06-02-2023 18:38:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan Putin, Rusya'nın Türkiye'ye yapacağı desteklere ilişkin bilgi verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti. Putin, görüşmede Rusya'nın Türkiye'ye yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan Putin, Rusya'nın Türkiye'ye yapacağı desteklere ilişkin bilgi verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de birçok ilde yıkıma neden olan deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı. Taziyelerini ileten Putin, Rusya'nın Türkiye'ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Rusya'nın Türkiye'ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.

1498 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7'lik depremin ardından Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da büyük yıkım yaşandı. Türkiye'yi sarsan depremden 9 saat sonra aynı bölgede bu kez 7.6'lık şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Depremlere ilişkin son durumu paylaşan AFAD Başkanı Yunus Sezer "Depremlerde 1498 vatandaşımız hayatını kaybetti. 8 bin 533 kişi yaralandı, 2 bin 834 bina da yıkıldı" dedi.

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI