09-02-2023 13:48:55

Erdoğan'dan OHAL açıklaması: Yağmalama olaylarına müdahale edilecek

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı yerlerde olan yağmalamalara dikkat çekerek, OHAL'i işaret etti.
Erdoğan'dan OHAL açıklaması: Yağmalama olaylarına müdahale edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'e gitti.

Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da dün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Erdoğan, afetzedelerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Erdoğan bugün de depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Esenboğa Havaalanından Gaziantep'e gitti.

Bölgede konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

VEFAT SAYISI 14 BİN 14

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 14 bin 14'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. 6 bin 444 bina yıkıldı.

10'AR BİN LİRA YARDIM YAPACAĞIZ

Hedefimiz 1 yıl içinde binalarımızı yeniden inşa etmek. Hasar tespitle birlikte geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız. Sıkıntıları biraz olsun hafifletelim istiyoruz. Bölgeye gelecek konteynerlerimiz var. 10 ile bunları dağıtacağız. Karavan çalışmalarımız devam ediyor. Bazı bölgelerde de bunlar kullanılacak.

Haberin Devamı
İlginizi ÇekebilirAnnesi, babası ve 2 kardeşi vefat eden Adnan Bebek 72 saat sonra kurtarıldıKüçük yeğenini kurtardı, ayağını enkazdan kurtaramadıDepremde hayatını kaybeden polis memuru ve 2 çocuğuna acı veda

BEN ADIMI ATTIM

Süreci siyasi istismara dönüştürenler var. Buna benim halkım asla prim vermeyecektir. Bugün inşallah OHAL ile ilgili Meclisimiz'de 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Ben şu anda adımı attım, Resmi Gazete'de yayımlandı. Meclis'te yapılan oylamayla yürürlüğe girmiş olacak. Bu Türkiye'de süreci istismar eden, tüm tefecilere, fesat gruplarına karşı devlete müdahale yetkisi vermiş olacak.

OHAL İLE MÜDAHALE

Bazı yerlerde maalesef marketlere yağmalama çalışmaları oluyor. Bunlara OHAL ile müdahale etme imkanını alacak. 

KONUTLARI SÜRATLE YAPACAĞIZ

Hiç endişe etmeyin. Biz Van'da depremi nasıl atlattıysak, bütün bunların yanında İzmir'deki felaketi nasıl atlatıp, binaları sahiplerine teslim ettiysek, bu 10 ilimizde de süratle konutları yapacağız.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI