07-03-2023 10:58:33 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:14:33

Banu Kazanç: Çocuk ve erişkin diyabet konusu da artık çalışma alanımın içinde.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, Manşetteyiz Dergisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel sayısında başarılı kadın girişimciler arasında yer aldı. Kazanç, başarı hikayesini okuyucularımızla paylaştı.
Banu Kazanç: Çocuk ve erişkin diyabet konusu da artık çalışma alanımın içinde.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Banu Kazanç. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunuyum. 26 yıllık mesleki tecrübem var. Kendime ait muayenehanemde Nişantaşı’nda hizmet veriyorum

Çok sevilen bir beslenme uzmanısınız. Mesleki tecrübelerinizden ve danışanlarınıza karşı ilkelerinizden bahsedebilir misiniz?

Danışanlarımı klinik olarak değerlendiriyorum, kişiye özel diyet programlarını verip uzun vadede takiplerini yapıyorum. Birlikte yol alıyoruz danışanlarımla. Mesleğimi yaparken hem kendi mesleki birikimimi kullanmak .hem de okuyucuya katkı sağlamak için sağlıklı beslenme üzerine üç kitap yazdım .

Motivasyon diyet programlarında oldukça önemlidir. Bu yüzden mesleğime ivme katacak motivasyon teknikleri eğitimi ve diplomasını aldım. Türkiye’de bu konuda diploma alan ilk beslenme ve diyet uzmanıyım.

Şimdi yeni bir alanda da çalışmaya başladım. “Çocuk Beslenmesi” konusunda mastır yapıyorum, çocuklarda ve erişkinlerde diyabet konusunda beslenme ve diyet programları uyguluyorum. Çocuk ve erişkin diyabet konusu da artık çalışma alanımın içinde.

Mesleğinizde başarınızın anahtarı nedir?

Empati yapabilmek bu meslekte çok önemlidir. Karşımdaki danışanın yeme alışkanlıklarını her yönüyle analiz ediyorum, istenilen kilonun kalıcı olabilmesi için özel teknikler uyguluyorum. Çünkü alışkanlıklar yavaş yavaş değişir, karşındakini algılayabilmek, anlayabilmek önemlidir. Yani alışkanlıklar birdenbire değiştirilmemeli, aksi takdirde verilen kilolar kalıcı olmaz.

Yeni projeleriniz ve hedefleriniz neler?

4’üncü kitabımı yazmaya başladım. Mesleğimle ilgili mastır programına başladım ve bu hem mesleki olarak kendime, hem hizmet verdiğim danışanlarıma büyük katkı sağlayacak. Sizlere, tüm danışanlarıma, çocuklara elimden geleni yapmaya çalışıyor ve mutlu oluyorum. Kişilerin öncelikli olarak sağlıklarına kavuşmaları, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemeleri için onlarla birlikte yol alıyoruz.

Kadınlara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Günümüzde kadın bedeni üzerinden şekilci yaklaşımlar çok ön planda. Tüm kadınlarımıza sesleniyorum! 36 beden olmayı hedeflemeyin, çünkü 36 beden sağlığınız için de zararlıdır! İdeal beden, kişinin kemik yapısına göre 38-40 beden arasıdır.

Genel olarak fazla kilonuz varsa kilo vermeniz önemli ancak her şeyden önce sağlığınız için kilo verin.

8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun! Üreten, çalışan, başarılı ve kendine yatırım yapan kadınlar için bu önemli günde birlik olmak ve kadın dayanışmasına hepimizin ihtiyacı var! Hepinize sevgiler…

 

www.banukazanc.com

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI