04-09-2022 10:55:40

VAHAP AYDOĞAN BİYOGRAFİLERİ MELEZ SANAT İLE STİLİZE EDİYOR…

VAHAP AYDOĞAN BİYOGRAFİLERİ MELEZ SANAT İLE STİLİZE EDİYOR…

Genetiği değişmiş gıdalar kadar, genetiğiyle başkalaşmış melez bir sanat karşılaşmaktayız..

Ressam  AYDOĞAN, Melez sanat ile süreç içerisinde,söylenmeyeni söyletmeyi, görünür olmayan bir gizemi başka sanrılar içinde stilize etmeyi amaç edinmiş, kollektif çalışma sunuyor kişiye . Üslup ise tamamen farklı disiplinleri bir arada kullanarak ortaya melez bir çalışma sunuyor… ister Çağdaş ister  geleneksel sanatın günümüz sanat anlayışında çoğu kriterin kollektif olarak  bir arada yürüdüğünü görmek zor olmayacak…


Teknolojik gelişmeler, inanılmaz boyutlara varan göçler, iklim değişiklikleri,  küresel boyutta yaşanan salgınlar, ekonomik açıdan kapital  sınırları zorlamaya  çalışan güçler, sistematik olarak dejenere olan toplumların ve kültürlerin iç içe girmesiyle melez bir dünyaya evrilmesi kaçınılmaz olacaktır.


Sanatçı biyografileri sürreal bir şekilde çalışırken, kullandığı üslup ile melez sanatı bu şekilde ifade ediyor..

Kullanılan malzemelerin çokluğu teknolojinin etkisiyle çeşitlilik kazanıyor.

Genetiği değişmiş gıdalar kadar genetiğiyle başkalaşmış melez bir sanat karşımıza çıkıyor.

Dünyada özellikle son elli yılda kültürlerin iç içe geçtiği ve kültürel yapıların birbirlerine hızlıca yaklaştığını görmekteyiz.

Bir konunun, bir maddenin yada bir değerin; teklik anlayışını bir yerde bırakarak daha farklı üslup ve disiplin alanlarının bir arada kullanıldığı melez bir yapıya dönüştüğünü söyleyebiliriz. Melez insanın, melez dilin, melez müziğin vb birçok kültürün kaynaşması sonucunda birbiri ile iç içe girmiş bu disiplin alanları teklik, tekellik anlayışını yok saymaktadır. Teklik çoğulcu bir değişim ile şekil değiştirmiş oluyor.

Değer yargıları ve insan yaşamındaki algoritmalar değiştikçe dünyanın da zaman içinde ekseninin başka yöne döndüğüne şahitlik ediyoruz.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI