notası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bedel ödeteceğiz" sözlerine yanıt verdi. Atina'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin itirazlarının tümüyle reddedildiği ve asılsız olduğu ifade edildi.
Yunan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevk ettiği anlar ortaya çıktı. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi dikkati çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "BEDEL ÖDETECEĞİZ" RESTİ ÇEKTİ

Yunanistan'ın hamlesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da yorum geldi. Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada konuyu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan askeri, siyasi ve ekonomik olarak dengimiz değildir, olamaz. Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl sebebi ülkemizin vaktini, enerjisini, dikkatini dağıtarak büyük ve güçlü Türkiye programını engellemek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bedeli mutlaka ödetilecek ekonomik ve siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tehdit etmektir. Türkiye olarak biz bu filmi seyrettik" dedi.

ATİNA'DAN YANIT GELDİ

Haberler.com'dan Barış Yahya Çinçin'in haberine göre Atina'dan hemCumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bedel ödeteceğiz" sözlerine hem de Türkiye'nin Yunan büyükelçisi Christodoulos Lazaris'i çağırarak nota vermesine yanıt geldi. Yunanistan'da yayın yapan Kathimerini gazetesine konuşan Yunan kaynaklar, Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itirazlarını tümden reddetti.

"TÜRKİYE HUKUK DIŞI HAREKET EDİYOR"

Yunan kaynaklar tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye tarafının itirazlarının tamamıyla hukuk dışı olduğu ve Yunan tarafının Türkiye ile savaş derdinde olmadığı ifade edildi.

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI