24-03-2023 16:35:14

Yellen’in açıklamaları kriptolara olumlu yansıdı

“Bu hafta açıklamaların ardı ardına geldiği, piyasalar için oldukça hareketli bir haftaydı. ABD Hazine Bakanı Yellen’in açıklamaları ise hafta sonuna doğru piyasalara olumlu yansıdı ve Bitcoin 28.750$ seviyelerini test etti.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, piyasadaki son gelişmeleri değerlendirdi.
Yellen’in açıklamaları kriptolara olumlu yansıdı

 

ABD Hazine Bakanı Yellen daha önce yaptığı açıklamalarda banka mevduatları konusunda kapsamlı sigorta sağlamayı düşünmediklerini ifade etmişti, fakat dün mevduatı güvende tutmak için gerekli önlemlerin alınacağını açıklamasıyla birlikte ABD borsalarını destekledi. S&P 500 %0,23 artış gösterirken Nasdaq %1,01 ile günü kapattı. Nasdaq’taki bu yükseliş kripto para piyasasına da yansıdı. Bitcoin dün %3,8 artış gösterirken 28.750$ seviyelerini test etti. Ethereum ise Bitcoin’e nazaran daha iyi bir performansla %4,5 artışla 1.857$ seviyelerine kadar bir yükseliş yaşadı. Bu sabah saatlerinde ise vadeli endeksler ve kriptolara bakıldığında karışık bir görünüm hakim. 

Dün ayrıca ABD’den işsizlik haklarından yararlanma başvuruları açıklandı. Rakamlar beklentilerin altında gerçekleşti ve banka iflaslarına rağmen işgücü piyasasının güçlü seyir sürdürdüğüne işaret etti. İşgücü piyasasındaki güçlü seyirle birlikte FED’in artışlarına devam edeceği beklentisini desteklenmeye devam etti. 

Kripto piyasasının toplam değeri dün yaşanan artışla birlikte psikolojik direnç olan 1 trilyon doların üzerinde 1.15 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu %47,3  Ethereum dominasyonu ise %19,2 seviyelerinde yer alıyor.  Bugün OMG, MASK, DUSK ve JOE çift haneli kazançlarla Bitay’da en çok yükselen kripto paralar olarak öne çıkıyor.

Bugün küresel piyasaların radarında ABD ve Euro Bölgesinden öncü PMI verileri olacak.

 

BITCOIN TEKNİK ANALİZ

 

Bitcoin, güne yatay negatif hareketle başlayarak önemli bir destek seviyesinin hemen altında 28.230$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Dört saatlik grafik incelendiğinde yeni bir yükselen kanal oluşturan Bitcoin dün hızlı bir yükselişle kanalın üst bandından ret aldı. Olası geri çekilmelerin devamında ilk destek seviyesi kanalın orta bandı olan 27.730$ seviyesi karşılanabilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde önemli bir destek seviyesine denk gelen hem de kanalın alt bandı olan 26.760$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir.

Olası yukarı yönlü bir harekette ise 28.285$ üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Ardından kanalın üst bandı olan 28.850$ seviyeleri test edilebilir. Bu seviyenin kırılmasıyla 29.360$ seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir.

 

LITECOIN TEKNİK ANALİZ

 

Litecoin, Haziran 2022’den beri yükselen bir kanalın içerisinde hareketlilik gösteriyor. Dört günde yaklaşık %25 artış göstermesiyle birlikte bu sabah saatlerinde 94.92$ seviyelerinde alıcı buluyor.

Yükselişlerle birlikte kanalın orta bandını kıran Ltc için yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesi için fib seviyesi olan 92.25$ seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Ardından 106.39$ seviyesi oldukça kritik bir direnç seviyesi olarak karşılanabilir. Bu direnç seviyesinin kırılması 112.60$ seviyelerine kadar yükselişi beraberinde getirebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise 92.25$ seviyesinin ilk destek ardından da 89.10$ ve 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 87.15$ seviyesi önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyelere tutunamaması halinde 81.16$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI