02-04-2022 11:30:43 Son Güncelleme: 02-04-2022 12:11:43

Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola, Zelenski ile görüşüp 3 konuda söz verdi

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Rusya ile savaşan Ukrayna’ya giderek başkent Kiev’de Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü. Zelenski’ye övgüler yağdıran Metsola; Rusya’ya AB yaptırımlarının devam edeceğini, AB üyeliğine adaylık başvurusu yapan Ukrayna’nın AB sürecini destekleyeceklerini ve AB ülkelerine kaçmak zorunda kalan Ukraynalılara evlerine dönecekleri güne kadar yardımları sürdüreceklerini söyledi.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola, Zelenski ile görüşüp 3 konuda söz verdi

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Rusya ile savaşan Ukrayna'ya giderek başkent Kiev'de Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile görüştü.

 

ZELENSKİ'Yİ ÖVDÜ

Savaşın başlamasından sonra Kiev'i ziyaret eden ilk AB kurumu başkanı olan Metsola, Zelenski ile görüşmesi hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu. Metsola, Zelenski ile fotoğrafını paylaştığı mesajında, "Cesaret, güç, kararlılık. Kiev'de Zelenski ile birlikteyim. Zafer Ukrayna'nın." ifadesini kullandı.

 

3 KONUDA SÖZ VERDİLER

Roberta Metsola, gün içinde ayrıca Ukrayna Meclisini de ziyaret ederek burada konuşma yaptı. AP'nin gazetecilerle paylaştığı konuşma metnine göre, Metsola Ukraynalılara üç konuda söz verdi. Metsola, Rusya'ya AB yaptırımlarının devam edeceğini, AB üyeliğine adaylık başvurusu yapan Ukrayna'nın AB sürecini destekleyeceklerini ve AB ülkelerine kaçmak zorunda kalan Ukraynalılara evlerine dönecekleri güne kadar yardımları sürdüreceklerini söyledi.

Ayrıca Rusya'dan enerji satın almayı kesmeleri gerektiğini vurgulayan Metsola, AB'nin Ukrayna'ya desteğinin süreceğini dile getirdi.

 

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI