24-08-2022 09:49:34 Son Güncelleme: 24-08-2022 10:03:34

Kripto para şirketinden şok suçlama

Son günlerde büyük çöküş yaşayan kripto para piyasasında şirketler de zor duruma düştü. Dünyanın en büyük kripto fonlama şirketi iflas başvurusunda bulundu. Ayrıca, eski yatırım yöneticisini para çalmakla suçladı.
Kripto para şirketinden şok suçlama

İflasını isteyen Celsius Network LLC, eski yatırım yöneticisini şirketten on milyonlarca dolar çalmakla suçladı.

 

Celsius, eski yatırım yöneticisi Jason Stone ve şirketi KeyFi Inc içn Manhattan İflas Mahkemesi'nde şikayet dilekçesi verdi.

Celsius şikayetinde Stone'nin aldığı kararlar ile on milyonlarca dolar zarara yol açtığını da savundu. 

KeyFi, Celsius'a karşı "saadet zinciri" yürütmek, müşteri hesaplarını yanlış yönlendirmek ve gerekli hedge yatırımlarını yapmamak iddiaları ile 6 hafta önce Manhattan'da New York Eyalet Mahkemesi'nde dava açmıştı. 

PARA ÇEKME İŞLEMLERİNİ DURDURMUŞTU

Terra’daki çöküş sonrası kripto para piyasasını sarsan bir diğer gelişme de dünyanın en büyük kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün para çekme işlemlerini durdurmasıydı. Böylelikle dijital varlık piyasasında düşüş hız kazanmıştı.

BITCOIN’DE SERT DÜŞÜŞE YOL AÇTI

Celsius Network’ün likidite krizi yaşaması ve şirketin zor durumda olmasıyla birlikte kripto para piyasasında korku eğilimi artmış ve haziran ayında Bitcoin, 31 bin dolar seviyelerinden 20 bin doların altına sarkarak yüzde 37’den fazla gerilemişti.

Bitcoin’de gerçekleşen sert düşüş kripto para piyasasının geneline yansıdı. Dijital varlıkların toplam sermaye değeri haziran ayında 1.30 trilyon dolar seviyelerinden 762 milyar dolara kadar düştü. 1 trilyon doların altına sarkan dijital varlık piyasası aylık bazda yüzde 33’ten fazla değer kaybetmişti.

KRİZİ AŞAMAYAN ŞİRKET İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Kripto para piyasasındaki çöküşün etkisiyle zor günler geçiren ve likidite sorunu yaşayan Celsius Network iflas başvurusunda bulundu. Şirket haziran ayında para çekme işlemlerini askıya alırken, yönetim kurulunda değişikliğe gitmişti.

100 BİNDEN FAZLA ALACAKLI VAR

ABD merkezli kripto para şirketi Celsius Network’ün yükümlülüklerinin 1 milyar ile 10 milyar dolar arasında olduğu tahmin edilirken, şirket 100 binden fazla alacaklısı olduğunu açıkladı.

VARLIKLARINDAN YARISINDAN FAZLASINI KAYBETTİ

Celsius Network, kasasında 167 milyon dolar nakit ile işlemlerine devam etmeyi hedefliyor. Şirket geçen yıl 3.25 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. 25 milyar dolar değerinde varlığı yöneten şirket para çekme işlemlerini durdurduktan sonra varlıklarının yarısından çoğunu kaybetti.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI