25-03-2022 23:33:12

Son Dakika: ABD Başkanı Biden'la görüşmek için yola çıkan Polonya Cumhurbaşkanı Duda'yı taşıyan uçak Varşova'ya dönerek acil iniş yaptı

Son dakika: Katıldığı NATO zirvesinin ardından Polonya-Ukrayna sınırına ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Biden’la görüşmek için yola çıkan Polonya Cumhurbaşkanı Duda’yı taşıyan uçak Varşova’ya dönerek acil iniş yaptı.
Son Dakika: ABD Başkanı Biden'la görüşmek için yola çıkan Polonya Cumhurbaşkanı Duda'yı taşıyan uçak Varşova'ya dönerek acil iniş yaptı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO zirvesine katılmasının ardından bugün Polonya-Ukrayna sınırına ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden'ın sınır ziyaretinin ardından Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesi bekleniyordu.

ARIZA NEDENİYLE ACİL İNİŞ YAPTI

ABD Başkanı Joe Biden'ı karşılamak için Polonya'nın Rzeszow şehrine gitmek üzere yola çıkan Duda'nın uçağı kalkıştan sonra arızalandı. Polonya Hava Kuvvetlerine ait uçak, yerel saatle 13.40 itibarıyla Varşova'ya acil iniş yaptı.

YERİNE MİLLİ SAVUNMA BAKANI KARŞILADI

Bunun üzerine, Biden'ı Polonya Milli Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak karşıladı. Duda'nın, Rzeszow'a ulaşınca Biden ile temaslarda bulunacağı aktarıldı.

ASKERLERLE BULUŞTU

Biden, kentte bulunan ABD 82. Hava İndirme Tümeni üssünü ziyaret ederek, Amerikan askerleriyle sohbet etti. Üssün kafeteryasında askerlerle pizza yiyen Biden, daha sonra onlara hitap etti.

Askerlere teşekkürlerini ileten Biden, şu ifadeleri kullandı: "Şu anda yaptıklarınız tüm dünya için çok önemli. Bir dönüm noktasındayız. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Benim oğlum, Irak'ta, Kosova'da görev yaptı. Cesaret madalyaları aldı. Orduya katılmak için görevinden ayrıldı."

DUDA İLE AYRIN GÖRÜŞECEK

Biden'ın günün ilerleyen saatlerinde Polonya'nın başkenti Varşova'ya geçmesi ve yarın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesi planlanıyor. Görüşmede Biden'ın, Duda'ya Ukraynalı mültecilere kucak açtıkları için teşekkür etmesi bekleniyor.

Servet Uzun Haberler.com Haberler.com - Dünya

Polonya, ABD, Dünya, Güncel, Haberler

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI