04-03-2023 10:43:39 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:16:39

NİLAY ŞEHİT: Bitki yetiştiriciliği alanında akademi kurmak istiyorum

Ziraat Yüksek Mühendisi Nilay Şehit, Manşetteyiz Dergisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel sayısında başarılı kadın girişimciler arasında yer aldı. Şehit, başarı hikayesini okuyucularımızla paylaştı.
NİLAY ŞEHİT: Bitki yetiştiriciliği alanında akademi kurmak istiyorum

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben, Nilay Şehit 05 Haziran 1985 tarihinde Zonguldak’ta doğdum. 2010 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri bölümünden mezun oldum. 2012 yılında Ankara Üniversitesinde aynı bölümde Yüksek Lisansımı tamamladım. Uzun yıllar Tarım ve Hayvancılık alanında çeşitli tematik televizyon kanallarında çalıştım. Sahada birçok firmanın çalışmalarını yürüttüm. Ayrıca stüdyo canlı yayın sunuculuğu yaptım. 2017 yılında da eşim ile birlikte kendi deneyim ve birikimimize güvenerek kendi reklam ajansımızı kurduk. Firmaların marka yönetimini, reklam çalışmalarını ve tarım danışmanlığını yürütüyoruz. Aynı süreçte Yeşiltrendim sosyal medya oluşumu ile bitki ve tarıma dair bilgilendirici içerikler hazırlıyoruz.

Mesleğinizde başarınızın anahtarı nedir?

Mesleğimi severek yapıyorum ve daha neler yapabileceğim ile ilgili sürekli gelişmeleri takip ediyorum. Tarımda en önemli unsur sürdürülebilir olmaktır. Daha sağlıklı, daha mutlu nesiller için sürdürülebilir tarım çok önemli.

Yeni projeleriniz ve hedefleriniz neler?

Pandemi ile birlikte insanlar evde, balkonda ve bahçede bitki yetiştirmeye daha çok yönelmiştir. Son zamanlarda da insanlar daha müstakil ve doğal hayat için köylere akın etmeye başlamışlardır. Daha bilinçli üreticiler için bitki yetiştiriciliği alanında akademi kurmak istiyorum. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İster hobi amaçlı, isterse sebze-meyve yetiştiriciliği alanında birçok eğitim ve seminerler vererek yetiştiricileri daha çok bilinçlendirmek istiyorum.

Gelecek nesillere de bitki bilimini aşılamak, sevdirmek ve daha bilinçli olmalarını sağlamak istiyorum. Geleceğimizin en büyük mirası topraktır, toprağa ne kadar iyi bakarsak toprakta bize o kadar iyi bakacaktır. Köyden kente değil, kentten köye göçte bir nebze payım olursa ne mutlu bana.

Neden toprağa toprak ana diyoruz?

Çünkü toprak hiç durmaz. Sürekli bitki gelişimi için gerekli elementleri bitkiye vermeye çalışır, suyun doğru akışını sağlar, gübre üretimini destekler…

Kadınlara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Kadında gün içinde birçok role girmek zorundadır. İşinde çalışan kadın, evinde ev kadını, çocuğuna anne, eşine iyi bir eş…                                                                                 Kadın üretkendir, kadın çalışkandır, kadın fedakardır, kadın her şeydir. Kadın isterse her şeyi yapabilir.

 

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI