06-06-2023 10:08:33

Son Dakika: Apple, yeni VR gözlüğü 'Vision Pro'yu tanıttı! Fiyatı cep yakıyor

Apple, WWDC 23 etkinliğinde piyasaya çıkacak yeni ürünlerini ve işletim sistemlerine getirdikleri yenilikleri tanıttı. YouTube üzerinden yayınlanan etkinlikte en çok dikkat çeken ürün, merakla beklenen 'Apple Vision Pro VR gözlük' oldu. Teknoloji devi, 'yeni bir çağın habercisi' başlığıyla duyurduğu ve fiyatını 3 bin 500 dolar (Yaklaşık 75 bin lira) olarak belirlediği Vision Pro'nun özelliklerini açıkladı.
Son Dakika: Apple, yeni VR gözlüğü 'Vision Pro'yu tanıttı! Fiyatı cep yakıyor

Apple, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlediği Worldwide Developers Conference 2023 (WWDC 23) ile bir dizi güncelleme ve yeni ürünlerini dünyaya duyurdu. Apple tarafından duyurulan yenilikler ve yeni ürünler arasında; 15 inç MacBook Air, M2 Ultra, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 ve Vision Pro yer aldı.

Apple'ın duyurduğu yenilikler arasında en çok öne çarpan ürün 'Vision Pro' oldu. VR gözlüğü formatında duyurulan ürünün tanıtımı, bir milyonu aşkın kişi tarafından canlı olarak YouTube üzerinden izlendi.

YÜZLERİ 3 BOYUTLU OLARAK DİJİTAL FORMATA AKTARIYOR

Teknoloji devinin duyurduğu yeni VR gözlük 'Vision Pro', iki işlemciye sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Derinlik algılama teknolojisi barındıran kamerası, insan yüzlerini analiz ederek 3 boyutlu olarak dijital formata çevirebiliyor.

Şirketin CEO'su Tim Cook, yıllardır geliştirdikleri Vision Pro'yla ilgili, "Doğru kullanımda iletişim ve çalışma şeklini tamamen değiştirecek bir yenilik" ifadelerini kullandı.

FİYATI 3 BİN 500 DOLAR

Apple'ın 'yeni bir çağın habercisi' olarak duyurduğu Vision Pro'nun özellikleri şöyle:

Tüm Apple cihazlarıyla senkronlu çalışabilen Vision Pro, kullanıcılarına şimdiye kadar erişilmemiş bir deneyim vaadediyor. Bluetooth cihazlara bağlanarak bir bilgisayar ya da televizyon gibi çalışabilecek olan Vision Pro, bu alanda yeni bir çağ başlatmayı hedefliyor.

Vision Pro, sahip olduğu çok özellikli kameralar ile kullanıcısına kayıt alma fırsatı da veriyor. Bu sayede 'karma gerçeklik' vaadinin arkasını dolduran ürün, anılarınızı kaydetmenize olanak sağlıyor.

Mikro LED teknolojisi barındıran Vision Pro'da yüksek performanslı göz takip sistemi de yer alıyor. Bu özellikle kullanıcısına en iyi şekilde görüntü kalitesi sağlamayı hedefleyen Apple, karma gerçeklik gözlüğünde M2 ve R1 işlemcileri kullanıyor.
  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI