07-03-2023 11:02:11 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:14:11

Yasemin Ateş: SUIL; GÜÇLÜ, CESUR VE ÖZGÜR KADININ MARKASI OLARAK YOLA ÇIKTI

Antalyalı İş İnsanı Yasemin Ateş, eşi, ünlü kardiyolog Doç. Dr. İsmail Ateş ile birlikte tekstil sektörüne adım attı. Yarattıkları SUIL markası ile modaya yeni bir yorum kazandırmayı hedefleyen Ateş çifti, en büyük hedeflerinin markayı dünya çapında geniş platformlara taşımanın yanı sıra kadınları da destekleyerek onlara iş olanakları sağlamak olduğunu ifade ettiler. Yasemin Ateş, hayallerini hedeflerine dönüştürme yolculuğunu Manşetteyiz Okuyucuları için paylaştı.
Yasemin Ateş: SUIL; GÜÇLÜ, CESUR VE ÖZGÜR KADININ MARKASI OLARAK YOLA ÇIKTI

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Yasemin Ateş, Antalya’da dünyaya geldim ve orada büyüdüm. Seracılık ve tarımla uğraşan bir anne babanın en büyük çocuğuyum. Biz dört kardeşiz. En büyük kardeş olmam bende her zaman sorumluluk ve disiplin bilinci oluşturdu. Bu bilinci bugün hayatımın her alanında uyguluyorum. Okul hayatım Antalya’da başladı, Afyon’da eğitimime devam ettim. Aslında ben sağlıkçıydım, hemşirelik yaptım uzun süre, hatta eşim Doç. Dr. İsmail Ateş ile de çalıştığımız hastanede tanıştık.

HAYALLERİMİN VE TUTKULARIMIN PEŞİNDEN KOŞMAYI ÇOK SEVİYORUM. 

Hayalleri ve tutkuları olan bir çocukluk geçidim. Hala da hayal kurup, tutkularımın peşinden koşmayı çok seviyorum.  Bu hayallerimi gerçekleştirmek için eşim Dr. İsmail Ateş’le birlikte SUIL markasını kurduk.

Titizlik benim hayatımda en önem verdiğim kriterlerden biridir, her yaptığım işte titiz olmayı çok severim. SUIL’in koleksiyonunu da bu titizlik ve özenle hazırladık.

KADIN HER ŞART VE KOŞULDA KENDİNİ SEVMELİ VE KENDİNE BAKMALI!

Bakımlı olmaya her zaman önem verdim. Kadın her koşulda kendini sevmeli ve kendine bakmalı. Çünkü çok değerli bir varlık. SUIL koleksiyonunu hazırlarken bunu da göz önüne alarak tasarladık ve gündüzden geceye, zamansız bir giyim tarzı oluşturduk.

İkinci adımımı SUIL Kadınları için, kendi bakım ürünlerimle buluşturmak olarak belirledim.

 

MODA KARİYERİMDE, YURT DIŞI TRENDLERİNİ TAKİP EDEREK VE KENDİ STİLİMİ DE KATARAK ALAYLI BİR GELİŞİM SAĞLADIM.

Yeni markanızla tekstil sektörüne adım attınız. Hayırlı olsun! Bize markanızdan söz edebilir misiniz?

Aslında daha marka olabilmemiz için uzun bir yolumuz var. ‘Bugün kurdum, yarın marka oldum’ olmuyor. Önümüzde uzun bir yolun olduğunun bilincindeyim.

Ben moda, tasarım mezunu değilim. Ancak çok kitap okurum, çok gezerim, çok insan tanımayı severim. Moda kariyerimde, yurt dışı trendlerini takip ederek ve kendi stilimi de katarak alaylı bir gelişim sağladım. Çevremden kendime ait bu stilim de çok ilgi gördü ve beğenildi. Stilimin ilgi görmesi ile hayallerimden biri olan markalaşma sürecine başlamak istedim. Bu sebeple tasarım konusunda ders almaya başladım ve hala da alıyorum. Marka kurma yoluna girdiğim ilk günden beri hedefim; kadınların çalıştığı, kadın gücüne inandığım bir yoldu. Bu yola çıktık. Geçmişin nostaljik tasarımlarını modern silüetlerle birleştirerek gündüzden geceye kullanılabileceğimiz koleksiyonlar hazırlıyoruz. Daha çok kapsül koleksiyon şeklinde modellerimizi tasarlıyoruz.

SUIL; GÜÇLÜ, CESUR VE ÖZGÜR KADININ MARKASI OLARAK YOLA ÇIKTI.

Koleksiyonunuzdan bize bahseder misiniz? İlk koleksiyonunuzu bize nasıl tarif edersiniz?

Adını, modayı oluşturan kumaşlara can veren ipliklerden esinlenerek alan SUIL; güçlü, cesur ve özgür kadının markası olarak yola çıktı. Kadının kendi ışıltısını ön plana çıkaran cesur çizgilerle asaletin birleştiği tasarımlar; gündüzden geceye zamansız bir koleksiyondan oluşuyor. İlk Koleksiyonu dört gruba ayırdık. SUIL Party Koleksiyonu şık davetler için tasaralandı. Biz bu grubu yaparken zerafet ve zamansızlığı bir araya getirdik. Artificial Leather koleksiyonunda siyahın hakim olduğu bir suni deri koleksiyonu hazırladık. Detaylarla farklılaştırılan bu grupta, bazı modellerde deriye çok yakışan krokodil deseni kullandık. SUIL Elegant grubunda ise gündüzden geceye ufak dokumuşlarla kullanabileceğiniz modeller yer alıyor. Şifon veya saten kumaşların yanında, kadınların çok beğeneceği leopar desenlerimizde bu grupta yer almaktadır. SUIL Casual grubunda ise rahatlığı ve zerafeti bir arada sunduğumuz modeller var.

Modaya ilgiliniz hep var mıydı?

Modaya ilgim hep vardı. Hatta çocukluğumdan gelen bir ilgi diyebiliriz. Annemin saten elbiselerini çok severdim ve onlarla kendime, barbie bebeklerime kıyafetler yapardım. Çocukken barbielerime yaptığım kıyafetleri büyükken kendim için aldığım ürünlere yapmaya başladım. Ben aldığım hiç ürünü direk giymedim. Hep bir dokunuş yaptım. Terziye gittim ya da kendim birebir farklılaştırdım.

EŞİM DOÇ. DR. İSMAİL ATEŞ İLE HAYALLERİMİ KONUŞTUKÇA, TASARIMLARIMI GÖRDÜKÇE KADINLARA DESTEK VEREBİLECEĞİMİZ BİR OLUŞUMA GİRMEYE KARAR VERDİK.

Eşim Doç. Dr. İsmail Ateş ile hayallerimi konuştukça, tasarımlarımı gördükçe kadınlara destek verebileceğimiz bir oluşuma girmeye karar verdik. İlk çalışmalarımıza iki sene önce başladık ve ilk koleksiyonumuzu bu sene çıkardık. Eşimin desteği benim için önemliydi. Özellikle kızım Bella doğduktan sonra her kadının kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini bir kez daha anladık. Bu doğrultuda da modaya çocukluğumdan beri olan ilgimi bu yönde kullanmaya karar verdik. Kalıplaşmış bir bakış açımız yok.

ÜRÜNLERİMİZİ TERZİ İŞÇİLİĞİNDE ÖZENLE ÜRETTİK, KOLEKSİYONUMUN

PRE COUTURE OLMASINA ÖNEM VERDİK.

Markanızı diğerlerinden ayıran en öneli fark nedir?

En kaliteli kumaşları, trendleri takip eden baskılarla birleştirdik. Geçmişin izlerini günümüz modasına uyarladık. Ürünlerimizi terzi işçiliğinde özenle ürettik, koleksiyonumun pre couture olmasına önem verdik. Seri üretim şeklinde değil de az adette özenle, kaliteli işçilik kullanmaya özen gösterdik.

KADINLARI DESTEKLEMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ.

Markanıza yönelik projeleriniz ve hedefleriniz neler?

Öncelikle müşterilerimizle online satış üzerinden buluşmayı hedefledik. Bu ay içinde suil.com.tr adresinde aktif olduk. İstanbul Nişantaşı Showroomumuzda müşterilerimizi ağırlamaya başladık. Bir sonraki hedefimiz öncelikle shop in shop şeklinde büyümek ve daha sonra kendi fiziki mağazalarımızı açmak. 5 sene içinde de yurt dışında kendi markamızla  yer almak istiyoruz.

Markalaşma sürecimiz tamamlayarak hem SUIL kadınlarına ilham veren, özgün koleksiyonlarımızı sunmaya devam edeceğiz hem de kadınları desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz.

KADINKAR KENDİ YETENEKLERİNİ KEŞFETSİNLER VE ASLA VAZGEÇMESİNLER. KADININ GÜCÜ YADSINAMAZ.

Bir kadın girişimci olarak, kadınlara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Her kadın kendi içindeki kadın gücüne inanarak yola çıkması gerekir. Genç nesillere, kadınlara en büyük mesajım kendi ayakları üzerinde durmaktan korkmamaları gerektiğini söylemek olur. Cesaretli olsunlar ve etraflarına ışık saçsınlar. Kadının gücü yadsınamaz. Bunu içlerinde gördüklerinde düştüklerinde bile kalkmaları daha kolay olacak.  Kendi yeteneklerini keşfetsinler ve asla vazgeçmesinler.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI