16-03-2023 08:48:12 Son Güncelleme: 16-03-2023 09:05:12

Romanya’da Kur’an kursu mezuniyet töreni düzenlendi.

Romanya’da Kur’an kursu mezuniyet töreni düzenlendi.

Haber: ZAFER HACIBİLAL


12.03.2023 Tarihinde Romanya Mecidiye de tarihi Sultan Abdul Mecit Camiinde Kur’an kursu mezuniyet töreni düzenlendi.
Romanya müslümanlarının talepleri üzere Romanya müftüsü sn. Yusuf Murat hocaefendinin öncülüğünde Mecidiye merkez camiinde camiinin Romanya’lı hocaları Elvis Apas,  Cemal hoca ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet işleri Başkanlığı tarafından görevlendirilmiş sn. Durmuş Demirci din dersleri düzenlenmektedir. 
12 Mart Pazar günü düzenlenmiş olan ve 12 kişinin mezun olduğu ve törende Romanya Müftüsü sn. Yusuf Murat hocaefendi ve T.C. Köstence Başkonsolosluğu Din Ateşesi sn. Ali Çimen’in yer alması ile mezuniyet törenine davet üzere Bulgaristan müslümanlarından protokol misafirlik etmiştir. Bunların arasında Bulgaristan Türk edebiyatının tanınan simalarından Yazar Şair sn. Habil Mümün Kurt. Silistre Bölge Müftülüğü İmam-Vaizi sn. Serbilent Revzat ve Manşetteyiz haber köşe yazarı ve Bulgaristan temsilcisi sn. Zafer Hacıbilâl’de yer almıştır. 
Mecidiye Sultan Abdul Mecit camii imamlarından sn. Elvis Apas: Yaz kurslarına katılan cocukları da öğrendiklerini unutmasınlar diye her hafta sonu onları camiye ders için çağırıyoruz ve hava güzel oldugunda Tuna nehri boyuna geziye çıkarıyoruz.
Romanya müftülüğüne bağlı hali hazırda 60 görevli imam bulunuyor ve her imam Romanya müslümanlarına faydalı faliyetler sürdürmeye gayret gösteriyor." Dedi.

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI