07-03-2023 10:38:34 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:15:34

Filiz Beyhan: Sayı ilmi eğitimlerim için daha fazla donanıma sahi̇̇p olmak istiyorum

İş insanı Filiz Beyhan, Manşetteyiz Dergisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel sayısında başarılı kadın girişimciler arasında yer aldı. Beyhan, başarı hikayesini okuyucularımızla paylaştı.
Filiz Beyhan: Sayı ilmi eğitimlerim için daha fazla donanıma sahi̇̇p olmak istiyorum

Si̇zi tanıyabilir miyiz?

Adım Filiz Beyhan, 48 yaşında ve bir kız çocuk annesiyim. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü mezunuyum. Kurumsal bir şirkette uzun yıllar Mali İşler, Finans Müdürlüğü yaptım. Masa başı işlerin bana çok uygun olmadığını fark ettiğim zaman istifa ettim ve o yıllardan bu yana kendi işimi yapıyorum. Şu anda, tekstil sektöründe İmalat ve İhracat yapıyorum. Aynı zamanda bir eğitim akademim var ve hayatımızın sistemini aydınlatan İbnü-l Arabi’nin ışığı altında sayı ilmi ile ilgili eğitimler veriyorum. Manşetteyiz gazetesi ve dergisinde de yazılar yazdığımı da ilave etmek isterim. En keyif aldığım kısmı burası sanırım. Yazmak ve anlatmak…

Mesleğinizde başarınızın anahtarı nedir?

Canım arkadaşım, biliyorsun ki ben 2020 senesinde bir meme kanseri süreci deneyimledi̇̇̇m. O zor günlerim de bile hayata,  inatla, tevekkül ile, sabır ile tutundum. Umudumu hiç yitirmedim. O dönem, Kanadalı müşterimin de desteği ile işime odaklandım. Onları bırakmamam için bana çok destek verdiler.

Benim her şeyim, dostum Yaradanımdır. O açtı kapılarımı bana, ben de gördüm. Rabbimin insana uzattığı elleri, fırsatları fark etmek lazım.  Sonra, hedefine odaklanmak… Her türlü manüplasyonlara, negatif söylemlere kulak kapatıp sadece kendin ile yarışmak, etrafımda beni aşağı çekmeye çalışan kalabalığa sınır çekince enerjimin daha fazla yükseldiğini gördüm. 

Yeni projeleriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Bunun için hemen hemen her gece kitaplar okuyorum, araştırmalar yapıyorum. Sayı ilmi eğitimlerim için daha fazla donanıma sahi̇̇p olmak istiyorum. Ve, yazmak istediğim kitabıma hazırlık yapıyorum. Evrenin yaratılış sırrının bir ifadesi̇ olan sayı ilmi,  benim ruhumu besleyen en güzel işim diyebilirim. Her gece Allah ile haşır neşir olmak ruhumu tatmin ediyor.

Diğer yandan tekstil ile ilgili yeni̇ pazarlara açılıyorum. Kendimi çok fazla yormadan tatlı tatlı yapıyorum işlerimi. Ben  bu hayatta  parayı, kendin ve sevdiklerinin ihtiyaçlarını karşılamanın dışında bir çok insana ve canlıya el uzatabilmek için bir güç olarak gördüğüm  için çalışmayı ve para kazanmayı çok sevi̇̇yorum.

Kadınlara nasıl bir mesaj vermek stersin?

Her zaman şunu söylerim annelere, babalara.

Kız çocuklarınızı, bu hayatta tek başına kaldıklarında bile kimseye eğilmeden, gururlarından, kişiliklerinden taviz vermeden kendi kendilerine yetebilecek insanlar olarak yetiştirin. Özellikle tek başına çocuk yetiştirip, iş hayatında kendine yer bulmaya çalışan kadınlara karşı çok hassasım.

Kanser tedavisi döneminde hastalığa değil işime odaklandım. Kemoterapinin etkisi ile bir yandan kusarken bir yandan da atölyede ürün kontrol etti̇̇m. Rabbim, ileri seviyede bu rahatsızlığı yaşayanların yardımcısı olsun. O yüzden kadınlara şunu söylemeliyim. Tek düşen, tek ağlayan, tek değersizleştirilen, tek anlaşılamayan, tek hastalanan, tek başına çocuk büyüten bir tek siz değilsiniz. Yani,  yalnız değilsiniz. Bütün bunları yaşayarak Rabbimin verdiği güçle de ayağa kalkan da bir tek ben değilim. Lütfen önce Yaradan’a yönelelim sonra kendi potansiyelimizin farkında olalım.

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI