06-09-2022 17:50:56

Bulgaristan'ın dört bir yanında geleneksel Kur'an kursları etkinliğine büyük ilgi

BULGARİSTAN CUMHURİYETİ MÜSLÜMANLAR DİYANETİ BAŞMÜFTÜLÜĞÜ çatısı altında her yıl süregelen geleneğe sadık kalınarak bu yıl da yaz Kur'an kursları Bulgaristan'ın her bölgesinde kasaba ve köylerde faaliyet gösterdi.
Bulgaristan'ın dört bir yanında geleneksel Kur'an kursları etkinliğine büyük ilgi

Haber: ZAFER HACIBİLAL

İki ay olan Kur'an kurslarına bu yıl da ilgi büyüktü. Tüm ülkede Kur'an kurslarına giden öğrenci sayısı 9281 kişiye ulaştı. Ailelerin de büyük ilgisi ile gençler camiilere akın ettiler.

Dini bilgiler, Kur'an talimi ve Anadil eğitiminin  yoğunlukta olduğu derslerin yanısıra eğlence ve diğer aktiviteler ile gençlerin boş zamanlarının en iyi şekilde yararlı ve verimli bir biçimde doldurulması sağlandı. Ve iki aylık eğitimin sonunda her bölge müftülüğünün düzenlemiş olduğu motivasyon yarışmaları ile bir seviyeye gelmiş öğrenciler derecelendirilerek ödüllendirildi.

Sliven bolge müftülüğünden 170 öğrenci eğitim gördü 16 öğrenci bölge yarışmasına katıldı.
Stara Zagora -Eski Zağra bölge müftulüğünden 150 öğrenci eğitim gördü  22 öğrenci bölge yarışmasına katıldı.
Veliko Tırnovo bölge müftülüğünden 232 öğrenci eğitim gördü 40 öğrenci bölge yarışmasına katıldı.
Burgas bölge müftülüğünden 1000 öğrenci eğitim gördü 39 öğrenci bölge yarışmasına katıldı.
Silistre bölge müftülüğünden 350 öğrenci eğitim gördü 20 öğrenci bölge yarışmasına katıldı. Bölge müftüsü olan sn. Müddesir Mehmed her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alabilmesini en iyi şekilde sağlayarak kursları sıkı takip etti.
Şumen bölge müftülüğünden 500 öğrenci eğitim gördü 30 öğrenci bölge yarışmasına katıldı.
Haskovo bölge müftülüğünden 250 öğrenci eğitim gördü 19 öğrenci bölge yarışmasına katıldı.
Varna bölge müftülüğünden 250 öğrenci eğitim gördü 29 öğrenci bölge yarışmasına katıldı.
Pazarcik bölge müftülüğünden 800 öğrenci eğitim gördü 60 öğrenci bölge yarışmasına katıldı.
Ve diğer bölge müftülüklerinde birsürü öğrenci katılım gösterdi.

Her bölgeden birinci gelen öğrenci Bulgaristan genelinde bölgesini Mestanlı'da temsil ederek 67 öğrenci üst seviyede yarıştı.

Etkinliğin resmi konukları arasında  Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı, Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmed, Başmüftü Yardımcısı Ahmed Hasanov, Beihan Mehmed, Murat Pingov TC. Sofya Büyükelçiliği Sosyal işler müşaviri Erdal Atalay da vardı. ilçe müftüleri ve Başmüftülük "Eğitim" Dairesi Başkanı Amir Feleti, Momçilgrad İlahiyat Okulu Müdürü Ahmed Bozov, Yüksek İslam Enstitüsü Rektör Yardımcısı Abdullah Turabzon da bu etkinliğin bir parçası oldu.

Yarışmaya katılanları ve Momçilgrad'daki misafirleri selamlayan başmüftü, her iyi Müslümanın sahip olması gereken özelliklerden bahsetti ve çocukların bunları Kur'an kurslarında öğrendiğinin altını çizdi. "Kur'an okumayı öğrenmek ve Kuran ilmini öğretmek bu dünyadaki en değerli ameldir. Kuran kurslarına katılan çocuklar, zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olan ve onları kötülüklerden koruyan değerler inşa ederler. Kötü düşünceler ve yanlış çözümler" diyen Dr. Mustafa Hacı, Ruse, Şumnu ve Momçilgrad'daki İmam Hatip okullarının bilgilerini derinleştirmek isteyen çocukları beklediğini hatırlattı.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI