13-11-2022 10:45:27

Son Dakika: AFAD kordinesinde tüm Türkiye'de eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Son dakika: Haftalar öncesinden uyarısı yapılan deprem tatbikatı saatin 18.57'yi göstermesinin ardından ülke genelinde gerçekleştirildi. 81 il ve KKTC'de eş zamanlı olarak düzenlenen "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı için telefonlara mesaj gönderilirken, belediyelerin anons sistemleri ve merkezi ezan sistemine bağlı camilerinden sesli bildirim yapıldı.
Son Dakika: AFAD kordinesinde tüm Türkiye'de eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Düzce Depremi'nin 23'üncü yılı dolayısıyla depremin meydana geldiği saat 18.57'de Türkiye geneli ve KKTC'de "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN VİDEO'LU MESAJ GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce Depremi'nin 23. yılında saat 18.57'de Türkiye geneli ile KKTC'de yapılacak "Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı" dolayısıyla video mesaj yayınladı.

SMS GÖNDERİLDİ

Beklenen gün geldi, gözler saat 18.57'ye çevrildi. AFAD son birkaç gündür vatandaşlara tatbikat mesajı gönderirken radyo, televizyon ve camilerden duyurular yapıldı.

"PANİK OLMASIN DİYE SİREN KULLANMAYACAĞIZ"

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Türkiye genelinde ilk kez uygulanacak ve herkesin katılabileceği "çök kapan tutun" tatbikatına ilişkin, "Korku ve panik olmasın diye siren sistemini kullanmayacağız. SMS bildirimi, Hayati Uyarı Bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinden, televizyon ve radyo kanallarından bilgilendirmelerle vatandaşlarımıza ulaşacağız." dedi.

BAKAN SOYLU: AFET BÖLGESİ OLDUĞUNU UNUTMAMAK GEREK

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapılan tatbikat ile ilgili "Bu gelen mesajın kendine ait uyarı sesi var. Elbette biraz insanı etkileyen bir ses. Japonya bu tatbikatları her yıl yapıyor. Basit ve kısa, yapılabilecek, farkındalık oluşturabilecek bir şekilde yaptık. Allah afet vermesin. Ama bu ülkenin bir afet bölgesi olduğunu unutmamak gerek. Deprem için toplanma alanlarımız da hazır. Arama kurtarma ekiplerimiz de akredite" dedi.

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI