16-08-2022 13:53:28

Son Dakika! İsveç Başbakanı Andersson: Türkiye'nin NATO için istediği koşulları yerine getireceğiz

Son dakika! NATO'ya üyelik başvurusu Türkiye tarafından veto edilen İsveç ve Finlandiya, imzalanan Üçlü Muhtıra ile kendilerinden istenilen konularda harekete geçeceklerini taahhüt etmişti. Konu hakkında bir açıklama yapan İsveç Başbakanı Andersson, "Türkiye ile NATO üyeliği konusundaki Mutabakat Zaptının koşullarını yerine getireceğiz." dedi.
Son Dakika! İsveç Başbakanı Andersson: Türkiye'nin NATO için istediği koşulları yerine getireceğiz

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmak için yaptıkları başvuru, Türkiye'nin vetosuna takılmıştı. İki ülkenin uyguladıkları ambargolar ve teröristlere destek çıkmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.

ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

Bu gelişmelerin ardından üyelik için Türkiye'nin desteğini almak isteyen iki ülke lideri, anlaşma yoluna gitmeyi tercih etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katıldığı dörtlü görüşmenin ardından Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında "Üçlü Muhtıra" imzalandı. İspanya'nın başkenti Madrid'de NATO Zirvesinin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen dörtlü görüşmenin ardından hazırlanan "Üçlü Muhtıra"ya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde imza attı.

"TÜRKİYE'NİN ŞARTLARINI YERİNE GETİRECEĞİZ"

Bugünse düzenlenen basın toplantısında konuşan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç'in NATO'ya üye olması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacaklarını söyledi. Andersson, "Türkiye ile NATO üyeliği konusundaki Mutabakat Zaptının koşullarını yerine getireceğiz." dedi.

OKAN KALE'NİN İADESİ

Kart dolandırıcılığı suçlamasıyla İsveç'e kaçan "Okan Kale" isimli şahsın Türkiye tarafından iadesinin istendiğini söyleyen Andersson, "Bu karar İsveç ve uluslararası yasalara göre alındı ve biz bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI