19-09-2022 19:51:50 Son Güncelleme: 19-09-2022 20:07:50

Edirne’nin ve Balkanların 'Ağlatan Hoca'sı Nuri Böcekbakan.

Edirnelerin yakından tanıdığı, Trakya’da “Ağlatan Hoca” olarak tanınan Müftülük Duahanı Nuri Böcekbakan’ın, okuduğu dualar ve sempatik tavırları, 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor. Dualarda duygulandırıp ağlatan, sohbetlerinde ise herkesi güldürmeyi başaran Böcekbakan, meslekte 45 yılını doldurmanın gurunu yaşıyor.
Edirne’nin ve Balkanların 'Ağlatan Hoca'sı Nuri Böcekbakan.

Haber: ZAFER HACIBİLAL

 


Böcekbakan’ın ünü sadece Edirne’de kalmayıp Trakya’ya hatta Balkan ülkelerine kadar yayıldı. Mevlütlerde, dualarda, açılışlarda okuduğu dualarla kendinden söz ettiren Böcekbakan, gelen davetler üzerine, Bulgaristan'ın tüm illerine hatta Balkan ülkelerine gidiyor. Böcekbakan, dua okumak için gitiği her yerde, gönüllü olarak Edirne’yi de temsil ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'ın Burgaz bölgesini ziyaret ederek katıldığı etkinliği şöyle özetliyor:
"Bulgaristan'ın Güzide şehri Burgaz Müftülüğünün  Aydos Bölgesi'nin Bayram alan köyünde düzenlenen hatim merasiminde kıymetli belediye başkanı, kıymetli Parti il başkanları, kıymetli milletvekilleri ve Burgaz  bölge  müftüm Selahattin hocamla karşılaştık. cıvıl cıvıl Kur'an öğrenen kız ve erkek öğrenciler yüzlerce  diyebiliriz. Misafirler, köy halkı, bürokratlar bu merasime katıldılar çok duygulu bir merasim oldu. Ben de Türkiye Cumhuriyeti Edirne İl Müftülüğü adına hatim merasimine katıldım Çok duygu dolu anlar yaşadım. Kıymetli soydaşlarımı selamladım onlara konuşmalar yapıp dua ettim. Sultanlar şehri şehirlerin sultanı Serhat Şehri Edirne'mizin Güzide insanlarından Selam götürdüm güzel bir merasim oldu." dİyerek bu güzel günü bizlere özenle anlattı.


Yağmur dualarında okuduğu şükür duaları ile bir çok köye davet edilen Böcekbakan, Edirne köylerinde yaşayan halkın da gönüllerini kazanıyor. Kendine has tavırları ve kıyafetleriyle de ilgi odağı olan Böcekbakan, Edirne doğumlu ve tam bir Edirne aşığı. Edirne basının da yakından tanıdığı Böcekbakan, Atatürk sevgisi ile tanınıyor ve her duasında Atatük’e yer veriyor. 
45 yıldır Edirne’lilerle içi içe yaşayan Böcekbak, yaptığı televizyon programlarıyla da büyük bir kitleye hitap ediyor.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI