Dinçer Karacalar'ın Manşeti
  20-05-2022 19:59:00

Sağlıkta haftaya dair...

 

ÇOCUKLARDA TİK BOZUKLUKLARI İLE BAŞETMENİN 5 ETKİLİ YOLU

 

Amacı  olmayan , istem dışı tekrarlanan ,baskılanabilen ani garip hareket ve seslere tik denir.

Motor Tikleri (Parmak emme ,omuz silkme, kafa sallama , gözü kırpıştırma,burunu seyirme ,dişleri sürtme ,havayı üfleme ,yere çömelme ,yürürken çizgilere basma...)  ve Vokal Tikleri (Ağız ve burundan değişik sesler çıkarma, sürekli burun çekme,ekolali, kompalali,diş boşluklarından ses çıkarma...)     olarak ikiye ayrılır.Tik bozukluğu erken yaşlarda ilkokul dönemi çocuklarında  ortaya çıkmaya başlar.En sık görüldüğü yaşlar 7-12 yaş aralığıdır.Erkek çocuklarında kız çocuklara oranla 2 kat daha fazla görülür. Tik bozukluğu çeşitlerinden biri de Tourette Sendromu'dur.Bu sendroma sahip hastalarda basit ya da kompleks motor ve vokal tikler bir aradadır.Genellilkle 4-6 yaş aralığında başlar.Tourette Sendromu tanısı alınabilmesi için semptomların 1 yıl boyunca devam etmiş olması gerekir.Tikleri olan her çocuk Tourette Sendromuna sahip  değildir.Tikler her beş çocuktan birinde olacak şekilde sık görülürken, Tourette Sendromu daha nadir görülen bir durumdur.

 

Tik bozukluğuna sahip çocuklar  garip  hareket veya sesleri istemsizce yapma ihtiyacı duyarlar. Hareketleri veya sesleri yaptıkça rahatlama hisederler. Göktürk Florence Nightingale Tıp Merkezinden Psikolog Zeynep Öztürk tiklerin ortaya çıkış nedeni tam olarak bilinmese de oluşumunda genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğuna dikkat çekiyor;

 

-Okula uyum sorunu

-Ailelerin mükemmeliyetçi tutumu veya tamamen disiplinsizliği

-Akran ve kardeş anlaşmazlıkları

-Başarısızlık kaygısı

-Yas ve kayıp

-Stres

-Aileye yeni eklenen birey

-Aile içinde geçimsizlik

-İstismar

gibi  pek çok çevresel faktörler çocukta tik bozukluğu oluşmasının artmasına sebep olabilir.

 

Tik bozukluğuna sahip çocuklar tikleri yaptıkları için ailesi veya öğretmeni tarafından engellenmemelidir!

 

Çocuğa tikleri yapmaması için kızmak veya ceza vermek semptomların sıklaşmasına sebep olur.Çocuk stres ve korku etkisindeyken engellemek tiklerin yoğun bir şekilde tekrarlamasına ve farklı tikler ortaya çıkarmasına sebep olur.

 

Tikler çocuğun sosyal çevresini olumsuz yönde etkiler.

Akran grubu arasında alay konusu olabilir. Bu durum çocuk üzerinde stres yaratır ve çocuğun özgüvenini etkiler.Akran grubu içinde dışlanan çocukların semptomları sıklık gösterir.Tik bozukluğu olan çocuğa sosyalleşmesi olumlu ilişkiler kurması konusunda destek verilmelidir.Bu bağlamda anne baba ve eğitimcinin çocuk üzerindeki etkisi çok büyüktür. Aile ve eğitimci iş birliği içerinde çocuğun tiklerini bastırmadan çocuğa destek olmalıdırlar.

 

Aile evde gereken iigiyi gösterdikten sonra ,eğitimci de ılımlı yaklaşımıyla tik bozukluğu olan çocukla verimli zaman geçirebilir.Arkadaşalrıyla iletişimi konusunda çocuğa destek olabilir.Eğitimcinin çocuğa yaklaşımı olumsuz olursa çocuğun okula ve arkadaşlarına bakışı değişir ,çocuğun eğitim hayatı bu durumdan kötü etkilenir.Çocuğun okuldan ve sosyal çevresinden uzaklaşmaması için iş birliği çok önemlidir.

 

Tik bozukluğu olan çocukta öfke problemi, dikkat eksikliği ve odaklanma problemi, özgüven eksikliği ve asosyallikgibi rahatsızlıklarda yüksek oranda bulunabilir.

 

ÇOCUKLARDA TİK BOZUKLUKLARI İLE BAŞETMENİN 5 ETKİLİ YOLU

 

1-Çocuğunuz için mutlu, huzurlu bir aile ortamı yaratın. Çocuğunuzla ev içinde ve dışında sıkça vakit geçirin. Aile içinde yaşanabilecek olumsuz durumlardan uzak tutun.Çocuğunuza anlayışlı davranın bastırmaya çalışmayın.

2-Çocuğunuza karşı mükemmeliyetçi tutum içerinde olmak yerine çocuğunuzun kapasitesine ve gelişimine uygun bekletiler içinde olun.

3-Çocuğunuzun düzenli uyku uyumasına özen gösterin ve çocuğunuza yanında olduğunuzu hissettirin.Çocuğunaza olan yaklaşımınızı gözden geçirin.

4-Çocuğunuzu 5-6 yaşlarından itibaren ilgili olduğu bir spor dalına yönlendirin.Severek gideceği bir spor dalı olmasına özen gösterin.Çocuktaki özgüveni iyileştirmek adına önemlidir.

5-Çocuğunuzu telefon,bilgisyar,tablet,televizyon gibi teknolojik aletlerden uzak tutun.Akranlarıyla yapabileceği aktivitelere yönlendirin.Sık sık arkadaşlarıyla bir araya getirin.

 

TİK BOZUKLUKLARININ TEDAVİ SÜRECİ

Çocuklarda tik bozuklukları destekleyici terapi ve ilaç yardımı ile söndürülmye çalışılır.Çocuk tikleri belli durumlarda yapıyorsa veya dönem dönem yapıp bırakıyorsa iyi bir gözlem ile çoçuğu tetikleyen durum değerlendirilir.Tik bozukluğu çocuğun kendine saygısında düşmeye aile ve okul yaşamında bozulmalara yol açabilir.Çevresine uyum göstermede zorluk çekebilir.Çocuğun kendine olan benlik saygısını kaybetmemesi için uygun terapi yöntemleri ile sorunlar çözülmeye çalışılır.

Tik bozukluğu dönem dönem tekrarlıyorsa ,çocuğun günlük yaşamını ve okul hayatını etkiliyorsa , depresyona doğru bir ilerleme varsa mutlaka uzmanlardan destek alınmalıdır.

 

SİNOZ'UN YENİ REKLAM FİLMİNİN YÜZÜ ASENA KESKİNCİ OLDU...

 

Türkiye’nin en sevilen kozmetik markalarından Sinoz’un lekeli ciltlere özel, ultra efektif güneş kreminin marka yüzü son dönemin en dikkat çeken genç oyuncularından Asena Keskinci oldu.

Reklam filminde Asena Keskinci, güneş hassasiyeti olan lekeli ciltler için hem yüksek güneş koruması hem de leke giderici etkili güneş kremini tanıtıyor. 

 

Cildinizi  yaza hazırlayın

 

Uzun süren bir kış döneminin ardından havalar nihayet ısındı, güneşi gördük…Kendimizi yenilemenin, güneşli, aydınlık günlerin tadını çıkarma vakti geldi.. Ama bizi bekleyen bu güzel günleri karşılarken kendimizi, vücudumuzu özellikle cildimizi yenilemek, güneşe karşı önlemler almak önemli. Tüm mevsim geçişleri ama özellikle yaz aylarına geçiş, cildin özel ilgiye ihtiyaç duyduğu zamanlar arasında sayılır. Cildimizi yaza hazırlama tüyolarını Dr. Yasemin Savaş Kaliteli Yaşam Kliniği Kurucusu Medikal Estetik Doktoru Yasemin Savaş’a sorduk;

 

Kış aylarında açık hava ile az temas edilmesi, daha çok kapalı ortamlarda olmamız, ciltte yağ ve nem dengesinin bozulmasına sebep olur. Ciltte matlık, yağlanma, nem kayıpları olabilir. Bunlarla mücadelede beslenme düzeni çok önemlidir. Beslenme aynı zamanda bağışıklığımız, cilt ve beden sağlığımız için de önemlidir. Bu arada uyku düzenimize dikkat etmek, stresle mücadele etmek, hem ruh sağlığımıza, hem de beden ve cilt sağlığımıza fayda sağlayacaktır.

 

Kuruyan, matlaşan, canlılığını yitiren, evde güneşsiz, ışıksız kalan ciltler için, cilde tekrar kaybettiği ışığını, enerjisini verecek olan kollojen sağlayıcı bakımlar çok önemli ama sadece evde kullandığımız kremler ve maskeler ya da losyonlar ile kollejen üretimi sağlanması yeterli gelmeyecektir. Kollajen üretimine destek verilmediğinde, cilt dokusunda hasar oluşmaya başlar, bu nedenle hasarı en aza indirmek için; kişiye özel tedavilerin ve özellikli bakımların doğru medikal ürünler yardımıyla yapılması gerekiyor. Nem aşıları, PRP, karbon peeling, vitamin aşıları, nem bakımları, waterpeeling bakım ve thulium bakım tedavileri ile cildiniz daha canlı, parlak ve sağlıklı görünür.

 

Cilde özel yedirilerek yapılan vitaminli bakımlar, kollajen ve nem aşıları, vitamin enjeksiyonları, cildi toparlayacak hyaluronik asit uygulamaları, radyofrekanslar, ısı ve ışık teknolojileri ile cildi kaybettiği kollajeni yeniden kazandırmak ve cildi yeniden güçlendirmek mümkün. Aynı şekilde bu dönemde kuruyan, matlaşan özellikle strese bağlı dökülmelerin de arttığı saçlarımız için de vitamin ve nem aşıları, PRP ve kök hücre tedavileri önerebilirim.

 

SAÇ EKİMİNE KADINLARDAN DA TALEP ARTTI

 

Erkekler tarafından tercih edilen estetik operasyonların başında gelen saç ekiminde son yıllarda kadınlardan da oldukça talep var. Koranavirüs hastalığını geçiren kişilerde saç dökülmesi probleminin sıklıkla yaşanması sonucunda saçını kaybeden bireylerden donör alanı uygun kişilere, saç ekimi yapılabiliyor. 

 

Well World Aesthetic & Longevity Clinic’in Medikal Direktörü Dr. Burak Tuncer, saç ekiminin yılın her mevsiminde rahatlıkla yapılabildiğinin ve uzman kişilerin yaptığı operasyonların doğru sonuçlar vereceğinin altını çiziyor. 

 

Dr. Burak Tuncer, gelişen teknolojiyle birlikte saç ekimine dair merak edilenleri anlattı.

 

 Donör Alanı Uygun Kişilere Saç Ekimi Yapılabilir 

 Saçı tamamen dökülen birine saç ekimi yapılamaz. Öncelikli olarak saç ekimine uygun olup olmadığına bakılıp değerlendirilmesi lazım.  Birincisi donör alanının uygunluğu çok önemli. Çünkü donör alandaki kök miktarı bizim kapatabileceğimiz açıklığı belirliyor. Muayene sonucunda donör alanı uygunsa, bu sefer kan tetkikleri yapılıyor. Sonuçlar, operasyona uygun olduğunu gösterdiği durumda operasyona uygun kabul ediyor ve işlemleri başlatıyoruz. 

 

Kök Hücre İle Hızlı İyileşme ve Verimli Sonuç

 

Saç ekiminde en aktif kullandığımız iki yöntem var. Birincisi FUE (Follicular Unit Extraction) dediğimiz her bir folikülün teker teker çıkarılmasını sağlayan yöntemdir. Diğeri ise DHI (Direct HairImplantation) olan direkt olarak saç folikülünün implant edilme yöntemidir.

 

Bunun yanı sıra bu yöntemlere ekstra ekleyeceğimiz, konforunu ve etkisini arttırıcı bazı protokoller var. Bunlardan bir tanesi kök hücre. Kök hücre, saç ekimi operasyonunun hem daha hızlı iyileşmesini hem de daha verimli sonuç almasını sağlıyor. Konforu arttıran en etkili yöntem ise sedasyon. Genel anestezi ile lokal anestezi arasında olan 10 dakikalık uyku süreci sırasında, ağrılı bütün işlemleri hallettiğimiz bir protokoldür. Sedasyonlu kök hücreli saç ekimi operasyonu, kişinin kalıcı ve en etkin sonucu almasını sağlıyor.  
 

 Saç Ekimi Operasyonu 6-8 Saatte Gerçekleşiyor

 

Saç ekimi yaparken öncelikle yerleştireceğimiz yuvaları Safir FUE metodu dediğimiz, safir kalemlerle açıyoruz. Son zamanlarda gelişen safir teknolojisi, daha hızlı yara iyileşmesi ile birlikte daha sık ve yoğun operasyon imkanı sağlıyor. Saç kökleri, FUE robotu olarak adlandırdığımız özel bir otomatik biyopsi punch yöntemi ile çıkartılıyor.  

Kişiye göre değişkenlik göstermekle birlikte saç ekimi ortalama 6-8 saat süren bir operasyon. İşlem tamamen ağrısız, sızısız, konforlu geçiyor. Operasyon içerisinde bir anestezi uzmanının olması, operasyonun ağrısız sızısız geçmesini sağlıyor.

Saç Ekiminden 3 Gün Sonra İşe Dönülebilir
 

Operasyon sonrasında bir gün dinlenme oluyor, ikinci günde kontrol ve yıkama yapılıyor. Saç ekimi operasyonunu yaptıktan 3 gün sonra rahatlıkla kişi işine dönebiliyor. 10. günde ise tamamen kabuklar ve kızarıklık geçmiş oluyor. Kısa saçlı bir görüntü ortaya çıkıyor. Sonrasında kişi rahatlıkla sosyal hayatın içerisinde yer alabiliyor. Dışarıdan bakıldığında 10. günde kimse operasyon geçirdiğini anlamaz hale geliyor. 

Ekilen Saçların Tamamı 1 Yıl sonra Çıkıyor

 

Operasyondan yaklaşık 4 ay sonra, ekilen saçların yüzde 10'u ile 20'si, 6 ay sonra yüzde 50 ve 60'ı, birinci yılın sonunda ise tamamı çıkmış oluyor.  

 

 Fibromiyalji Farkındalık Günü

 

2012 yılından bu yana insanlara daha sağlıklı ve daha doğal bir yaşam sağlamak amacıyla yola çıkan ve gıda takviyesi pazarının önemli markalarından biri haline gelen Voonka; 12 Mayıs Fibromiyalji Farkındalık Günü dolayısıyla hastalık konusunda farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla Dr. Mehmet Portakal ev sahipliğinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

Modern hemşireliğin kurucusu olan Florence Nightingale’in tarihi belgelerde fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu belirtilerine benzer şikayetleri olduğu saptanarak doğum tarihi olan 12 Mayıs Fibromiyalji farkındalık günü olarak ilan edilerek 1993 yılından bu yana hastalığa farkındalık yapmak amacı ile kutlanıyor.

Bu hastalık konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek ve var olan farkındalığı arttırmak amacıyla 12 Mayıs 2022 Perşembe günü Voonka’nın desteği ve Dr. Mehmet Portakal’ın ev sahipliğinde Nişantaşı Big Chefs’te eczacı ve basın mensuplarının katılımı ile Fibromiyalji Farkındalık Günü toplantısı gerçekleştirildi.

Dr. Mehmet Portakal Fibromiyalji Farkındalık Günü davetinde gerekleştirdiği konuşmada: “Bugün çağımızın sorunlarından birini konuşacağız. 12 Mayıs Fibromiyalji Farkındalık Günü ve amacımız da kamuoyunda fibromiyalji alanındaki bilinç düzeyini yükseltmek. Herkesin fabrika ayarı farklıdır; sağlığınıza format atarken, kişinin bireysel özelliklerine göre kalıcı iyilik hali nasıl sağlanabileceği konusunda uygulanabilir ipuçlarını hayatınıza taşıma amacındayız. Daha sağlıklı bir yaşam tarzı sağlayacak pratik bilgi ve öneriler bulacaksınız kolayca uygulanabilen öneriler sayesinde daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sizi bekliyor.Eğer fibromiyaljiden muzdaripseniz mücadele ediyor ve kendinizi kapana kısılmış ya da yalnız hissediyorsanız; kalıcı iyilik ile size cesaret verecek ve özgür hareket edebilmenin mutluluğunu yaşayacak adımları birlikte atacağız dedi. 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 33 29 1 3 77 21 90 +56
2 Fenerbahçe 33 27 1 5 87 30 86 +57
3 Trabzonspor 33 17 12 4 56 43 55 +13
4 Beşiktaş 33 15 12 6 44 38 51 +6
5 Başakşehir FK 33 14 12 7 44 38 49 +6
6 Çaykur Rizespor 33 14 13 6 43 49 48 -6
7 Kasımpaşa 33 13 13 7 55 59 46 -4
8 Antalyaspor 33 11 10 12 38 38 45 0
9 Alanyaspor 33 11 10 12 43 46 45 -3
10 Sivasspor 33 11 10 12 40 45 45 -5
11 Adana Demirspor 33 9 10 14 49 44 41 +5
12 Samsunspor 33 10 14 9 37 43 39 -6
13 MKE Ankaragücü 33 8 12 13 40 43 37 -3
14 Kayserispor 33 10 13 10 37 47 37 -10
15 Konyaspor 33 8 13 12 34 47 36 -13
16 Gaziantep FK 33 9 17 7 37 50 34 -13
17 Fatih Karagümrük 33 8 16 9 37 42 33 -5
18 Hatayspor 33 7 14 12 37 46 33 -9
19 Pendikspor 33 7 17 9 37 68 30 -31
20 İstanbulspor 33 4 22 7 26 61 16 -35
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 31 22 6 3 70 27 69 +43
2 Göztepe 31 19 6 6 54 19 63 +35
3 Çorum FK 31 16 8 7 52 31 55 +21
4 Sakaryaspor 31 15 7 9 45 31 54 +14
5 Bodrumspor 31 14 7 10 39 21 52 +18
6 Kocaelispor 31 15 9 7 45 35 52 +10
7 Bandırmaspor 31 12 8 11 46 27 47 +19
8 Gençlerbirliği 31 12 8 11 37 30 47 +7
9 Boluspor 31 13 10 8 28 32 47 -4
10 Erzurumspor FK 31 11 9 11 28 27 41 +1
11 Ümraniyespor 31 10 14 7 34 42 37 -8
12 Manisa FK 31 8 11 12 38 37 36 +1
13 Keçiörengücü 31 9 13 9 28 38 36 -10
14 Şanlıurfaspor 31 8 13 10 28 33 34 -5
15 Tuzlaspor 31 8 14 9 32 46 33 -14
16 Adanaspor 31 9 17 5 24 44 32 -20
17 Altay 31 5 23 3 14 70 15 -56
18 Giresunspor 31 2 25 4 13 65 7 -52
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 34 24 5 5 76 29 77 +47
2 Van Spor FK 34 23 5 6 57 33 75 +24
3 Bucaspor 1928 34 20 5 9 51 24 69 +27
4 1461 Trabzon FK 34 19 6 9 64 35 66 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 34 16 8 10 47 29 58 +18
6 Ankaraspor 34 15 8 11 42 32 56 +10
7 Karacabey Belediye Spor 34 13 10 11 40 32 50 +8
8 Ankara Demirspor 34 14 15 5 37 38 47 -1
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 34 13 14 7 42 36 46 +6
10 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
11 Diyarbekir Spor 34 11 14 9 36 37 42 -1
12 Altınordu 34 10 13 11 40 34 41 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 34 10 13 11 24 34 41 -10
14 Serik Belediyespor 34 10 14 10 29 37 40 -8
15 Nazilli Belediyespor 35 11 16 8 38 57 38 -19
16 Zonguldak Kömürspor 34 9 17 8 35 54 32 -19
17 Kırşehir Futbol SK 34 5 21 8 32 68 23 -36
18 Bursaspor 34 5 21 8 24 62 20 -38
19 Adıyaman FK 34 3 24 7 24 61 16 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 27 21 2 4 63 16 67 +47
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 27 14 6 7 39 25 49 +14
4 İnegöl Kafkas GK 27 13 6 8 35 26 47 +9
5 52 Orduspor FK 27 13 7 7 39 28 46 +11
6 Edirnespor 27 13 9 5 45 27 44 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
8 Mardin 1969 Spor 27 11 11 5 36 32 38 +4
9 Artvin Hopaspor 27 9 11 7 33 28 34 +5
10 Karabük İdmanyurdu Spor 27 10 13 4 26 43 34 -17
11 Talasgücü Belediyespor 27 9 14 4 30 42 31 -12
12 Kırıkkalegücü FK 27 8 14 5 28 36 29 -8
13 Gümüşhanespor 27 4 13 10 23 45 22 -22
14 Malatya Arguvanspor 27 3 20 4 18 53 13 -35
15 Tarsus İdman Yurdu 27 2 22 3 19 82 9 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 26/04/2024 Adana Demirspor vs Galatasaray
 27/04/2024 Kasımpaşa vs Samsunspor
 27/04/2024 Sivasspor vs Konyaspor
 27/04/2024 Fenerbahçe vs Beşiktaş
 27/04/2024 Hatayspor vs Başakşehir FK
 28/04/2024 Alanyaspor vs İstanbulspor
 28/04/2024 Pendikspor vs Kayserispor
 28/04/2024 Çaykur Rizespor vs MKE Ankaragücü
 28/04/2024 Trabzonspor vs Gaziantep FK
 29/04/2024 Fatih Karagümrük vs Antalyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/04/2024 Adanaspor vs Manisa FK
 28/04/2024 Boluspor vs Altay
 28/04/2024 Erzurumspor FK vs Çorum FK
 28/04/2024 Giresunspor vs Sakaryaspor
 28/04/2024 Göztepe vs Gençlerbirliği
 28/04/2024 Keçiörengücü vs Ümraniyespor
 28/04/2024 Kocaelispor vs Bandırmaspor
 28/04/2024 Şanlıurfaspor vs Eyüpspor
 28/04/2024 Tuzlaspor vs Bodrum FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/04/2024 Ankaraspor vs Nazilli Belediyespor
 28/04/2024 Esenler Erokspor vs Adıyaman FK
 28/04/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Bucaspor 1928
 28/04/2024 Karacabey Belediye Spor vs Altınordu
 28/04/2024 Van Spor FK vs Ankara Demirspor
 28/04/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 28/04/2024 Zonguldak Kömürspor vs Kırşehir Futbol SK
 28/04/2024 1461 Trabzon FK vs Serik Belediyespor
 30/04/2024 Diyarbekir Spor vs Bursaspor
 28/04/2024 Van Spor FK - Ankara Demirspor Ankara Demirspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Van Spor FK yenilmez
 30/04/2024 Diyarbekir Spor - Bursaspor Bursaspor ligdeki son 5 maçını kaybetti  Diyarbekir Spor kazanır
 30/04/2024 Diyarbekir Spor - Bursaspor Diyarbekir Spor ligdeki son 9 maçında hiç kazanamadı  Bursaspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Kırıkkalegücü FK
 27/04/2024 Artvin Hopaspor vs 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Edirnespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor vs Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor vs Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor vs İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Karabük İdmanyurdu Spor
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI