06-05-2022 20:09:58

Son dakika: Meteoroloji duyurdu! Hafta sonu tamamen değişiyor

Gelen son dakika haberine göre; Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının Cumartesi gününden itibaren artacağı, hafta başından itibaren mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor. Öte yandan meteoroloji kuvvetli sağanak yağışlara karşı yeni uyarılar yayınladı. İşte detaylar...
Son dakika: Meteoroloji duyurdu! Hafta sonu tamamen değişiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, (Zonguldak hariç) Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çankırı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Kastamonu, Sinop, Elazığ, Kars ve Iğdır çevreleri ile Samsun'un batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, zamanla Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu akşam saatlerinde Kastamonu, Sinop, Elazığ, Kars ve Iğdır çevreleri ile Samsun'un batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; bu akşam ve gece saatlerinde Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji yaptığı açıklamada "Diyarbakır ve Elazığ çevrelerinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat!" ifadelerini kullandı.

ZİRAİ DON İÇİN DE UYARI YAPILDI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir, Bursa ve Bilecik'in bazı ilçeleri ile Kütahya il geneli için 7-8 Mayıs tarihlerinde zirai don ve kırağı uyarısı yapıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “7 Mayıs 2022 Cumartesi gününden itibaren yağışlı ve bulutlu havanın bölgemizi terk etmesi, gece oluşacak radyasyon kaybı ile sıcaklıkların düşmesi beklenmektedir. Eskişehir’in Han, Çifteler, Seyitgazi, Mahmudiye, Mihalıççık, Beylikova, İnönü, Bursa’nın Keles, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan, İnegöl, Yenişehir, Bilecik’in Pazaryeri, Gölpazarı, Yenipazar, Bozüyük ilçeleri ile Kütahya il genelinde, gece ve sabah saatlerinde yer yer hafif zirai don olayı birlikte kırağı görülebileceği tahmin ediliyor. Zirai faaliyetlerin devam ettiği yerlerde çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.

DİYARBAKIR'DA SAĞANAK VE DOLU SELE NEDEN OLDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu bazı kırsal alanlarda sele neden oldu, 30 köyde ekili alanların yaklaşık yüzde 20'sinin zarar gördüğü belirlendi. Diyarbakır kent merkezinde de sağanakla bazı cadde ve sokaklar suyla doldu, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI