04-03-2023 10:46:59 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:15:59

BERİL KOPARAL ERGÜN: Benim için başarı mutlu olmaktır.

VENI VITA HEALTH GENEL MÜDÜRÜ BERİL KOPARAL ERGÜN, Manşetteyiz Dergisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel sayısında başarılı kadın girişimciler arasında yer aldı. Ergün, başarı hikayesini okuyucularımızla paylaştı.
 BERİL KOPARAL ERGÜN: Benim için başarı mutlu olmaktır.

Sizi Tanıyabilir miyiz?

 

“Sizi tanıyabilir miyiz?” sorusunu yanıtlamak bana hep zor gelmiştir. Aslında çok basit ben Beril demek gelir hep içimden. Ancak “tanıtın” dediğinizde uzun bir paragrafa dönüşüyor. Aslında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü’nü bitirdim. 1990’ların başı genetik bilimin yeni ortaya çıktığı dönemlerdi ve ben bilim insanı olmak istiyordum. Ancak sonra süreç farklı ilerledi ve ben kendimi ilaç endüstrisi ile çalışır buldum. Yaklaşık 30 yıllık çalışma hayatımın 25 yılını yönetici olarak geçirdim.

 

15 yıl önce kendi şirketimi Ogilvy CommonHealth’e sattıktan sonra ilk olarak OCH’de, sonra Zade Vital’de, sonra Note Cosmetics’te sonra da Voonka’da genel müdürlük yaptıktan sonra şimdi ortağı olduğum Veni Vita Health’de genel müdür olarak çalışıyorum. Bu 25 yıllık sürede Tıbbi Biyoloji ve Genetik, İşletme ve Fitoterapi yüksek lisansı yaptım. Halen devam eden bilim doktoram var.  Aynı zamanda Paris’te NLP, Londra’da Koçluk ve İmaj eğitimleri aldım. Sosyal sorumluluk projelerinde çalışmayı çok seviyorum. Farklı kadın ve sağlık derneklerinde yöneticilik ve aktif üyelik yapıyorum. Sosyal sorumluluk adına şiirlerimi kitap haline getiriyorum. Şu ana kadar basılmış 4 şiir kitabım var. Ancak şu hayatta yaptığım en iyi şey 26, 24 ve 21 yaşlarındaki 3 kızım.

 

Mesleğinizde Başarınızın Anahtarı Nedir?

 

Başarı çok görece bir kavram. Benim için başarı mutlu olmak. Mutluluk kriterim de içime sinen ve etrafıma dokunan işler yapmak. İşimde de hep bunu yapmaya çalıştım. Her zaman işimi yetilerim çerçevesinde en iyi şekilde yaptım. Benimle çalışan herkesle iş birliği ve tecrübem arttıkça da onlara yol gösterme konusunu hep odağıma aldım.

 

Başarı hedeflerine ulaşmak ise, bunun için de akıllıca çalıştım. Akıllıca çalışmak zamanı verimli kullanarak çalışmak benim bakış açımda. Yaptığım işleri en etkin sonuçlar alacak şekilde kurguladım. Bunun dışında bilgimi hep güncel tutmak için uğraştım. Bilginin en önemli güç olduğuna inanırım.

 

En önemlisi ise güçlü iletişim. Ben çalıştığım herkesten öğrenirim. Hayatın sürekli bir gelişim süreci olduğuna inandığım için her öğrendiğim ile beslenir, kendimi geliştirmeye çalışırım. Bu sayede de bitmeyen bir yolculukta heyecanımı hiç kaybetmeden ilerledim ve devam ediyorum.

 

Yeni Projeleriniz ve Hedefleriniz Nelerdir?

 

Şu anda “İyi Yaşama Merhaba” sloganı ile Veni Vita Health çatısı altındaki markalarımız olan Herbasist, Beaute-in ve Caviar of Switzerland markalarımızı büyütmeye odaklandım. İyi yaşam ve iyi yaş alma gerçekten çok önemli. Bu konuda gerek işim gerekse özel ilgi alanlarım çerçevesinde çalışıyorum. Besin destekleri, sağlıklı atıştırmalıklar ve dermokozmetik alanında kaliteli içeriği yenilikçi formüllerle buluşturarak daha iyi bir yaşama destek olmayı hedefleyen markalar üzerinde çalışmaya devam edeceğim.   

 

İyi yaşam çerçevesinde insanların kendini iyi hissetmesinin çok önemli olduğu inancıyla her geçen gün daha fazla sosyal sorumluluk projesinde çalışıyorum. Özellikle kadınlar ve gençler konusunda çalışmayı çok seviyorum. Hedefim daha fazla gence dokunabilmek. Bu konuda yazılar yazıyorum. Hedefim yazılarımı kitap haline getirmek. Bunun dışında birkaç tane daha kitap projem var.

 

Ayrıca hedeflerim arasında sürdürülebilirlik konusunda daha fazla bilgilenmek ve bu bilgilerimi akılcıl projeler ve bilgi paylaşımları ile güçlendirmek var.

 

Kadınlara Nasıl Bir Mesaj Vermek İstersiniz?

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü de yaklaşmışken şunu özellikle söylemek isterim ki, kadınlar çok özeldir. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, ne yaparsa yapsın her kadın dünya için çok önemlidir. Kadının varlığı bulunduğu yere bereket getirir. Kadın zekası her yerde çözüm odaklıdır. Çoklu iş yapabilme yetisi sayesinde de aynı anda pek çok sorun ile başa çıkabilir.

 

Tüm bunlara dayalı olarak sevgili kadınlara şunu söylemek isterim. “Yeteneklerinizin ve yapabileceklerinizin farkında olun. Bu dünyanın size ihtiyacı var. Bu nedenle nerede faydalı ve mutlu olacağınıza inanıyorsanız orada olun. Ancak mutlaka iş hayatının içinde bulunun. Siz kendinize ne kadar değer verirseniz dünya o kadar güzelleşecektir.”

 

Diğer taraftan şunu da aklımızda tutmalıyız. Tüm kadınlar eşit şartlara sahip değil ve ne yazık ki birçok kadın hala şiddet görüyor ve hatta öldürülüyor. Bu nedenle haklarını eline alabilmiş, kendine yol açabilmiş ve belli düzeylere gelmiş kadınların tüm kadınların sesini duyurmak için daha çok çabalaması, imkan sahibi kadınların hemcinslerine destek olması ve kadın hak ve özgürlükleri konusunda savunuculuk yapması çok kıymetlidir.

 

 

 

 

 

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI