03-05-2024 11:06:59

Çocuklara ait cinsel içerikli görüntüleri indirdiler! 77 ilde 156 şüpheli kıskıvrak yakalandı

Emniyet ekipleri, çocuklara ait cinsel içerikli fotoğraflar ve videoların bilgisayar ortamında indirildiğinin tespit edilmesi üzerine 77 ilde operasyonun düğmesine bastı. Baskınlarda toplam 156 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Çocuklara ait cinsel içerikli görüntüleri indirdiler! 77 ilde 156 şüpheli kıskıvrak yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 77 ilde "Çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele" kapsamında düzenlenen "Sibergöz-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, en hassas oldukları konuların başında çocukları korumanın geldiğini, kara vatanda olduğu gibi siber vatanda da sanal devriyelerin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu ifade etti.

İnternet ortamında çocuklara ait müstehcen fotoğraf ve videoların dolaşıma sokulması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı harekete geçti. Aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Trabzon, Adıyaman, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çanakkale ve Mersin'in bulunduğu 77 ilde tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı.

ÇOCUKLARA AİT CİNSEL İÇERİKLERİ İNDİREN 156 KİŞİ YAKALANDI

Düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin, CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu, çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edilen 156 şahıs kıskıvrak yakalandı. Öte yandan çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

BAKAN YERLİKAYA'DAN EKİPLERE TEŞEKKÜR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "E n hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan'da olduğu gibi siber Vatan'da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadeleriyle operasyonu duyurdu.

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI