04-06-2023 15:47:52

Göktaş'ın bakanlığı Belçika'da yankılandı! 2015'teki ihraç sebebini hatırlattılar

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na getirilen Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika basınında geniş yer buldu. Kabine'deki tek kadın bakan olan Göktaş'ın ataması bazı medya kuruluşlarında ilk haber olarak verilirken, 2009'da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği ve 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015'te partisinden ihraç edildiği hatırlatıldı.
Göktaş'ın bakanlığı Belçika'da yankılandı! 2015'teki ihraç sebebini hatırlattılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni Kabine'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş'ın getirilmesi, Belçika basınında geniş yer buldu.

BELÇİKA BASININDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Belçika'nın Fransızca ve Flamanca yayın yapan belli başlı tüm haber kuruluşları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dünyaya gelen ve Brüksel Parlamentosunda daha önce milletvekilliği yapan Göktaş'ın bakan olmasına sayfalarında ve bültenlerinde yer verdi.

İLK HABER OLARAK VERDİLER

Belçika haber ajansı Belga'nın haberini de kullanan Belçika basını, "Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu" başlığıyla haberi duyurdu. Bazı medya kuruluşlarında, Göktaş'ın bakanlık görevine getirilmesi ilk haber olarak verildi.

KABİNEDEKİ TEK KADIN BAKAN

Mahinur Özdemir Göktaş'ın kabinedeki tek kadın bakan olduğu belirtilen haberlerde, Göktaş'ın özgeçmiş bilgilerine de yer verildi. Haberlerde, Göktaş'ın 2009'da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği, ilk başörtülü milletvekili olduğu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015'te partisinden ihraç edildiği, daha sonra Belçika'da siyaseti bırakan Göktaş'ın 2020'de Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandığı hatırlatıldı.

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI