Bülent Vural ile Lezzet Turu
  14-10-2022 15:08:00

ALAYLI

 

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Denizli’nin Çameli ilçesinde Çameli Taş Konakları’nda yapılan “Tabaklar Yarışıyor” isimli yarışmasında başıma gelenleri “ KÖTÜ TABAK” isimli yazımda bahsetmiştim.

O yarışmacının adını isteyenler oldu. Lakin hiçbir yerde yazmayacağımı, isterlerse çok beğendiğim tabağın sahibini verebileceğimi belirttim. “Tabaklar Yarışıyor” yarışmasında jürinin özel izini ile yarışmaya katılan Caner Yiğit Aydoğan’dan başkası değildi.

Caner, meslek hayatı boyunca “küçük dokunuşlar, büyük dokunuşlar…” mottosuyla hareket etmiş bir şef olduğu için çok kısa bir sürede kendisine verilen alabalık, tarhana,fasulye, ceviz ve vişneyi buharda pişirme, tütsüleyerek pişirme ve tavada raw pişirme tekniklerini bizlere lezzetli bir tabak hazırladı.

Caner Şefin mesleki hayatı ise mesleğine ne kadar aşık olduğunu adeta gösteriyor. 2008-2010 yıllarında İzmir Prencess Hotel ve Çeşme Sheraton Hotel'de, 2011-2012 TexMex All A Carte Restaurantında, 2012-2013 yaz sezonu Kuşadası Aqua Fantasy Hotel'de, 2013-2015 Yıllarında İzmir Hilton Hotel'de Dömi Chef olarak görev aldı. 2016-2018 yıllarında La’dude Art Cafe  Galeri ve La’dude Bahçe Restaurantının Kordinatörlüğünü yaptı. 2018 -2019 Mavi Yeşil Tesisi Executive Chef  ve F&B Müdürlüğü, Urla Sey-rü Sefa Tesisleri Executive Chef , Ata Gurme Et Lokantası Mutfak Danışmanlığı, İzmir Teleferik Aile Çay Bahçesi Mutfak Danışmanlığı , Rocca Event - Catering’te Mutfak Danışmalığı yapıp, Executive Chef olarak görev almış. Aynı zamanda İzmir Gümüldür Resort Hotel'de Executive Sous Chef olarak görev almış. 2020 yılında İzmir La Win Wedding Event Hall’da Executive Chef olarak başladığı görevinde ise halen Danışman Şef olarak devam ediyor. 2022 yılında Çeşme Alaçatıda ve Altınkumda bulunan Dokuzbuçuk Alaçatı Restourant, plaj Dokuz Buçuk bünyesinde Executive Chef olarak görevine devam ediyor.2022 Eylül ayı itibariyle de Rocca Catering Event firmasının ortağı oldu.

Ayrıca 2015 yılında askerlik görevini Genel Kurmay Başkanının özel aşçısı olarak ve özel mutfak çavuşu olarak üstün hizmet ve başarılar ile tamamladığını hatırlatmak isterim.

Caner Şef, jüri üyelerine yukarıda saydığım mesleki deneyimlerini tabağına yansıtarak sundu. Belki birinci olamadı. Lakin bu davranışı ile damaklarımızı ve gönlümüzü fethetti.

Peki neden birinci olamadı. Çünkü yaptığı tabağa o kadar güveniyordu ki , yapmış olduğu yemeğe bir isim vermemişti. Ama lezzetli bir yemek sunmuştu.

Güzel sofralarda buluşmak dileğiyle…

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI