27-11-2022 21:40:19 Son Güncelleme: 27-11-2022 21:52:19

Bulgaristan’da İmam Hatip Lisesi! Asırlık İlim ve irfan ocağı: NÜVVAB

"NÜVVAB" İlahiyat Okulu'nun konukları, öğretmenleri ve mezunları, İlahiyat Okulu'nun kuruluşunun 100. yıl dönümü ve uluslararası bilimsel konferansın açılışı münasebetiyle kutlamaların doruk noktası için Şumnu'daki Drama Tiyatrosu'nu doldurdu.
Bulgaristan’da İmam Hatip Lisesi!  Asırlık İlim ve irfan ocağı: NÜVVAB

Haber: ZAFER HACIBİLAL

Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmed, Başmüftüler Yardımcısı Ahmed Hasanov, Beyhan Mehmed ve Murat Pingov, Başmüftülük Genel Sekreteri Celal Faik, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. sn. Ali Erbaş Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi sn. Aylin Sekizkök de sempozyuma katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Şumnu Belediye Başkanı Lyubomir Hristov, Şumnu Valisi Prof. Hristo Hristov, HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Millet vekilleri, Şumnu Üniversitesi rektörleri "Episkopos Konstantin Preslavski" Prof. Georgi Kolev ve Yüksek İslam Enstitüsü Dr. Kadir Muhammed, İstanbul Üniversitesi "29 Mayıs" temsilcileri, "NÜVVAB" okulu Müdürü Şerif Hüsnü, Balkan ülkeleri Baş müftüleri, bölge müftüleri davetliler arasındaydı.

 

Uluslararası bilimsel konferansa, "NÜVVAB" okulunun tarihi ile ilgili arşiv belgelerinin yer aldığı bir serginin açılışı eşlik etti.

Müslümanlarına anlamlı din eğitimi katkıları sunan Nüvvab okulumuza ve Rusçuk , Şumnu ve Sofya'da bulunan şubelerine Nicesi Yüz Yıllara diliyoruz.
Bulgaristan genelinde yıl boyunca süren etkinlikler sonrasında bugün ve yarın sürecek olan  Uluslararası ilmi konferans ile Nüvvab'ın 100 Yılı etkinlikleri tamamlanmış olacaktır. 
Nüvvab nicesi alimleri, şairleri, tabipleri, muallim ,mühendis ve toplumun faydasında olan erdemli insanları yetiştirmiştir.
Kubbe'de Hoş Seda bırakmaya devam etmesini diliyor ve  Ya Müfettiha'l Ebvab İftah Lena Hayra'l Bab ( Ey Kalblerin Sahibi bizlere hayır kapılarını Aç)  diye Dualar ediyoruz.

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI